15 Ocak'ta dershaneden çıkıp evine doğru giden Berfin Özek'in yolu iddiaya göre, eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik tarafından kesildi. Çeltik, Özek'in yüzüne asit benzeri bir sıvı atıp kaçtı. Yaralanan Berfin Özek, çağrılan ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalesinin ardından da Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Yüzünde yanıklar oluşan genç kız, Yanık Ünitesi'nde tedaviye alındı. Berfin Özek'e saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla yakalanan Casim Ozan Çeltik ise tutuklandı ve kasten adam öldürmeye teşebbüs suçlaması ile yargılanmaya başlandı.

Yüzüne kezzap atılarak ağır yaralanan, bir gözünü kaybeden ve yüzünde kalıcı iz kalan Berfin Özek (19), ameliyatının gerçekleşeceği Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir özel hastaneye gitmek için yola çıktı. Tedavi sürecinde ve sonrasında kendisine destek veren İskenderun Kadın Platformu avukatı Mehtap Sert ve dernek üyeleri ve yakınları tarafından İskenderun Otogarından uğurlanan Berfin gözyaşları içinde sevdikleri ile vedalaştı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde özel bir hastanede estetik ameliyatlar konusunda tanınan Dr. Mehmet Mutaf tarafından 17 Haziran'da ameliyata alınacak olan Berfin Özek'in annesinden, kardeşinden ve çocukluk arkadaşı olan Esra Kürkçü'den ayrılması kolay olmadı. (Hürriyet)