Corona virüsü (Covid-19) ile mücadele kapsamında tedavi süreci ile ilgili çalışmalar tüm dünyada devam ederken, Ankara Üniversitesi’nden umut verici bir açıklama geldi.

Ankara Üniversitesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul’un, corona virüsüne (Covid-19) karşı serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünün izolasyonunu başardığını duyurdu.

UMUT VERİCİ HABERİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ankara Üniversitesi, “Üniversitemiz Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul, “koronavirüse karşı (Covid-19) serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünü izole etmeyi başardı!” dedi.

“SON DERECE ÖNEMLİ VE SEVİNDİRİCİ”

Türk Veteriner Hekimleri Birliği ise konuya ilişkin açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

* Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve A.Ü. Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul, COVID-19 hastalığına karşı serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan Sars CoV-2 virüsünün izolasyonunu başarı ile gerçekleştirmiştir.

* Son derece önemli ve sevindirici çalışmasından dolayı Sayın Hocamızı ve ekibini kutluyor, teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte başarılar diliyoruz.

MANSUR YAVAŞ’TAN MESAJ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Yavaş, “İnşallah kısa zamanda insanlığa Ankara'dan bir müjde vermenizi bekliyoruz” dedi.