61SAAT HABER SERVİSİ - İzmir'in Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 3 kişi yaralı çıkarıldı.

İzmir’de meydana gelen depremde son anda kurtulan Zeki Soysal, CNN Türk’te canlı yayına katıldı. Bulunduğu binanın yıkılma görüntüsü canlı olarak çekilen Sosyal, oğluyla birlikte son anda binadan çıktıklarını söyledi. Binada sadece yaşlı bir kadın kaldığını aktaran ve onu da son anda çıkardıklarını ifade eden Soysal, “Saniye farkıyla kendimi dışarı attım. Evet bizim binamız yıkıldı” dedi.

İş yerinin bu binada bulunduğunu aktaran Sosyal, “Son bir tane yaşlı bir kadın vardı. Onu aldık. Ufak tefek şeyler var ama onda da bir şey yok. Çok kişiyi çıkardık. Felçki bir kadın vardı, o da kurtarıldı. Ancak yandaki binada bayağı bir insan vardı” dedi. Kendi binaları haricinde başka bir binanı daha yıkıldığını ve bölgede kurtarma çalışmaları yapıldığını kaydeden Soysal, “Evet kurtarma çalışmaları yapılıyor. Ben adımımı dışarı attım.

Bina çatırdamaya başladı, çöktü hemen” dedi. Binada depreme dayanıklı mı değil mi şeklide araştırma yapılmadığını bilmediğini ifade eden Soysal, binanın 8 katlı olduğunu ve alt katlarının iş yeri olduğunu ifade etti.