DUVAR – Cumhurbaşkanı Erdoğan, torununun doğumuna ilişkin sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilgili yaptığı açıklamada, sosyal medyaya yönelik yeni engelleme ve kapatma kararları içeren bir yasal düzenleme yapılacağını söyledi. Erdoğan, “Erişim engeli, adli ve mali yaptırımları devreye sokacağız. Niçin YouTube, niçin Twitter, niçin Netflix, niçin şu bu gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzu anlıyor musunuz?” dedi.

Bu açıklamanın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den “Dark” dizisine göndermeli tepki geldi. Akşener, “Dark’ın son sezonunu bitirmeden Netflix’i kapatırsan vallahi gücenirim” dedi. Kılıçdaroğlu ise bu paylaşım üzerine “Aman Meral Hanım, şimdi hırsından spoiler verir” diyerek esprili bir karşılıkta bulundu. Kılıçdaroğlu’na ise HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yanıt verdi: Biz de La Casa De Papel’in son sezonunu bekliyorduk…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından Akşener, Kılıçdaroğlu ve Buldan’a cevap verdi. Erdoğan, “Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın mesajı attığı saatin, Türkiye’nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’ü çağrıştıran 20.23 olması dikkati çekti. Genel seçimlerin de 2023’te yapılması bekleniyor.