Terör örgütü DEAŞ, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada El Bab'ta esir aldığı iki Türk askerini infaz ettiğini duyurdu. Şehit düştüğü belirtilen askerlerle ilgili iddia resmi makamlarca doğrulanmadı.

DEAŞ'a ait bazı hesaplarından kaçırılan iki Türk askeri için infaz edildiğine dair görüntüler yayınlandı. Propaganda amacıyla yayınladığı görüntüler DEAŞ'ın ne kadar vahşi bir terör örgütü olduğunu dünya kamuoyuna bir kez daha gösterdi.

ERİŞİM ENGELİ GELDİ

Sosyal medyada büyük tepkiye neden olan görüntülerle ilgili olarak gerekli çalışmaların yapıldığı ve ilgili hesaplara erişim engeli getirildiği kaydedildi.

GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞMAYIN

Bu arada DEAŞ'ın yayınladığı görüntüler twitter'dan kaldırılmaya başlandı. Sosyal medyadan DEAŞ'ın propagandasına alet olunmaması için sürekli görüntülerin paylaşılmaması için uyarılar yapılıyor.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, IŞİD, El Bab yakınlarında geçen aylarda kaçırdığı iki Türk askerini yakarak öldürdüğünü öne sürdüğü bir video yayınlarken; Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında esir aldığı Özel Kuvvetler mensubu 2 Türk askerini de başlarına kurşun sıkarak öldürdü.

YAYIN POLİTİKAMIZ GEREĞİ İDDİA EDİLEN GÖRÜNTÜLERİ YAYINLAMIYORUZ