Peki bizi birçok hastalıktan koruyacak ve bağışıklık kazandıracak Kış çayı nasıl yapılır? Sağlık videoları arasında kış çayı videolarına yönelik çok büyük bir ilgi bulunuyor. İşte kış çayı tarifi…

Kış aylarını yavaş yavaş geride bırakırken gelecek yıllarda da işinize yarayacak ve ağız tadınızın uygunluğuna göre her mevsim içebileceğiniz bir çay tarifini sizlerle paylaşmak istedik. Bitki çayı çeşitlerinden biri olan Kış çayının içinde neler vardır? Evinizde kış çayı nasıl yapabilirsiniz? Bu soruların cevabını sizlerle paylaşıyor olacağız.

>> Kış Çayı Tarifi Videosu

Kış çayı tam bir şifa deposudur. Soğuk algınlığına yakalanmadan hafif vücut direncinizin düştüğünü hisseder gibi olduğunuzda tüketirseniz eğer toparlamanız daha kolay olabilir. Vücut direncinin artmasına ve hastalıklara karşı korunmaya birebirdir.

Kış Çayı Tarifi

 Kaşık oranı: Yemek Kaşığı

2 kaşık kuşburnu

2 kaşık ıhlamur

1 kaşık ada çayı

3 adet okaliptüs yaprağı

2 adet zencefil

1 kaşık hibiskus.

Kış Çayı Nasıl Yapılır?

Hazırlanacak bir bardak için birleştirilen malzemelerden tatlı kaşığı miktarında bir bardak suyun içine atılır. Dört ila beş dakika malzemeler sıcak suda kıvamını verir. Sonra süzme işlemi yapılır. İsteğe göre bal ve limon birlikte veya ayrı ayrı kış çayınıza eklenebilir. Kış çayınız hazır, afiyetle içebilirsiniz.

Alternatif Kış Çayı Tarifleri

 Kaşık oranı: Yemek Kaşığı

2 adet ada çayı yaprağı

4 yaprak narçiçeği

5 yaprak ıhlamur

Tercihen bal

French press ile karışımları demlemek oldukça kolay olabilmekle beraber eğer french press Sahibi değilseniz kaynar suyun üzerine ekleyip daha sonra süzerek de çayınızı demleyebilirsiniz. Beş dakika karışımınız sıcak suda bekledikten sonra süzme işlemi yapılır ve çayınız içmeye hazır hale gelmiştir.

 Kaşık oranı: Yemek Kaşığı

2 adet ada çayı yaprağı

3 tane okaliptüs yaprağı

Fındıktan biraz büyük zencefil

1 adet tarçın

5 adet papatya

Tercihen bal ve/veya limon

Tüm bu malzemeleri bir saat su ile kaynaştıktan sonra pekmez eklenir ve ekstra bir saat kaynatılır. İsteğe bağlı üzerine ceviz ekleyebilir ve afiyetle içebilirsiniz. Çayınızın demini alabilmesi için malzemelerin ve suyun beraber kaynaması gerekmektedir.

Kaynak: Zetta.Mobi