Edinilen bilgiye göre, Sabah saat 08.00 sıralarında Kemer’in göynük ilçesinde bulunan 5 yıldızlı bir otelin mutfak bölümünden henüz nedeni belli olmayan şekilde yangın çıktı. Yangın nedeniyle oteli bir anda dumanlar kaplarken, otel görevlileri içinde yerli ve yabancı tatilcinin bulunduğu 400 kişiyi tahliye etmeye başladı. Otel yönetiminin haber vermesiyle bölgeye çok sayıda Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekibi sevk edildi. Otele gelen itfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken balkonlarda bekleyen turistleri de itfaiye merdiveni ile bulundukları yerden kurtardı. Tatilciler otel dışına çıkartılırken, itfaiye ekiplerinin dumanı tahliye çalışmalarına devam ediyor.

Bölgede Jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri ise dumandan etkilenen tatilcilere müdahale etti.

Dumandan etkilenen 14 kişi hastanelere kaldırıldı. 

Kısa sürede söndürülen yangında dumandan etkilenen 4 Rus ile 10 Türk vatandaşı, çeşitli hastanelere kaldırıldı. Dumandan etkilenenlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Ailesiyle İstanbul'dan tatile gelen Ömer Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, koridorları duman kapladığı için ailesini alarak dışarıya çıktığını söyledi.

Tatilcilerden Mehmet Açıkalın da sabah saatlerinde kahvaltıya indiğini, siren seslerini duyunca eşi ve çocuğunu alarak bahçeye çıktığını anlattı.

Jandarma yetkilileri, yangının bodrum katında bulunan mutfaktaki elektrik kontağından çıktığını belirtti.