Mobil teknolojisinin gelişmesiyle birlikte %90’lık internet kullanımıyla akıllı telefonları önem kazandı.

İnternet ortamında ürünlerini pazarlamak isteyen, bilgilerini geniş kitlelere yaymak isteyenler için son yılların trend teknolojisi Web Push sistemi vazgeçilmez olmaya başladı.

E-ticaret ile satış yapmak isteyenlerin kampanyalarını rahatça duyurabileceği bir sistem olan Web Push (Mobil Bildirim) şirketleri önem kazanmaya ve çok çeşitli şirketler ortaya çıkmaya başladı.

OneSignal’in başlattığı bu teknolojiye bir çok şirket peşi sıra yazılımları geliştirirken bu şirketlerden biri SendPulse bu alana yöneldi.

2015 yılında ücretsiz olarak başlattığı Web Push sistemine 2019 yılında ücretli hale getirdi.

Kısa sürede 1 milyon kullancıya ulaşan SendPulse, dünya genelindeki hizmetlerinden olumlu yorum alırken Türkiye Ofisi’nin Türkiye’deki kullanıcıları ile yaşadığı kötü deneyimi paylaşalım istedik.

Web Push için 10.000 aboneden sınırsız aboneye kadar Ücretsiz paketten 130 Euro’luk pakete kadar 5 seçeceğiniz mevcut. Ancak örnek veriyoruz, 100 bin kişilik Web Push paketi satın aldığınızda 100.001 yani bir kişi fazla olsa bile bildirim gönderemiyorsunuz. 

FAZLASIN, KULLANAMAZSIN

Web Push için ülke ve şehir gibi gayet başırılı listeleme yönetimine sahip olan SendPulse Web Push sisteminde 100 bin kişilik pakete sahip olsanız bile listedeki 20 bin kişilik İstanbul kullanıcısına bildirim gönderemiyorsunuz. 

Bir üst pakete geçmenizi istiyor, SendPulse. Yani 100 bin kişilik için ödeme yaptığınız paketi 20 bin kişiye göndermek için kullanmak istediğinizde, bildirimi gönderemiyorsunuz.

Kötü bir durum. Siz 100 bin kişilik ödeme yaptınız ama listenizdeki 20 bin kişiye bildirim gönderemiyorsunuz? Nedeni ise toplamda sisteminize kayıtlı olan paket kişi sayısını geçtiğiniz için.

Düşünün 1000 kişilik salonu kiralıyorsunuz, ancak 1001 kişi olunca size salonu kullamanıza izin vermiyor. Tamam diyorsunuz haklısınız o zaman biz içeri 900 kişi alalım diyorsunuz. Buna da izin verilmiyor. Ödemeyi yaptığınız halde.

TÜRKİYE OFİSİNE DİKKAT

Web Push sistemlerine 'Kullandığınız kadar ödeme sistemi getirebilirler' veya farklı çözümler sunulabilir. Aksi takdirde çok sayıda kullanıcı kaybedebilirler. Burayada değinmeden geçemeyeceğiz. Teknolojilerini sürekli geliştiriyorlar, yeni dijital pazarlama yollarını keşfediyorlar, yenilikçi çözümler sunuyorlar ancak çalışmalarına eşit derecede tutuklu, hedeflerine ulaşmakta ısrarlı, müşterilerin isteklerini karşılayabilecek, güzel bir dile sahip bir ekiple maalesef karşı karşıya kalmıyorsunuz. Bir sorununuz varsa Türkiye ofisiyle değil, direk merkezle görüşmenizi tavsiye ederiz.