Kauçuk tekerlekler, en yaygın kullanıma sahip olan tekerlek çeşitleridir. Dayanıklılığın önemli olmadığı alanlarda da kullanılabilen tekerleklerde ekonomik çözümlere ulaşmak isteyenler için ekonomik kauçuk tekerlek modelleri de bulunmaktadır.

Kauçuk tekerlek modelleri nelerdir?

Esnek bir yapıya sahip olan kauçuklar, tekerlek üretiminde de tercih edilir. Termoplastik ya da normal doğal kauçuk kullanılarak üretilen tekerleklerde, modeller tekerleklerin özelliklerine göre ayrılmaktadır. Tekerlek çapı, bağlantı tipi, hareket tipi ve rulmanlı olup olmadığı tekerleklerin birbirinden ayrılmasındaki temel farklardır.

Kauçuk tekerlek nasıl seçilir?

Kauçuk tekerlek seçiminde kişilerin kullanım amacını göz önünde bulundurması gerekmektedir. 100 kg. kadar taşıma kapasitesi bulunan tekerlek modellerinde; tekerlek çapı ve yüksekliği farklıdır. Üstelik tekerleğin dönüp dönmediği de yine kullanımda önemli bir fark yaratmaktadır. Bu nedenle seçim aşamasında tekerleğin nerede kullanılacağı belirlenerek kriterler doğrultusunda seçim yapılması en uygun modelin satın alınmasını sağlar.

Kauçuk tekerlek özellikleri nelerdir?

Kauçuk esnek bir malzeme olduğundan dolayı Kauçuk tekerlek özellikleri arasında en çok dikkat çeken sessiz kullanımdır. Dış alanda ya da düz yüzeylerde tekerlekler herhangi bir iz bırakmaz ve sessiz bir kullanım imkanı sunar. Bununla birlikte yüksek taşıma kapasitesine sahip olunması kauçuk teker modellerinin yaygın bir kullanıma sahip olmasını sağlamaktadır.

Kauçuk tekerlek nasıl monte edilir?

Kauçuk tekerleklerde genellikle tekerleğin sabitlendiği tabla ve tekerleği bu tablaya bağlayan tek cıvata bulunmaktadır. Monte ya da sökme aşamasında öncelikle tekerleğin bağlandığı ortadaki cıvata çıkarılmalıdır. Ardından tablanın da çıkarılması kolay hale gelecektir. Sökme ve monte işlemlerinde belirtilen adımları takip edebilirsiniz. Tüm bunlarla birlikte yedek lastik alındığında sadece tekerleğin sökülmesi ve yeni alınan tekerleğin aynı şekilde monte edilmesi yeterli olmaktadır. Kauçuk tekerleklerini satın alırken dilerseniz tek olarak yedek tekerlek alabilir dilerseniz de set olarak satılanları satın alabilirsiniz.

Kauçuk tekerlek nerelerde kullanılır?

Kauçuk tekerlek kullanımda sunduğu esneklik sayesinde her alana uygundur. Mobilyalarda, sanayi alanlarında kullanılan masalar, sehpalar, derin dondurucular, stantlar, tepsi arabaları kauçuk modellerin kullanımına uygundur.