Ortahisar belediye başkanımız Ahmet metin genç şehrimizdeki turizm dinamikleri ile trabzonda bir otelde yaklaşık 4 saat süren bir toplantı gerçekleştirmişti.

Konu şehrimizde turizm ile ilgili sorunları tespit etmekti.

Masa etrafında toplanan herkes sürece bir şekilde katkı sağlamaya çalıştı.

Başkanda sabırla dinledi.

Notları aldı.

Ancak turizmin önündeki sorunları tespit için uğraşan başkanın vaka sayılarının tırmanışta olduğu bir süreçte kalabalık bir konser organizasyona ev sahipliği yapması ve o organizasyonda fotoğraf vermesi başkanın turizm konusundaki gayretlerine zarar verebilecek bir görüntü oldu.

Şöyle ki!

Biz tüm alt yapımızı tamamlasak dahi, dünyanın en gözde destinasyonu olsak dahi içinde bulunduğumuz süreçte bizim turistlerle buluşmamıza imkan verecek olan vaka sayımızın azlığıdır.

Vaka sayılarımızı azaltmadıkça aşı oranımızı yükseltmedikçe istediğimiz kadar yatırım yapalım, istediğimiz kadar alt yapı yapalım hiçbir işe yaramaz.

Yani virüs belasından bir an öcne sıyrılmamız, şehrimizde ki aşı oranını yükseltmemiz an itibari ile turizm için yapacağımız en önemli yatırımdır.

Sayın Başkan, konser alanındaki maskesiz mesafesiz görüntülerin algısını gölgede bırakmak ve aynı zamanda aşıyı teşvik için bir konser organizasyonu gerçekleştirmelidir.

Sadece aşı sürecinin tamamlayanların ya da son 15 gün içinde ilk doz aşını olanların girebileceği bir konser…

HAYALLERİMİZDE Kİ 112

Yaş itibari ile 35 üzeri olanlarımız iyi hatırlarlar.

Yabancı filmlerde hep aranan 911nolu bir numara vardı.

Dişi ağıran, evi yanan, hasta olan, ağaçta kedi gören bu numarayı arardı.

Bizler de hayretler içinde izlerdik.

Gel zaman git zaman artık bizimde kapsayıcı bir 112’miz oldu.

Artık bizde tüm sorunlarımızı 112’i ile çözebiliyoruz.

Bu durum turistlerimiz içinde bir kolaylık oldu.

Ülkemize gelen turistlerimiz artık tek bir numara ile tüm sorunlarını çözüme kavuşturabiliyorlar.

Hem de kendi dillerinde.

Çünkü 112 bünyesinde yabancı dil bilen personelde barındırıyor.

Turist gideceği ülkeyi seçerken fiyat ikinci plandadır, kendini güvende hissetmek ister deriz ya!

İşte bu durum bizim için bir fırsat.

112’nin tanıtımını ülkemize gelen turistlere yapabilirsek hem turistlerimizin olası sorunlarını çözüme kavuşturmalarına yardımcı olacağız hem de bu durumu önümüzdeki yıllarda ülkemize daha çok turist kazandıracak bir yatırım haline getirmiş olacağız.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu nezdinde 81 ilde çalışan tüm 112 personelimize bir ülke sevdalısı olarak teşekkürlerimi iletiyorum

Bir özel teşekkürde Trabzon 112’e gelsin. Turist yoğunluğu ve eş zamanlı olarak covid yoğunluğu yaşadığımız bu günlerde süreci en az hasarla atlamamız için gayret ediyorlar. Trabzon 112 Müdürümüz Sayın Aslan Malkoç nezdinde tüm Trabzon 112 çalışanlarına da bir Trabzon sevdalısı olarak teşekkürlerimi iletiyorum.

İyi ki varsınız…

Kalın sağlıcakla…