İnsan vücudunda oldukça işlemli olan minerallerin başında bulunan magnezyum vücudumuzda en fazla bulunan minerallerin içerisindedir. Bu yüzden magnezyum mineralinin vücut kendi üretmediği için ek gıdalar ve takviyeler ile alınması gerekmektedir. Magnezyum vücudumuzun enerji üretimini sağlayan bir mineraldir. Bununla birlikte kan basıncımızın düzenlenmesini sağlar ve sinir sinyal iletimi görevini yapar. Magnezyum aynı zamanda insan vücudu için gerekli olan 300 den daha fazla metabolik olan reaksiyonlarda görev yapar. Vücudumuzun reaksiyonları yerine getirebilmesi için düzenli olarak alınması ve vücudumuzda doldurulması gerekmektedir. Magnezyum bakıldığında İnsan vücudunda Bir de kalp de diğer organlarımıza nispeten daha fazla bulunmaktadır. Aynı zamanda magnezyum insan vücudundaki kan basıncının normal seviyelerde olmasını sağlayan bir mineraldir. Kemiklerin daha güçlü olabilmesi ve kalp ritmimizin sabit bir şekilde olabilmesi için magnezyum yardımcı olur.

Magnezyum faydaları

Magnezyumun insan vücuduna birçok faydası bulunmaktadır. Magnezyum kortizonu beyinde dengelemeye yardımcı olan en etkili vitamindir. Bununla birlikte insan içerisindeki dengeniz korunabilmesi ve kan düzeyinin normal seyrinde devam etmesi için gerekli olan bir vitamindir. İnsanlar yanlış beslenme ve vücutlarına almış oldukları besinler nedeni ile kan düzeylerinin olumsuz etkiler ve vücuttaki bozulmaya sebep olur. Bu bozulmanın önlenmesi ve normal düzeylerde seyredilmesi görevini ise magnezyum üstlenir. Aynı zamanda mutluluk hormonları mısın dengeli olabilmesi için magnezyum bulunması gerekir. Aşırı derecede yorgunluk ve durumu görülen kişilerde de bu durumların azalmasına magnezyumu yardımcı elektrolit dengesi dediğimiz dengenin korunmasında da oldukça büyük bir paya sahip olan magnezyum diş sağlığı açısından da çok önemlidir. Hücre bölünmesinde önemli bir paya sahip olan magnezyum vücudumuza almış olduğumuz yaralarda iyileşme oranı yükseltmede de görev yapar.

Magnezyum Eksikliğinde Oluşabilecek Hastalıklar

Magnezyum eksikliği kısa süreli de olsa tip 2 diyabet, kalp hastalığı, migren gibi hastalıklar ile bağlantılıdır. Magnezyum eksikliği görülen kişiler genellikle oldukça fazla terleyerek magnezyum ya çok fazla vücudundan atan kişilerdir. Stres ve hamilelik durumlarında genellikle vücutta magnezyum oranında artış görülür. Magnezyum eksikliğinin yol açtı bazı sağlık sorunları da bulunmaktadır. Bu sağlık sorunları genellikle kemik erimesi başta olmak üzere birçok hastalığı da beraberinde getirir. Bununla birlikte tip 2 diyabet hastalığına beraberinde getiren magnezyum eksikliği kalp rahatsızlıklarını da tetiklemektedir. Aynı zamanda migren ataklarının artış göstermesi de magnezyum oranı eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Migren atakları ile birlikte astım ataklarını da tetikleyen magnezyum depresyon gibi durumları da beraberinde getirir. Bu yüzden magnezyum eksikliği belirtilerinde mutlaka bir doktora başvurulmalı ve magnezyum takviyesi alınmalıdır. Detaylı bilgi için https://ilacsizyasiyoruz.com/gida-takviyeleri/magnezyum-takviyesi-nedir adresini ziyaret edebilirsiniz.