ÖRS’E VOLKAN ABİ MODELİ…!

AK Parti’nin 18 Ağstos’tan sonra yerel seçim ile ilgili olarak startı vereceğini bizzat, Cumhurbaşkanı ve Parti Genel Başkanı R.Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile öyle görünüyor ki, bütün partiler de harekete geçecek. Ankara kulislerinde yerel seçimlerde, partilerin mevcut milletvekillerinden aday göstereceğine dair bir kanaat hakim… Zira, yasal değişikliklerinde yapılacağı büyükşehir belediye başkanlığı, millet vekilliğinden sanki daha bir cazibeli hale gelecek. O nedenle, vekillerin büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmeleri kimseye sürpriz gelmesin.

İYİ Parti'nin 12 Ağustos’taki büyük kongresinden sonra yerel seçimlerle ilgili çalışmaları başlayacak. Trabzon’da partinin büyükşehir adayı Hüseyin Örs olarak görülüyor. Milletvekilliğinden büyükşehir belediye başkan adayı CHP Volkan Abi’yi yapmıştı… İyi de oy almıştı.. Şimdi de İyi Parti, toplumun her kesiminden oy olan Hüseyin Örs’ü Trabzon için düşünüyor. Örs'de partisinin bu kararına yakın çevresine uyarım dediğini de biliyoruz.

AK PARTİ’DE AYNI YOLU İZLEYECEK

Görünen o ki, yerel seçimlerde Ak Parti’de milletvekillerinden aday gösterme yolunu seçecek gibi.. 4 büyük şehir için bu yöntem uygulanacak.. Trabzon bu yöntemin uygulanacağı büyükşehirler arasında yok gibi ama o karar şimdilik diye bir kenara not edelim.

Trabzon’a da TBMM’sinden aday gösterilme ihtimali var ve bu isin muhtemelen Muhammet Balta olacak gibi… AK Parti’nin TBMM’si içinden aday göstermesi, dar çerçevede olacak zira 5 kişiyi vekillikten istifa ettirip aday yaparsa, TBMM’sindeki komisyonlarda Ak Parti’in sayısal olarak bazı zaaflara uğrayacağı da ihtimal dahilinde..

ANKARA-TRABZON MEKİK DOKUYOR

AK Parti’nin bir dönem önceki milletvekillerinden A.Sula Köseoğlu, adete Trabzon-Ankara arasında mekik dokuyor.. Ne Ankara’yı boş ve gevşek bırakıyor ne de Trabzon’u… En az partisinin milletvekilleri kadar Ankara’da… Ankara temasları ve kulisleri içinde, aynı zamanda da Trabzon’da görülerek ilişkilerini sağlamlaştırıyor. Köseoğlu’nun hedefinde Büyükşehir Belediye başkanlığı olduğu artık kesin gibi… Kendi seslendirmiyor ama Trabzon özelinde bir araya geldiği partili arkadaşları ile yaptığı sohbetlerde, belediye hizmetleri konusunda ilginç projeleri seslendiriyor…Bu da kulislerde Ayşe Abla’nın hedefi büyükşehir yorumunu beraberinde getiriyor.

BAHAR AYVAZOĞLU’UN İLK SINAVI VE HAMDİYE SOYLU

Ak Parti’nin hafta sonu kadın kollarının genel kurulu yapıldı. Trabzon’dan hatırı sayılır bir sayıda delege ve izleyici Ankara’ya gitti.. Ankara’da bu heyete ev sahipliğini milletvekili Bahar Ayvazoğlu yaptı.. Ayvazoğlu’nun bu milletvekili olarak ilk sınavıydı… Ev sahipliği konusunda ciddi bir hatası olmadı… İl başkanlığı dönemindeki mesai arkadaşlarını içten samimi bir şekilde ağırladı…Misafir etti. Hepsi ile tek tek ilgilendi.. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eşi Hamdiye Soylu da Trabzonu delege ve partililere bir yemek verdi.. Soylu da böylelikle Trabzon’dan gelenlere karşı ilgisini gösterdi.. Hamdiye Soylu, Trabzon’dan gelen bütün kadın delege ve partililer ile de yakından ilgilendi. Hem Bahar Ayvazoğlu’nun ilgisi hem de Bayan Soylu’nun yakın misafirperverliği Trabzon delegasyonunun memnun etti… Bu arada Milletvekili Salih Cora’nın da kadın delege ve partililer ile birlikte olması da dikkat çekti… Kadın partilileri Cora da hiç yalnız bırakmadı, Hamdiye Soylu’nun yemeğini de katıldı.

KAYA EN ÇOK KONUŞULAN 5 KİŞİ İÇİNDE

Ahmet Kaya, CHP’de kurultay olsun diye imzasını verdi. CHP’de ilk kez Kaya gibi imza veren 4 kişi daha var.. Yani toplamda 5 kişiler. Bu 5 kişi partide kurultay olsun diyenler tarafından alkışlanırken, olmasın diyenler tarafından da genel merkeze ve genel başkanı yanlış yaptı diye dinazor CHP’liler tarafından eleştiriliyor. Meclis grubu içinde de bu eleştiriler yapılıyor… Genel Başkana yanlış yaptınız diye… Ama partinin bütün tabanında da bu yeni milletvekili alkışlanıyor. Trabzon özelinde de Kaya, duruşu ile parti tabanında taktir almış durumda. Parti tabanı ve örgütler ilk kez uzun bir aradan sonra bizim sesimizi dinleyen bir vekil oldu diyorlar… Trabzon özelinde kurultaya gerek yok diyen partililer bile Kaya’ya eleştiri getirmiyorlar.. Kaya’nın bu tavrını sessizce kabullendiler gibi..Bu arada Kaya’ya Akif Hamzaçebi ile aranız nasıl diye sorduk… Benim herkes ile aram iyi diye cevap verdi. Öte yandan eğer kurultay olmaz ise, Kılıçdaroğlu’nun yenileyeceği MKYK Trabzon il örgütünü görevden alabilir mi..? Yakın zamanda CHP Trabzon gündemine bu oturacak..Trabzon CHP bu iddialar ile çalkalanacak gibi..

MHP ADAY GÖSTERECEK Mİ..?

Ankara olduğu gibi Trabzon’da da MHP ile ilgili olarak merak edilen konu, yerel seçimlerde parti aday gösterecek mi…? Ak Parti ile ittifakın uzun süreceğini söylemesi ile MHP’nin yerel seçimlerde aday göstermeyeceği yönünde bir ağırlık var gibi.. Ancak, Devlet Bahçeli bu konuda sır vermiyor… MHP liderinin sürpriz çıkışları biliniyor. Yerel seçimlerle ilgili olarak da bu çıkışlarından birini yapabilir… MHP eğer yerel seçimlere girerse, Trabzon özelinden iyi partiden de oy alabilecek bir adayı ortaya çıkarabilir deniliyor. Bu kim olabilir… Dikkatler Muammer Demeli üzerine çevriliyor.. Ama Demeli bunu kabul eder mi… Göreceğiz… MHP seçimlere girmeye karar verirse, özellikle MHP ortahisar için çok bastıracak. Çok iddialı adayla ben de varım diyecek gibi…