GAZETECİLER GÜNÜ VE GAZETECİLER…

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü… Bu yıl pandemi dolayısıyla yasaklı bir güne denk geldi. 

Gazeteciler olarak her zorlukta okurlarımıza şehirden, ülkeden ve dünyadan haberleri aktardık ve aktarmaya devam ediyoruz. Bu zorlu süreçte de görevlerini aksatmayan bu işi layıkıyla yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz. 

Geçtiğimiz Cuma günü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yenilenen cemiyet binasında gazeteciler ile bir araya geldi. Uzun uzun gazetecilerle sohbet eden Başkan Zorluoğlu tüm sorulara içtenlikle cevap verdi. Yeni binanın da hayırlı olsun temennisi ile ayrıldı. 

Peki Trabzon basınında son dönemlerde neler yaşanıyor onlardan da bahsetmeden önce bazı kendini gazeteci sanan isimlerin ellerinde fatura ile belediyelerin işadamlarının kapıladında gezdiklerini işadamlarının bu işten oldukça rahatsız olduğunu belirtelim. Bu konuda TGC’yi görevini yapmaya davet ediyoruz, Dilenci gibi habercilikten bir haber insanlardan para koparmaya çalışan bu isimleri belirleyip kamuoyuna duyurmalı ve mesleğimizle alakaları olmadığını herkes bilmelidir. 

Gelelim basından haberlere. 

Bildiğiniz üzere duayen gazeteci Hasan Kurt Ekspres Gazetesi’ni geçtiğimiz günlerde satmıştı. Ekspres yeni yılla birlikte kadrosunu önemli isimlerle genişletmeye çalışıyor. Yüksek bedelli transfer ücretleri ile önemli isimler gazete kadrosuna katılıyor. Meslektaşlarımız adına tabi ki bu bizleri mutlu ediyor. Bazı isimlerin de gazeteden ayrılması gündemde.

Peki Hasan Kurt ne yapıyor. Kendisi Ekspres gazetesinde yazı yazmaya devam edecekti fakat son günlerde onun kalemini göremiyoruz. Kurt alışmış olduğu koşturmanın azaldığını ve bu durumun kendisini sıktığını söylüyormuş ve 15 günlük bir gazete çıkarma planı varmış, bunu da okurlarına duyurmuş olalım. 
Ayrıca şunu da belirtelim. Bazı yerel gazeteler satılmak için yatırımcı arıyor. İstenilen ücretler olursa bazı gazete patronları basılı yayın organlarını ellerinden çıkarmayı düşünüyor. Bunu da gazete sevdalılarına iletmiş olalım.

Uzun yıllar basın camiasında sonrasında ise Büyükşehir Belediyesi’nde Basın Daire Başkanlığı yapmış olan Ahmet Yoloğlu da Youtube kanalı açtı. “Dünya Varmış” isimli youtube kanalından güncel konularda bilgilendirme yapan Ahmet Yoloğlu, bu alanda sevenlerinden destek bekliyor.

TRABZONSPOR KONGRESİ VE ADAYLAR 

Trabzonspor’da kongre soruları sürekli tarafımıza soruluyor.

Öncelikle bu soruyu şöyle cevaplayalım. Trabzonspor’da kongre Aralık 2021’de yapılacak. Kasım ayında da tam tarih belli olacak. Lig biter sonra kongre hareketliliği başlar. Haziran gibi gündem belli olur. Ondan öncesinde pek hareketlilik olmaz. 

Bir diğer gündem ise durup dururken yönetimin değişeceği konusu.

Bunula ilgili bir kamuoyu yapıldığını görüyor duyuyor işitiyoruz. Başlıca şunu söyleyelim bu durumun gerçekleşmesi için yönetim kurulunun toplanması ve ona göre karar alması gerekiyor.

Bu da çok ama çok zor bir ihtimal. Gereksiz gündem gibi duruyor. Zaten bu durum yaşanırsa yönetimin yaşama şansı yok.  

Kongreye tam 1 yıl kaldı, adayların yavaş yavaş gün yüzüne de çıkması kendilerini göstermeleri lazım. Sadece mağlubiyetlerden sonra değil, temiz gündem varken de kendilerini göstermeliler. Aksi takdirde farklı yorumlarla karşı karşıya kalabilirler.

ÖRS’Ü KİM İKNA EDEBİLDİ?

İYİ Parti’nin TBMM’deki en önemli sesi, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs İstanbul’da başarılı bir operasyon geçirdi.

Uzun süredir varis rahatsızlığı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Örs ameliyat fobisi nedeniyle ameliyat olmamıştı.

Trabzon’un evladı, kalp damar cerrahisi alanının en iyilerinden olan Prof. Dr. Ergun Demirsoy’un ikna ettiği Örs, İstanbul Kolan Hastanesi’nde başarılı bir operasyon geçirdi. 

Örs istirahate çekildi. Sağlık durumunun gayet iyi. Peki Örs’ün ikna sürecinde neler yaşandı kendi ağzından aktaralım: ‘Ameliyat fobim vardı. Ergun Demirsoy hocam ile konuyu epeyce tartıştık. Hem şehrimizin evladı olması hem de alanında en iyi isimlerden biri olması ve ısrar etmesi sonucu kendimizi onun ellerine teslim ettik. Operasyonum şükürler olsun ki iyi geçti. Aslında çok önceden olmam gerekiyordu. Şimdi biraz istirahat etmem gerekiyor. En az 10-15 gün sahalardan uzak kalacağım. Ama kısa sürede yeniden sokağa inerek vatandaşlarımızla bir arada olacağım. Çok sayıda telefon alıyorum. Bazılarına dönemiyorum. Tüm herkesten bu konuda af diliyorum ve haklarını helal etmesini istiyorum…” 

Örs hasta yatağında şehrin sorunlarına da duyarsız kalmıyor. Gelişmeleri takip edip telefon ile bazı işlerini halletmeye çalışıyor. 

AK PARTİ KİMİ DİNLEMEYİ REDDETTİ 

Şubat ayında gerçekleşecek olan AK Parti Trabzon İl Başkanlığı kongresi öncesinde kulisler hareketli. Sadece AK Parti teşkilatı değil tüm vatandaşlar kimin atanacağını merakla bekliyor. 

Genel kanı ’Temayül göstermelik, Muhammet Avcı kimin il başkanı olacağını biliyor, teşkilata sorduk demek için temayül yapıldı:

Genel Merkezden gelen heyet hem teşkilatla görüşüyor hem de şehrin bazı noktalarında nabız tutuyor. Temayülü de tamamlayan genel merkez ekibi ajandalarına notlarını alıyor. 

Bu süreç yaşanırken bazı muhtarlar heyete haber göndererek, “Bizler de mahalle muhtarlarıyız. Bizimle de görüşün” talebini iletmiş. Heyet ise bu fikre sıcak bakmayarak, gerekirse mahalle temsilcilerimizle görüşürüz ve dinleriz dedi. Bu arada heyetin muhtarların politikleşmemesi için böyle bir tavır aldığını da söyleyelim. Zaten bu konuda Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk’ün de sert uyarıları olmuştu. Tüm araştırmalardan geçen adaylar genel merkeze çağırılarak son adım tamamlanacak ve isim belli olacak…

AK PARTİ’DE GENEL BAŞKAN ŞEHRE GELİYOR

AK Parti bu hareketli il ve Ortahisar adaylık sürecinin yanı sıra aynı zamanda 12 Ocak Salı günü yapılacak olan Trabzon İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresine de hazırlanıyor. 

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu’nun 2018 yılında Milletvekili adayı olması sonrasında koltuğu boşalmıştı.

Partiler için Kadın Kolları Başkanlıkları şehirlerde önemli görevlerdir.

Çünkü Türkiye’de nüfusun yüzde 50’sini kadınlarımız oluşturur.

Ayvazoğlu sonrası ince eleyip sık dokuyan Genel Merkez, 16 Ağustos 2018 günü Kadın Kolları İl Başkanlığına Meryem Sürmen’i atadı. 

Bu atama sonrasında Başkan Sürmen 18 ilçede önemli çalışmalara imza attı. Şimdi tekrar kongre süreci geldi. Atama ile göreve gelen Başkan Sürmen ilk seçimini yaşayacak.

Bu kongre için AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütviye Selva Çam da şehre gelecek. Kongre, 12 Ocak Salı günü saat 14:00’te Hayri Gür Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. 

CHP’Lİ BAŞKAN VE GİTARI

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman gerçekten değişik, halktan bir insan. Sahalardan geri gelmiyor. Olay yeri muhalefet anlayışı ile dikkat çekiyor. Gelecek vaadeden bir isim. 

Önceki gün sosyal medya hesabında gitarı ile çaldığı şarkıyı takipçileri ile paylaştı. “Bazen sadece dinlemek yetmez” yorumu ile paylaşan Başkan Oyman gençlerin istediği başkan ve yönetici profilini de çiziyor.

Başkan Oyman’a çok sayıda beğeni ve yorum da geldi. Bu yorumların arasında AK Parti’nin önemli isimlerinin de olması dikkatlerden kaçmadı.

Başkan Oyman yorumlara, “Kıymetli düşünceleriniz için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Zaten bir çok sıkıntı yaşarken gergin nabızlar içerisinde bazı şeyleri gözden çalışıyoruz. Selamlar, sevgiler” diyerek cevap verdi.

Sanatçı ruhunu herkese gösteren Oyman dileriz böyle zaman zaman kulaklarımızın pasını siler, siyasetin sadece bağırış çağırış eleştirilerden kavgalardan ibaret olmadığını herkesi gösterir. 

YABANCI TRANSFERLERİNDE AYNI KRİZ

Trabzon’u Trabzonspor’u yıllardır takip edenler bilir.

Trabzon’da yabancı futbolcuların çocuklarının okuyacağı okul sorunu. Hemen hemen bütün transferler burada tıkanıyor.

Bütün şartlarda anlaşan oyuncuyla anlaşan kulüp, okul konusunda hareket edemiyor. Üzülerek ifade etmeliyiz ki, Trabzon’da sade ve sadece bir tane yabancı cocukların eğitim öğretim göreceği bir tane okul var. 

O da yeterli değil. Trabzon’a gelecek evli futbolcuların en büyük yaşadığı bu sorun yıllardır bitmedi bitecek gibi de görünmüyor.

Enzo Perez de de aynı sorun yaşandı ve çözülmeye çalışıyor. Daha önce Sosa’da Rodallega'da ondan öncesinde ise Makakula, Kovermans, Elmander gibi oyunlar bu noktada sorun yaşamıştı. 

Aradan onlarca yıl geçti ama hala Trabzon bu ihtiyacı karşılayamıyor. Gelmek isteyen futbolcu çocuğunu ya buradaki kısıtlı ortamda ya da mecburi olarak İstanbul’da okutmayı tercih ediyor.

Dileriz ki boşa yatırım yapan onlarca iş adamı bu okul konusunu yatırım programlarına alır ve şehrin ileri adım atmasına katkıda bulunur.