ZORLUOĞLU’NU BEKLEYEN TEHLİKE

Başlığa bakınca, Zorluoğlu’nun belediyedeki bir icraatı nedeni ile soruşturma geçirecekmiş gibi algılanabilir..

Öyle değil.. Zorluoğlu, belediyedeki bütün bürokratik işlemleri devlet memurluğu ve valilikten gelme avantajı ile kılı kırk yararak gerçekleştiriyor.. O konuda bir sıkıntısı yok..

Ama bir ciddi sıkıntısı var..

Zorluoğlu, evsiz kalabilir.

Evet.. Yanlış okumdanız, evsiz kalabilir..

Nasıl mı…?

Murat Zorluoğlu, Trabzon’da kirada kalıyor… Ve kirada kaldığı evi, ev sahibi satışa çıkardı.. Ev satıldığında Zorluoğlu, mecburen evinde çıkacak. Tabi evsiz kalmayacak ama bu kadar işinin arasında bir de bu sorun ile uğraşacak..

Bu durum, bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanlık konutunun bir elzem olduğunu ortaya koyuyor.. Hemen hemen Türkiye’deki bütün büyükşehirlerde başkanlık konutu var… Valilik konutu gibi.. Ne yazık ki, Trabzon’da bir belediye başkanı buna cesaret edip, Belediye başkanlık konutu yapamadı…

Trabzon Valisi, vali yardımcıları için ilbank’tan üç villa lojmanlarının valiliğe tahsisini istedi.. O tahsis yapıldı…Vali yardımcıları şimdi devlete ait villa konutlarda kalıyor..

 Ortahisar ilçe kaymakamı için Valilik yatırım izleme dairesi, lüks bir kaymakamlık konutu yapıyor..

Büyükşehir başkanlık konutu yok.. 

Kirada oturan başkanın evi satıldığında başkan bir eve çıkacak..

O nedenle, Trabzon’a başkanlık konutu şart…

Bu bir lüks değil gereklilik..

DERİN VE SAKİN GÜÇ, ORTAHİSAR KRİZİNİ…

Ak Parti Trabzon il başkanı Haydar Revi bunun için derin ve sakin güç.. 

Dün, Ortahisar’da adı ilçe başkanlığına geçen herkesi il başkanlığına makamına çağırdı.. 

Dedi ki, eğer aranızdan biri ya da dışarıdan bir isim ilçe başkanlığı için işaret edilirse, hepiniz buna saygı duyacaksınız.. 

Duymazsanız, atama yolu ile ilçe başkanlığı belirlenecek..

Bu kesin ifadeleri ile Revi, toplantıda olanları parti menfaatleri şehrin geleceği ile ilgili birkaç tespit yaptı ve herkesten bu anlamda söz aldı.. 

Toplantıya katılan ve adı ilçe başkanlığına geçen herkes de Revi’nin bu bir anlamda uyarısına evet dedi.. 

Ve Ortahisar krizi çözüldü..

 Şimdi ya toplantıdaki isimler arasından ya da dışarıdan biri ilçe başkanlığı için işaretlenecek kimse de aday olmak için kulvara inmeyecek…

SALİH CORA’NIN AVRASYA ARABULUCULUĞU… 

Salih Cora Kimdir? - Salih Cora Hayatı ve BiyografisiTrabzon’un Yomra İlçesi’ndeki Avrasya Üniversitesi kampusuna Yomra Belediyesi’nin dozerlerle girmesi sonucu Trabzon Türkiye gündemine böylesine nahoş bir olayla gelmiş, istenmeyen görüntüler ortaya çıkmıştı. 

Konuyla ilgili Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora her iki taraf arasında uzlaştırıcı olarak görevlendirilmiş ve bugün kamuoyuna bir açıklama yapacağı duyurulmuştu. Avrasya tarafında İbrahim Özen, Yomra tarafından Mustafa Bıyık, ortada Salih Cora.. Ancak dün
beklenen açıklama olmadı. 

Konuyla ilgili Salih Cora ile görüştük, sürecin biraz uzayacağını görüşme yapılacağı gün üniversite yönetiminin yaygın medyada röportajı olduğundan işin aksadığını, bu uzlaşı ve açıklamanın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. 

Konuyla ilgili Cora şu açıklamayı yaptı:

‘Elimizden geleni yapacağız, hukuk hakkaniyet,  hak ve nezaket kuralları, hukuk yasa ve mevzuat çerçevesinde konuyu ele alacağız. İnşallah bir çözüm olur. Sıkıntılı bir durum. Nasıl çözebiliriz diye hakem olarak konuyu değerlendirip kamuoyunu bilgilendireceğim.’

Bu arada Salih Cora’yı tebrik etmek gerekiyor..Şehrin vekili olarak inisiyatif alıyor.. Pek ala bana ne diyebilirdi.. Cora’nın bu tür sorumluluk anlayışı hakikatten tebriklik..

TRABZON GELECEK PARTİSİ GAZETECİ TRANSFER ETTİ 

Trabzon’da Hasan Kamil Velioğlu’nun il başkanı olarak atandığı Gelecek Partisi’nde teşkilatlanma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Dün il Başkanı Hasan Kamil Velioğlu sitemiz imtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan’ı ziyaret ederek teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Vatandaşın iktidarın yanlış uygulamalarından çok rahatsız olduğunu, halkın gelecekten umutsuz olduğunu belirterek ‘Partimize yoğun bir destek var, ama büyük bir korku imparatorluğu baskı unsuru var. Bunu da zamanla halkımız yenecektir. Esnafın durumu kötü, ödemeler kapıya dayandı, ertelemeler son buldu. 

Gidişat iyi değil, bizlerde bu kötü gidişata dur demek adına güzel bir kadro ile yola çıkıp şehrimiz ve ülkemiz adına güzel hizmetler yapmayı hedefliyoruz’ dedi. 

Velioğlu’nun ziyaretinde sürpriz de bir isim vardı. 

Uzun süre valilik makamında fotoğrafçı olarak görev yapan Bekir Sami Emiroğlu internet üzerinden gazetecilik mesleğini sürdürmeye çalışıyor.

Ziyarete katılmasının nedenini de Gelecek Partisi’nin Trabzon İl Yönetiminde görev alacak olmasıymış. Hatta almış bile.

 Velioğlu Trabzon basınından birini yönetime alarak önemli bir hamle yapmış oldu.

 Emiroğlu gazetecilik ile siyaseti aynı anda mı yapacaksınız sorusuna da ‘Evet ben tır şoförlüğü de yapıyorum, siyaset de yapacağım, gazetecilik de yapacağım. Bunları birbirine karıştırmam’ diyerek Gelecek Partisi il yöneticisi olarak gazetecilik mesleğini de sürdüreceğini ifade etti.

BELEDİYE KORİDORLARINDAKİ İLGİNÇ TAKİP 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantıları Başladı | Of'un  SesiGazipaşa’da Selim Pastanesi’nin kaldırıma attığı iki masa, 8 sandalye şehrin gündemine oturdu.. 

Niye, pastane bir marka.. Geçmişten bugüne bir köprü..

Dün Büyükşehir belediye koridorlarındaydık..Meclis toplantısını takip ettik.. Bu surun da iyi parti meclis üyesi Davut Çakıroğlu tarafından gündeme getirildi. 

Başkan Zorluoğlu, kimseye ayrıcalık yapılmayacağını söylediğinde, belediye koridorlarında şu söylentiyi duyduk.. Meğer bir çok cadde üstü kefenin gözü Selim Pastanesindeymiş… 

Selim’in önündeki kaldırım masa atmaya müsait genişlikte olmadığından kamuoyu baskısı ile belediye bu talebe boyun eğerse o saniye o dakika biz de kaldırıma masaya atarız diye beklemedeymiş.. Selim’i örnek göstererek..

Hatta, dünkü meclis toplantısını bu konumdaki bir çok cafe sahibi ve çalışanı takip etmiş…

Ama özellikle Zorluoğlu’nun bu konuda taviz vermeyeceğini açıklaması, Selim’i hafiye gibi takip eden cadde üstü cafe sahiplerini hayal kırıklığına uğratmış durumda..

AK PARTİ OF ANKARA’YA TAŞINIYOR

Ak Parti Ortahisar gibi kendine yeni ilçe başkanı arayan Of’ta da işler sarpa sardı.. 

Adayların arkasında güçlü isimler olunca, Of’un da karakteristlik özelliği nedeni ile sorunun çözümünde, adayın işaretlenmesinde genel merkez birkaç adım öne çıktı… 

Ve bugün ya da yarın 4 isim Ankara’ya çağrıldı… Adı ilçe başkanlığına geçen dört isim, Ankara’da genel merkezden sınavdan geçecek.. 

Bu arada son bir hamle ile bu dört kişi arasına giren Halil Reisoğlu büyük bir sürpriz yaptı… 

Adı kulislerde gezdi ama şansı yok dendi.. 

Şimdi ise genel merkez Ankara’ya gel bakalım dedi… Diğer üç kişinin adları ise şöyle.

Ahmet Çapoğlu, Erkan Öztürk, Ulvi Ulu..