TARAFTAR İSYANDA PEKİ YA AĞAOĞLU 

Trabzonspor 2020-2021 sezonuna yine taraftarına ve camiaya saç baş yoldurarak başladı.

Beşiktaş karşısında Trabzon’da alınan mağlubiyet ardından Denizli deplasmanındaki beraberlik, ‘O sene asla bu sene değil’ dedirtti herkese. 
Başkan Ağaoğlu özellikle geçen sezonunun son maçlarından itibaren sanki bir içine kapanıklık, bir ifade yoksunluğu bir baskı, bir boş vermişlik havasında. Yöneticileri ise sadece alınan galibiyetlerde sahnede sonrasında ise kimseden ses seda yok. 
Gereksiz transferler, olmaması gereken satışlar, saçma sapan bir hal aldı. 
Taraftarı camiayı takımdan soğutmak futbola küstürmek için adeta Başkanın sessizliğine eklenen hatalar zinciri herkesi hayretler içinde bırakıyor. 


Sörloth’un dün Alman basınına verdiği röportajda ‘Türkiye’de futbolun kaderini siyaset belirliyor’ sözü gerçekten utanç verici.

Dileriz doğru değildir diyoruz ama ilk iki haftada yaşananlar maalesef birilerini şapkalarını önlerine koyup düşünmeye sevkediyor. En çok da Trabzonspor Başkanı Ahmet Ahmet Ağaoğlu’nun. 
Ama dediğimiz gibi her galibiyet sonrası horoz kesilenler mağlubiyetler sonrası kafalarına kuma gömüyorlar. 
Ortada bir takım yok, bir hoca yok, bu kadar adaletsizliğe haykırması gerekenler yine havadan sudan twitlerle kendini avutuyor gaz alıyor.


Bu böyle gitmez başkan, öyle televizyonlara çıkıp başarısızlığın sorumlusu benim demek yetmez, bir bedeli olmalı veya bir şeyler yapmalısınız. 
Trabzonspor camiasının süslü demagojilere artık karnı tok. 
Ya çıkın bu adaletsizliğe haykırın ve camiayı ayağa kaldırın, gereken transferleri adam gibi yapın, takımın başına adam gibi bir hoca getirin, ya da ‘Arkadaşlar ben çok taviz verdim, takımın ekonomisini düzelteyim derken ipleri başkalarının eline verdim, çok ses çıkaramıyorum, artık bu işi getiremiyorum, konuşursam çok sıkıntı olur’ deyip gereğini yapın.


Trabzonspor bu tabloyu hiç ama hiç hak etmiyor. 


DENİZLİ VALİSİ ŞAŞTI BU İŞE 

Trabzon’dan 9 gazeteci TSYD organizasyonuyla birlikte Denizli’ye Trabzonspor maçını takip etmek üzere gitti. 

Burada bir dizi ziyaretler gerçekleştiren gazetecilere Vali Ali Fuat Atik tarafından sürpriz yapıldı.

Gazetecilerin şehirlerinde olduğunu öğrenen Vakfıkebirli Denizli Valisi basın mensuplarını bir tekstil firmasında ağırladı. Burada sohbet organizasyonu düzenleyen Vali Atik Trabzonspor’un be Denizlispor’un son durumunu anlatıp fikir alışverişinde bulundu.

Trabzonsporluluğunu gizlemediğini ifade eden Atik, tribünde yaşadığı ilginç olayları da anlattı. Bu esnada Vali Atik ziyaretini haberleştiren muhabirimiz Hasan Tüncel haberin anında 61saat.com da yayına koyulmasıyla birlikte Vali’ye sohbet ederken haberin yayında olduğunu gösterdi. 

Şaşkınlığını gizleyemeyen Vali Atik ‘ne zaman oldu, nasıl yaptınız bunu, bu ne hız vallahi tebrikler’ ifadelerini kullandı. 

Vali Atik daha sonra gazetecilere yöresel hediyeler verdi. Trabzonun yetiştirdiği bir değer olan sayın Valimize yürekten başarılar diliyoruz.

ÖRS OLAYA EL KOYDU 

Trabzon’da 61saat.com’un gündeme getirdiği doğanın adeta katledildiği Maçka İlçesi Akarsu köyündeki HES tahribatı ile ilgili İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs harekete geçti. İzlediği görüntüler karşısında şaşkına dönen Örs, doğanın böylesine hunharca tahrip edilmesine müsade edenlerin hesap vermesi gerektiğini altını çizerken konuyla ilgili ekip arkadaşlarımızı arayarak bilgi aldı. 
Trabzon’un Maçka İlçesi Akarsu Köyü’nde yaşanan HES katliamı artık Hüseyin Örs’ün radarında. Örs her konuda olduğu gibi bu konuda da inceleme ve araştırmalarını tamamlayıp konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacağını ifade etti.


Maçka Akarsu’daki doğa katliamı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da radarına girdi. 

Konuyla ilgili, yetkisi dahilindeki kurumlara talimat vererek rapor istedi. 
Fakat Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, DSİ Bölge Müdürü Emre Akçalı ve Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Korkmaz’ın sessizliği akıllarda soru işareti bıraktı. 
Bilindiği üzere olay yerinde yaptığımız tespitlerde DSİ memurları ile Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü çalışanlarının müteahhit ağzında konuşarak Akarsu mahalle sakinlerini ikna etmeye çalıştıkları öne sürülmüştü. 


DSİ ve Çevre Şehircilik İl müdürlüğünün konu hakkındaki sessizliği bu iddiaların doğru olabileceğini ortaya koyar nitelikte.  
61saat.com’un HES bölgesinde aldığı görüntüleri izleyen çok sayıda uzman ‘Bu nasıl tahkimat depolama, böyle set mi yapılır, bu nasıl facia’ diyerek olaya tepki gösterdi. Bakalım şehri yönetenler ve cevap vermesi gerekenler konuya gereken ilgiyi gösterecekler mi, yoksa müteahhit tarafından bakıp sessiz mi kalacaklar. 

POLAT TÜRKMEN’E ORTAHİSAR’I SORDUK 

Trabzon Ak Parti’de Ekim ayında gerçekleştirilecek olan Ortahisar İlçe Başkanlığı kongresi öncesi yaşanan aday enflasyonu genel merkezi de haliyle zora sokuyor.

Özelikle adaylık için asılan iki önemli isim Halil İbrahim Demirtaş ile Dündar Ayyıldız bu göreve çok istekli olduklarını ortaya koydular. 


Partinin Bölge Koordinatörü ve Trabzon sorumlusu Polat Türkmen önceki gün Trabzon’a gelerek adaylık için ismi geçenlerle tek tek görüştü ve Ankara’ya döndü. 
Türkmen’e ‘Kararı verdiniz mi? diye sorduk. 
Henüz netleşen bir durum olmadığını belirten Türkmen ‘Daha genel kurula 1 ay var. Acele etmiyoruz. Adaylık düşünen isimlerle tek tek görüştük. Partimiz teşkilat ve şehrimiz için bu işi en iyi yapacak olan ismi tercih edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın’ dedi.


Bazı isimlerin tercih edilmesi halinde karşısına liste çıkabileceği sorusuna ise Türkmen ‘Daha zaman var, taşlar yerine oturur, acele etmeyin, biz de bazı şeyleri gözlemliyor ve tespitleri not ediyoruz’ ifadelerini kullandı. 
Bu arada Türkmen’in en uzun görüşme yaptığı ismin Hüseyin Canım olduğu da gelen bilgiler arasında. Bir sürpriz olursa kimse şaşırmasın. 

HER YERDE O VEKİL VAR 

AK Parti’nin Trabzon Milletvekilleri arasında son dönemlerde Trabzon’da en fazla etkinliğe katılan isim Bahar Ayvazoğlu.

Ayvazoğlu bir bakıyorsunuz demiryolu toplantısında, bir bakıyorsunuz KTÜ ziyaretinde bir bakıyorsunuz kutlama töreninde, bir bakıyorsunuz taziye evinde.

Kendisine gelen düğün ve nikah davetlerinde de partili olup olmayışına bakmadan hepsine katılmaya özen gösteren Ayvazoğlu Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı ile de sıkı diyaloglarını hiç koparmayarak milletin vekili olduğunu her ortamda gösteriyor hissettiriyor. Ekibi nedeniyle enformasyon sıkıntısı yaşasa da kendi imkanları ve girişkenliği ile bu açığını da kapatmasını biliyor.

Ayvazoğlu’nun performansı partilileri tarafından da dikkat çekiyor taktirle karşılanıyor. 

OF TRABZON’DAN BÜYÜK!

Tüm Türkiye’de bulunan ilçelerin girişinde ilçe tabelası vardır. Bu tabelalarda ilçe adı, ilçe nüfusu ve rakım yazar.

Ama dün dikkatimizi bir ilçemizin tabelası çekti. Bu ilçe de Of ilçesi.

Kısa sürede ilçe girişindeki tabela 3 kez değişti. İlk olarak Of yazan nüfusun da bulunduğu bir tabela vardı.

Daha sonra bu tabela tek direk şeklinde OF yazılarak yeniden asıldı. Kısa sürede çok küçük olduğu için tepki çeken OF tabelası tekrar söküldü.

Yerine yeni bir tabela yapın talimatı geldi. Yeniden düzenlenen tabela bu kez o kadar büyük yapıldı ki görenleri hayrete düşürür nitelikte oldu.

Bu yazı şekli diğer hiçbir ilçede olmamasının yanı sıra Trabzon şehir merkezi tabelaları bile bu kadar büyük değil.

Tabelayı görenlere “Of Trabzon’dan büyükmüş” espirisini yaptırıyor.

Belki fotoğraftan tabeladaki yazının büyüklüğü anlaşılmıyor olabilir ama yakın zamanda Of’a girenler bizi anlatacaktır.

BELEDİYENİN ÇELENGİ BOŞTA KALDI 

Dün tüm Türkiye Gaziler Gününü kutladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Türk milletinin gazi bir millet olduğunu ve bu milletin bir mensubu olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Ülke genelinde Gaziler Günü etkinlikleri gerçekleşirken Trabzon Çarşıbaşı ilçesindeki törende ilginç bir an yaşandı. 

Çarşıbaşı Kaymakamlığının önderliğinde yapılan, Kaymakam Burak Yılmaz’ın da hazır olduğu Gaziler Günü töreninde tüm kurumların çelengi bulunurken Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nun veya yardımcılarının törene katılmaması dikkat çekti. Haliyle belediyenin çelengi büste konulmamış oldu. 

İlçe Esnaf Odası Başkanı Egemen Kaynar, törene Başkan Nuhoğlu’nun katılmamasına  “Bu vatanın gazilerinin gününde başkan nerede?  Ben böyle bir şey hayatımda görmedim. Yazıklar olsun” diyerek tepki gösterdi. 
Aslında sadece Çarşıbaşı’nda değil Trabzon’da diğer bazı ilçelerde de başkanlar törenlerde yoktu, ama yerlerine bir temsilci gönderdiler. 

Bu tepkiye alanda bulunanlar da sessiz kalarak hak verdi. Başkan Nuhoğlu konuyla ilgili konuşmadı. Ama herkesin hassasiyet gösterdiği bir törene katılmamasının arkasında geçerli bir mazereti vardır diye düşünüyoruz.