BAŞKAN ZORLUOĞLU NEYİ UCUZLATTI? 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin,  Çal Mağarası ve Büyükşehir Belediyesin’e ait müzelere girişte otomasyon sistemini getireceğini önceki günlerde yaptığımız haberle duyurmuştuk.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin dün ki oturumunda bu karar resmileşti. Artık buraların girişine kurulacak otomasyon sistemiyle, otobüslere bindiğimiz Trabzon Kart ile Çal Mağarasına veya müzelere giriş yapacağız. 

Kartı bulunmayan ise tek geçişlik kartla girişi yapacak. 

Otomasyon sisteminin gelmesinin ardından ise müzelere giriş eskiye nazaran küçükte olsa indirim yapıldı. 

Mesela Çal Mağarası'na daha önceden 9 Liraya giriliyordu, Trabzon Kart ile 8 liraya girilecek. Öğrenci ise aynı 4 Lira..

Atatürk Köşkü'ne sivil 8,5 TL’den giriliyordu Trabzon Kart ile bu rakam 8 TL’ye çekildi. Öğrenci ise 3 TL’den 4 TL’ye çıkarıldı. Her iki noktaya da tek çekimlik kart sivil 10 TL, öğrenci 5 TL… 

Mecliste bu fiyatlara CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, itiraz etti. Şahin, fiyatların 5 - 6 TL Seviyesinde tutulmasını ve herkesin bu hizmetten yararlanmasını istedi.

Şahin, bu duruma ise, kendisinin de yaşadığını ifade ettiği, belediye görevlilerine 4 kişilik grup 2 kişi parası verip içeri girdiğini yada bir grubun geldiğinde telefon açtırdıklarını belirtti.

Bu nedenle fiyatın düşük tutularak en azından kayıp kaçağın önlenmesi gerektiğini önerdi. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu ise fiyat üzerinde çok durmayacağını ancak özellikle Çal Mağarasında ki fiziki şartların iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. 

Çakıroğlu, "Oraya gelen dışardan gelen yabancılara biz kendimizi buralarda tanıtıyoruz” dedi. 

Meclisi yöneten Başkan Vekili Atilla Ataman ise, buraların para getirmesi gerektiğini bunlarla buraya yatırım yapılacağını söyledi. Konu tartışmaların ardındın yukarıda belirttiğimiz gibi önerilen fiyatlar mecliste kabul edildi.

PLATİNİ’YE TÜRKİYE SORUSU

platini ile ilgili görsel sonucuİngiliz Times gazetesi önceki gün gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) eski başkanı Michel Platini'nin, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesinin yanı sıra Türkiye'nin Fransa'ya bir oyla kaybettiği EURO 2016 oylamasıyla ilgili olarak da sorgulandığını yazdı.

BBC Türkçe’nin Times gazetesinden aktardıklarına göre, Fransız Michel Platini'nin o dönem UEFA Başkanı olduğunu hatırlatıldı.

Gazete, o dönem Türk heyetinin, Platini'nin UEFA İcra Kurulu üyelerini etkilemek için Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi kullanmasından duydukları öfkeyi dile getirdiklerini yazdı.

Haberde Türk heyetinin, Platini'nin Sarkozy'yi tüm üyelerle görüştürmesinden ancak aynısını dönemin Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için yapmamasından şikayetçi oldukları belirtildi.

Michel Platini de oylamadan sonra "Cumhurbaşkanının burada olması önemliydi. Bence buraya gelmeye karar vermesi iyi oldu. Gelmeseydi, Türkiye kesin kazanırdı" demişti.

Times, Platini'nin ilk etapta 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi süreciyle ilgili yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında sorgulandığını belirtti.

Gazete, 3 yıldır süren soruşturmada, Nicola Sarkozy'nin Katar oylamasındaki rolünün de incelendiğini kaydetti.

Sarkozy'nin, 2010'da yapılan FIFA oylamasından birkaç gün önce Katarlı liderler ve Platini'yi bir öğlen yemeğinde buluşturduğu; o dönem UEFA Başkanı ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkan Yardımcısı olan Platini'nin, 2022'nin diğer ev sahibi adayı ABD'ye değil de Katar'a destek vermesinin belirleyici olduğu belirtiliyor.

Avukatı ise sorgusunun ardından dün akşam saatlerinde serbest bırakılan Platini'nin tanık olarak sorgulandığını ve "tamamen teknik nedenlerle" gözaltına alındığını söyledi.

2022 soruşturmasında, Katarlıların Sarkozy ile, tuttuğu takım olan Paris Saint Germain'in satın alınmasını ve Sarkozy'nin hiç sevmediği belirtilen Canal+ televizyonuna rakip bir spor televizyonu kurulmasını görüştüğü iddiaları da ele alınıyor. Görüşmeden sonraki iki yıl içinde Katarlılar hem Fransız takımı PSG'yi satın almış, hem de beIN Sports'u kurmuştu.

Michel Platini, FIFA Başkanı da olmak istiyordu. Ancak 1998-2002 yılları arasında dönemin FIFA Başkanı Sepp Blatter'e danışmanlık yaptığı ve kendisine 2011'de 2 milyon dolar ödendiği ortaya çıkınca FIFA'nın etik kurallarını ihlal etmekle suçlanmış, 2015'te FIFA Etik Komitesi'nin tavsiye kararının ardından 8 yıl futboldan men edilmişti.

Platini'nin cezası önce 6, daha sonra da 4 yıla indirilmişti. Ceza Ekim ayında sona erecek.

FIFA 2010 yılında, 2018 Dünya Kupası'nı Rusya'ya, 2022 Dünya Kupası'nı Katar'a vermişti.

Mart 2014'te, Katar adına çalışan bir şirketin, ev sahibi ülkeyi belirleyecek olan komite üyelerinden ve o dönem FIFA'nın başkan yardımcısı olan Jack Warner ve ailesine 2 milyon dolar ödeme yaptığı iddia edilmişti.

Yine Mart 2014'te İngiltere basınında yer alan haberlerde Asya Futbol Konfederasyonu başkanı Muhammed bin Hammam'ın Katar lehine lobi yapmaları karşılığında yetkililere toplam 5 milyon dolar rüşvet verdiği iddiaları gündeme gelmişti.

ARAKLI’DAKİ FELAKET HES KAYNAKLI KİM DEDİ?

araklı sel ile ilgili görsel sonucuTrabzon’un Araklı İlçesinde meydana gelen felaket sonrasında dün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İstanbul'dan Trabzon'a gelerek bölgeye gitti.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın birimi de Başkan Zorluoğlu4nun felaket bölgesinde ki incelemelerini haberleştirip basına servis etti.  Ancak servis edilen yazıda dikkatimizi bir nokta çekti. 

Hatırlanacağı üzere ilk gün yapılan haberlerde, felaketin “HES Borusunun Patlaması”ndan kaynaklandığı yazıldı. Büyükşehir Belediyesinin geçtiği yazıda ise "olayın sebebinin bazı basın yayın organlarında dile getirildiği gibi hidroelektrik santrali olmadığı, santralin de selden etkilenen unsurlardan biri olduğu” ibaresi yer aldı. 

Peki "HES Borusunun patlaması sonucu sel felaketi”  bilgisi nereden geldi diye soracak olursanız, basın mensuplarını yalanlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesinden diye cevap verebiliriz. 

Merak etmeyin kaynağımızı açıklamıyoruz, çünkü bu duyuru dün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde yapıldı. Meclisi yöneten Başkan Vekili Atilla Ataman, kendisine gelen bilgi notunu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleriyle paylaştı.

Bu bilgi notunda da Ataman, bölgede HES borusunun patladığını bundan kaynaklı sel felaketinin yaşandığını 2 kişinin kaybolduğunu ve 1 kişini de yaralı kurtulduğunu söyledi. 

Bizde meclisi takip ettiğimiz için önceki gün yaşanan bu flaş gelişmeyi haber merkezlerimize duyurduk ve haber yaptık.

Evet sonradan felaketin HES’ten kaynaklanmadığı aslında HES’in de felakette etkilenen noktalardan biri olduğu ortaya çıktı.  Durum özetle bundan ibarettir… 

Zaten konu dünde de mecliste gündeme geldi. Ataman, bugün mecliste ki konuşmasında felaketin HES’ten kaynaklanmadığını söyledi.

CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin’de, konunun HES’ten kaynaklı olmasa bile yapımları esnasında doğa tahribatları olduğuna dikkat çekti. 

Özellikle vatandaşın isteğine göre yapıldığına dikkat çeken Şahin, daha önceden yol yapımında jeolojik etütler alındığına dikkat çekti.

Şahin, yolların bu şekilde yapılmaya devam etmesi durumunda erozyon, heyelana da sebebiyet verdiğine dikkat çekti. 

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Çakıroğlu’da Ataman’a doğrulayarak, " Bu olay HES kaynaklı değil, zaten yerinde bir kaç arkadaşla dün akşamdan görüştük telefonla.

Onların bana verdiği bilgi kayıplarımız HES’ten yukarıdan olan bölgede olmuştur.. Yukarıdan aşağı gelen büyük afet HES’e de zarar vermiş ve patlatmış” dedi.

AHMET AĞAOĞLU’NUN KEYFİ YERİNDE 

Birkaç günden bu yana Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu, TFF, Kulüpler Birliği ve Bankalar birliği arasında mekik dokuyor.

O nedenle telefonlara da cevap veremiyor… Dün akşama doğru ancak Ağaoğlu ile konuşabildik.. Baktık keyfi yerinde…

Bize temasları ile ilgili olarak şu tespitleri yaptı… Mali açıdan bütün kulüpler kötü durumda..

Biz bir yıl önce aldığımız önlemlerle kulüpler arasında en iyi durumdayız..Bunu görünce elbette sevindik..

Bir yıl önce aldığımız tedbirlerle mali durumu diğer kulüplere nazaran en iyi durumda olan kulübüz dedi…

Ağaoğlu, forma için sponsor konusunda önemli bir aşama kaydettiklerini de belirtti ama isim vermedi..

TRABZONSPOR SCOUT EKİBİ VE BİR TWEET

caner çuvalcıoğlu ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor’un futbolcu izleme komitesinde yer alan Caner Çulavcıoğlu’nun özellikle genç yeteneklerin transferi konusunda karda yürüyüp izini belli etmemesi en büyük yeteneği…

Altınordu’dan transfer edilen iki genç futbolcu ile ilgili olarak attığı tweetler dikkat çekti…

Bu arada çocuklar tam bir maden, geleceğe yatırım için çok iyi adımlar.

Transferlerin ardından önemli spor adamı Çuvalcıoğlu scout ekibinin başarısının altını çizdi.…

Çuvalcıoğlu twitter'ın da bu futbolcuların keşfedilmesi ve transferinde direkt kendinin dahli olduğunu belirten ifadeler kullandı..

Oysa,biz biliyoruz ki izleme komitesinde bir çok ilgili genç futbolcuları takip etti.. Caner kardeşimiz daha yakından ve çok takip etmiş olabilir.

İşte Çuvalcıoğlu’nu o tartışılan twetter’i.

Uzun süreli ama asla çalım atmadan çalım yemeden yaptığımız çalışmalar ile kadromuza kattığımız genç Kardeşlerimi kutluyorum. Çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Bu süreçte Bize inanan ve desteklerini esirgemeyen Başkan ve Yönetim Kurulumuza da teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun pic.twitter.com/SntX0IOUJ0

NEDEN TRABZONSUZLUK 

Fatih kardeşimiz, babasından teslim aldığı bayrağı, Akoluk Basın Yayın dağıtım şirketini çağa uygun yeniliklerle gündemde tutuyor…

Kitap cafe, okuma etkinlikleri, yazar buluşmaları derken Trabzon’un unutulan bu kültürel etkinliklere ciddi ölçüde katkı sağlıyor…

Fatih Akoluk renkli kişiliği ile özellikle edebiyat alanında belli bir fikir kulvarına kendini ve şirketini teslim etmiş değil..

Siyasi yelpazenin her görüşündeki yazar onun için bir değer….

Şimdilerde yayın şirketinde internet üzerinden güzel hoş etkili Trabzon yazıları da kaleme alınıyor…

Bunlardan biri de Öner Ciravoğlu’nun Neden Trabzonsuzluk yazısı…

Trabzon’un yakın tarihi ile ilgili çok ilginç tespitler anılar ve dönemin ünlü gazetecileri ile ilgili kanaatler var…

Bu yazıyı sonuna dek dikkatlice ve titizlikle okumanızı tavsiye ederiz... TIKLAYIN