TRABZON’DA AK PARTİYİ SARSACAK SÖZLER 

AK Parti Trabzon il başkanlığı kongresi sonrası üst kurul delegelerinin genel merkez tarafından belirlenmesi şehirde büyük yankı uyandırdı. 

Bu konuyu AK Parti’yi Trabzon’da kuran AK Parti Kurucularından ve daha sonra seçimle başa gelen ilk İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz ile konuştuk. 

Çok detaylı açıklamalarda bulunan Akdeniz, partinin kuruluş felsefesinden de bahsetti.

Akdeniz delegelerin farklı mevkiler ve kişiler tarafından belirlenmesinin doğru bir uygulama olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı; “Bu hiç normal bir uygulama değildir. Yasal olarak herhangi bir engeli yok ama etik açısından doğru bir iş değildir. 

Çünkü AK Parti’nin kuruluşunda biz ortak akıl ve itaat kültüründen demokratik kültüre geçeceğiz diye AK Parti kurulmuştur. Yani itaat değil demokrasi diyerek bu partiyi kurduk ve taraftar kazandık. 

Bu ortak akıl ve demokrasi kültürüne millet oy vermiştir. 

Genel merkezin Trabzon’da kurultay delegelerine müdahale etmesi hukuki ama ahlaki değildir. 

Sakıncası yoktur ancak ortak aklın ürünü değildir. 

Demokrasiye uygun bir davranış değildir. 

Genel merkezin uygulaması ve yerel yöneticilerin bu tür söylemi doğru değildir. 

Bu şekilde uygulama doğru değildir. Ortak aklın ürünü değildir. Buna karşı çıkan parti olarak bunları yaparsak yanlış olur. 

Yapmayacağımız dediğimiz şeyleri biz yapmış oluruz. “

Yani kurucu il başkanı da delege konusunda bu yorumu yapıyorsa teşkilatın homurdanması normaldir diyebiliriz. Süreci il başkanı dizayn edecektir.

TRABZONSPOR YERDEN KALKIYOR

Trabzon Ortahisar Millet bahçesi tamamlanıyor. Trabzon Millet Bahçesi Türkiye’nin ilk spor temalı millet bahçesi olacak. Hem tribün hem de daha kuruluyor. 

Peyzaj düzeni yapılırken Trabzonspor Logosu da yere işlendi. Bu Millet Bahçesini Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu geçtiğimiz günlerde twitter adresinden “Muhteşem Oluyor” olarak paylaştı. Zorluoğlu’nun bu paylaşımına en çok yorum da Trabzonspor logosunun zemine uygulanması oldu.

Takipçilerinin “Başkanım Trabzonspor logosu yerde olmamış. Kaldırın lütfen” yorumuna Zorluoğlu sessiz kalmadı.

Twitter adresinden cevap veren Zorluoğlu konunun inceleneceği ve değiştirilerek gerekenin yapılacağını söyledi. 

Evet takipçiler bu konuyu yakından takip ediyor. Bakalım Trabzon Millet Bahçesi’nde başka neler değişime uğrayacak.

NEREDESİN ANITLAR-KORUMA KURULU 

Bildiğiniz üzere Trabzon tarihe tanıklık eden bir imparatorluk şehri.

 Ve şehrin bir çok bölgesinde Tarihi binaların etrafına yapılacak her türlü tadilat her türlü inşaat ve tehlike oluşturacak çalışmalar Anıtlar kurulu kararına koruma kurulu karanına tabidir. 

Kendi işletmelerine branda koyarken bile Anıtlar Kurulu’nun iznine tabi olur esnaf. 

Anıtlar kurulu tarihi binalarla ilgili bu kadar hassas iken nasıl olurda tarihi İskenderpaşa Camisi tarihi belediye binasının hemen dibinde dinamit patlatılmasına müsaade eder. 

Maalesef şehrimizde yapılan yatırımlar çalışmalar esnasında halkın güvenliği halkın refahı tarihi kültürel varlıkların güvenli değil müteahitlerin rahatlığı kolaylığı düşünülüyor.

Mütahitler kafalarına göre yol kapatabiliyor yol daraltabiliyor onlarca esnafı işinden edebiliyor kaldırımları işgal edebiliyor fakat küçük esnaf dükkanın önüne küçük bir tabela assa sorun oluyor. 

Millete esnafa tarihi yapılarla ilgili kan kusturan Anıtlar Kurulu’nun tarihi binanın bitişiğinde dinamit atılmasına müsade etmesi gercekten çok enteresan. Anıtlar kurulunun koruma kurulunun vurdumduymazlığı gerçekten herkesi hayrete düşürüyor.

KAĞAN’I HOCASI BÖYLE YORUMLADI “ÜSTÜN ZEKALI”

Trabzonspor’un Başakşehir mücadelesinde kaleyi koruyan kaleci Kağan Moradaoğlu gösterdiği performansla tüm Türkiye’yi kendine hayran bıraktı.

Kaleyi kritik mücadelede devralan ve kısa sürede büyük işler başaran genç kaleciyi öğretmeni İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Selçuk İslamoğlu anlattı.

Kağan Moradaoğlu’nun üstün zekalı bir öğrenci olduğunu ifade eden İslamoğlu “Kağan İQ’su üstün bir cocuk. Kağan altyapıda çalışıyordu. Okula gidiyordu ve o süreçte üstün zekalı öğrencilerin olduğu Bilim Sanat Merkezini aksatmıyordu. Yoğun tempoya rağmen dershaneye bile gitmeden Fen Lise’sini kazandı. 

Atatürk’ün de dediği gibi ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim. Bahçeşehir okuluna burslu gitti. 

Sağ olsun kolejde işlerini yürütsün destek oluyorlar. Kağan ilk Trabzonspora seçildiği zaman babasıyla birlikte gelip “A takıma seçildim bu spor hayatını sana borçluyum” dedi. 

Kağan spor da mutlu ki Trabzonspor’u tercih etti. İlk maçında gurur duydum, kritik de kurtarış yaptı. İMKB Anadolu Lisesi Müdürüyüm, geçen sene futsal şampiyonu olduk ama covid nedeniyle şampiyonaya gidemedik. U19, U18 öğrencilerin çoğu bende geçen sene şampiyon olduğumuz için geldiler ama eğtim olmadığı için fazla ilerletemedik. Şimdi Kağan gibi oyuncularımıdan Emre Koskor, Alaattin, Semih gibi gelecekleri parlak çocuklarımız var. Kağan zeki, yetenekli dört dörtlük çocuk. Kağan’a güvenim tamdır. Konuşma yapacağı zaman aksamaz, döktürür.  Üstün yetenekli bir çocuk. Fen Lisesi kazanıyor. Dershaneye gitmeden kazandı. Şenol Güneş’in yolunda gidiyor. O da eğitimciydi.”

TRABZONSPORLU OYUNCULAR AKIN ETTİ

Trabzonspor’da şöyle bir gelenek oluştu.

Bordo Mavili takımla sözleşme imzayalayan oyuncular forma alacaklarına dair sözler veriyordu.

TS Club da bu aralar hummalı bir çalışma olduğunu öğrendik. Sebebini sorduk Marlon içinmiş.

Bordo Mavili takımın Brezilyalısı Marlon 300 adet forma almış ve TS Club yetiştirmek için büyük gayret sarf ediyordu. 

Ondan önce de genç oyuncu Berat Özdemir 150’ye yakın forma almış. Marlon formaları ülkesi Brezilya’ya Berat’ta Ankara’daki arkadaşlarına göndermiş. 

Bordo Mavililer bir yandan oyuncu maaş ödemesi yaparken bir diğer yandan da forma satarak kasasına da giriş sağlıyor. Güzel bir uygulama…

CHP’DE O İSİM SAHAYA İNDİ 

Saha muhalefeti deyince akla gelen ilk isimlerden olan CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman. 15 günlük karantina süreci sonrası sahaya indi. Partisine gitti. Görevimin başındayım dedi.

Pandemi nedeyiyle yaşadığı sareci anlattı. 

‘İki hafta üzerine partideyim. Telefonla, mesajla ve sosyal medya üzerinden ulaşan herkese teşekkürlerimi sunuyorum, çok incesiniz. Herkese sağlıklı günler diliyorum’ dedi. 

Hastane sürecinde yaşadıklarını anlattı 

Anlattıkları sağlık sistemindeki aksaklıkların gözler önüne seren şeylerdi.

Mesela ‘Bana Covid 19’ teşhisi koydular ama kendi imkanımla eve dönmeni istediler. 

İşte bu söylemi sağlık sistemindeki aksaklığı gözler önüne seren en önemli ifadeydi. Evet hükümetimiz önemli tedbirler alıyor almasına ama uygulamada bayağı sıkıntılar var. Dileriz bunları da görürler. 


SAHİL CEPLERİNDEKİ FAYTONLAR NE OLACAK?

Trabzon sahil şeridinde bulunan faytonlar yani ceplerdeki yeme içme yerlerine bugünlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yazı iletildi.

Yazıda faytonların artık bundan sonra işgaliye olarak değil ecrimisil olarak uygulama gerçekleceği bildirildi.

Peki işgaliye nedir, ecrimisil nedir? İşgaliye Büyükşehrin adeta kiracısı demektir. Aylık olarak kirasını ödeyen bir işletmedir.

Ecrimisil ise yıl sonunda işgal edilen alanların ücret ödemesinin hesaplandığı bir uygulamadır. Faytınlar da bundan sonra ecrimisil olarak hesaplanacakmış.

Ecrimisil aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi burada bir proje yaptığında veya boşalt dediğinde hiçbir hak sahibi olmayan kişiler ve işletmeler demektir.

Artık bu değişim Gülcemal dolgu alanı ilgilimidir bilmiyoruz. Ama sahildeki fayton işletmecilerine ecrimisil uygulanacağı için bölgede bir proje olduğunda direk terketme kararı verilebilecek. Dolgu alanı sonrası bu detay çok önemli olacak. Bakalım nasıl bir gelişme izlenecek.