TRABEL’E BİR ATAMA DAHA
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, belediyede ekibini kurmaya devam ediyor..Kendinin de içinde olduğu, yönetim kurulu üyeliği yaptığı ve büyükşehir’in en büyük AŞ’si Trabel’e bir atama daha yapıldı. Buna göre şirkette temsil ve imza yetkisi Hasan Sula’ya verildi… Hasan Sula, Zorluoğlu’nun imam hatipten sınıf arkadaşı.. Aynı zamanda Ak Parti milletvekilliği yapan A.Sula Köseoğlu’nun da kardeşi… Asım Aykan’ın belediye başkanlığında belediyede işe başlayan Sula, özellikle yetenekleri becerileri ile belediyede terfiler ederek kilit görevlerde bulundu.. Sula’nın imza ve temsil yetkisinin genel müdürlük olmadığını da hatırlatalım..

RODİ, EŞİNİN KURBANI
Bu sütunlarda sezon bittiğinden bu yana yazıp durduk.. Rodi’nin Trabzonspor’u bırakmasındaki tek neden eşi…Çünkü eşi İzmir hayranı…Ve izmir’de yaşamak istiyor…Önce Göztepe devreye girdi…İş tam olacakken ücrette sıkıntı yaşandı.. Sonda, İzmir’e yakın takımlar arandı Denizli’de karar kılındı… Şimdi Roda Denizli’de oynayacak ama izmir’de yaşayacak… Eşi’nin İzmir sevdası, böyle sonuç verdi.

TRABZONSPOR’UN BAŞI DERTTE
Trabzonspor geçtiğimiz gün dikkat çeken bir hareketle Altınordu’dan iki oyuncuyu transfer etti.
Milli takımlarda kaptanlık görevini yürüten Salih Kavrazlı ve Atakan Gündüz transferleri Bordo Mavili taraftarlar tarafından büyük beğeni ile karşılandı.
Daha sonra Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan Altınordu’dan bir açıklama yayınlayarak Trabzonspor’a tepki gösterip “bize sorsaydınız” açıklamasını yaptı.
İki oyuncunun da transferi yankı uyandırırken 17 yaşındaki Salih Kavrazlı ile ilgili dikkat çeken detaylara ulaşıldı. TFF’nin kuralları gereği 18 yaşından küçük oyuncuların kulüplerinden ayrılırken muvafakatname alması gerekiyor. 


17 yaşındaki Salih transfer olurken ailesinden muvafakatname alındı. Kurallara göre Altınordu’dan da alması gerekiyor.  Trabzonspor ile ilişkilerini askıya alan Altınordu kulübünün bu belgeyi verip vermeyeceği büyük merak konusu olurken Trabzonsporlu profesyonellerin böyle bir hataya nasıl düştükleri sorgulanıyor. 
Altınordu eğer belgeyi vermezse Salih Kavrazlı 18 yaşına girene kadar forma giyemeyecek.
Konu ile ilgili gelen başka bilgiler de Trabzonspor’un siyasileri devreye sokup sorunu çözeceği…
Sıkıntılı bir süreç, baktım neler olacak..

ÇÖMLEKÇİ VE TOKİ
Toki’nin Çömlekci’nin tümümünde kentsel dönüşüm yapamam demesinden sonra  ortaya çıkan sonuç, hem mahallede hem de siyasi çevrelerde gündemin ilk sırasına oturdu. Bu arada bazı uzmanlar TOKİ’nin aldığı kararı mantıklı ve gerçekçi buldu..Yaptıkları değerlendirmelere göre madem bütün bir alanda TOKİ kentsel dönüşüm yapamıyor, yapabileceği alanda icraata girmesi en doğru karar diyor.. Ancak mahallede kentsel dönüşüm başladığı andan itibaren mahalle sakinleri resmen mağdur oldu.. istimlak bedellerini alanlar alamayanlar ayrı çuvalın içine kondu…Şimdi kentsel dönüşümün dışında kalan alanlarla ilgili ne olacak…TOKİ ve belediye yetkililerinin hafta içi mahallede yani olay mahallinde halkı bilgilendirecek bir toplantı yapacağı da gelen bilgiler arasında.

TRABZONSPOR NEREYE GİDECEK?
Trabzonspor’da yaşanan maddi sorunların baş göstermesi üzerine, yönetim dikkat çeken bir karar alarak 2 ayaklı kamp programı ayarlamak için çaba sarf ediyor.
Maddi olarak büyük külfet getiren yurtdışı kampını kısa tutmayı planlayan Bordo Mavililer birisi Trabzon’da diğer yurtdışında olmak üzere iki kamp düzenleyecek.
İlk gelen bilgilere Temmuz ayının hemen başında Trabzon’da toplanacak olan Bordo Mavililer 15 günü burada tamamlayacak.


Yurt dışı kampı için ise para bulmakta zorlanan Bordo Mavililer kılı kırk yarıyor. Önce Almanya konuşuluyordu Slovenya’da pahalı gelince Avusturya’da karar kılındı.
Son anda bir problem çıkmazsa Bordo Mavililer Trabzonspor 19 - 29 Temmuz tarihleri arasında Avusturya'nın Linz şehrinde kısa bir kamp gerçekleştirecek.
10 gün olarak görünen bu kamp 7 güne de düşebilir.

EKONOMİK KRİZDE TRABZONSPOR
Trabzonspor’da en büyük gelir kapısı olan kombinelerde satışlar hafta başında başlamıştı.
27 Haziran’da bütün kombineleri satışa sunacak olan Bordo Mavililer öncelik olarak 14.000 eski kombine sahibine “stadyumda yeriniz hazır, gelin yenileyin” çağrısı yaptı.
14.000 kombine sahibinden 1.200 kişi bu çağrıya kulak verip yerlerini yeniledi. Geri kalan taraftarlar için 27 Haziran’da süre sona erecek. 


Bu tarihten sonra bütün kombineler genel satışa çıkacak ve eski kombine sahipleri için verilen süre dolacak.
Bu arada kombine almak isteyenler için Bordo Mavililer kredi kartları üzerinden taksit imkanları sunuyor…
Bu da yönetimin ekonomik krize karşı taraftarını koruma uygulaması olarak değerlendirildi..