PAMUK ELLER CEBE…

Ve Ahmet Ağaoğlu, yönetimine alacağı isimlerde aradığı kriterlerden en önemlisi belli oldu.

Pamuk eller cebe.

Ağaoğlu, yönetimde birlikte çalışacağı isimleri üç ayrı kategoriye ayırıyor.

Biri, anında sıcak para bulabilecekler.

Diğeri, mesaisini takıma verebilecekler

Bir diğeri de projeleri ile kulübe mali kaynak yaratacak girişimci ruhu olanlar.

Yönetimini bu üç saç ayağı üzerine şekillendirecek olan Ağaoğlu, bu üç özelliği bulunanlarla yol arkadaşlığı yapacak.

Bunun için Ağaoğlu, yurt dışından bile yönetimine isim alabilir.

Bu isim Burhan Sevig olabilir.

BİR CAMİA HER ŞEYİ TARTIŞIR MI?

Trabzonspor camiası, huyu kurusun her şeyi tartışıyor..

Eskiden bu kendi aramızda olurdu, pek gündeme de taşınmazdı. Ya da Trabzon içinde kalırdı.

Şimdi sosyal medya var, dünya duyuyor. Tartışma da camiaya zarar veriyor.

Şimdi tartıştığımız konu, Gaziantep maçına yedek kaleci kadrosuna dahil olan Muhammet Taha Tepe’nin motosiklet ile stada gelmesi.

Tartışmaya meraklı camiamız, Muhammet Taha Tepe o anda niye maçta değildi diye soruyor

Takım ile idmanlara çıkan Muhammet Taha Tepe, niye maçı tribünden izlemedi.

Bu kadar mı takıma duyarsız?

Evet, bunu tartışıyoruz..

Ama, boş tartışıyoruz.

Çocuğun, takıma bağlılığı, tribünde olup olmaması ile mi ilgili?

Gereksiz efor sarf ediyor, genç futbolcuyu da moralmen etkiliyoruz..

6 VEKİL BİR OLSUN

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da Çömlekçi tünelinde meydana gelen kaza sonrası bu sütunlarda Ak Parti İktidarında 20 yılda 35 milyar yatırım yapıldığı söylenen Trabzon’un trafik sorununun bir türlü çözülemediğini ifade etmiştik.

Bu sütunları okuyan Trabzon’un tanınan işadamı TTSO geçmişinde doğrucu Davut olarak bilinen Muhammet Sözen ile karşılaştık.

Öncelikle tarafsız haberciliğimiz nedeniyle bizleri tebrik etti ardından şunları söyledi.

‘Bu şehrin 6 tane milletvekili var. Hepsi de bu şehrin öz evladı. Her ne kadar meclis kürsüsünde partileri adına karşı karşıya gelselerde aralarındaki hoş sohbetin meclis sonrası birlikteliklerinin farkındayız. Gurur da duyuyoruz. Ama 6 vekil bir araya gelip bu şehrin gözle görülen en önemli sorununa çare bulmayı hiç düşünmezler mi? Bu şehrin trafik sorunu var. Bu şehrin kanayan yarası bu.

Rica ediyorum. 6 vekil bir olsun bu kanayan yaraya çözüm bulsun. Eziyeti yine onların milleti çoluğu çocuğu eşi dostu akrabası çekiyor. Suni gündemleri herkes yapar ama gerçekten onlar bu şehrin vekilleri ise bu gerçeği neden görmezden gelirler.

Allah aşkına bir kazada şehir 5 saat kilitleniyor. Bakanlarımız var. 5 tane. Bu şehrin çocukları. Hiç mi duymazlar, hiç mi görmezler. Rica ediyorum. Bu şehrin en önemli sorunu olan bu trafik keşmekeşine bir  son versinler…”

Sözen’in bu serzenişine hak vermemek elde değil. 6 vekil 5 bakan 35 milyarlık yatırım ama Trabzonlu yine yolda kalıyor.

TRABZONLU 4 FİRMAYA ÖDÜL

Trabzonlu tur şirketleri, Starway 2021 gecesinden ödüllerle döndü.

Dünyanın en büyük tur operatörlerinden Coral Travel’in düzenlediği ödül töreninde yurt içi yurt dışı en çok tur satışı yapan firmalar ödüllerini aldı.

Trabzon’dan TS Gold Tour, Nayino Tour, Dimasya Turizm ve Taka Turizm gecede ödüllerini aldı.

Gecede ödül alan TS Gold Tour Genel Müdürü Buğra Bayraktar “Trabzonumuz bir turizm kenti, biz de en iyi şekilde hizmet vermek için var gücümüzle çalışıyor ve bu sektörü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Pandemiye rağmen başarılı bir dönemi geride bıraktık. Şimdi ise erken rezervasyon dönemi başladı. Tecrübeli ve deneyimli ekibimizle bu yıl için de hazırız” ifadelerini kullandı.

BİR TABAK YEMEK 30 LİRA…

Ve Trabzon’da lokantalarda bir tabak yemek 30 lira oldu.

Etli yemekte ise bu fiyat 39 liraya kadar çıkıyor..

Sıcak yemek tarifeleri, lokantacılara göre değişiyor…

Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Er, ‘Sıcak yemek yapımındaki her türlü girdi fiyatları arttı’ dedi..

Yağından tutun da tuzuna şekerine, bulguruna, fasulyesine, patatesine, peçetesine ve ıslak mendiline kadar aklınıza ne gelirse, hepsinin girdisi arttı.

‘Doğalgaz, elektrik, su, tüp her şey artınca, bir tabak sıcak yemek de arttı' dedi..

Bu arada özellikle hastane yakınlarındaki lokantalarda bir tabak sıcak yemek 32 liraya kadar da satılılıyor..

TRABZON MHP’DE GERGİN TARTIŞMA

Yerel bir gazete MHP lideri, son başbuğ rahmetli Alpaslan Türkeş ile ilgili bir kişiye dayandırılarak yapılan haber, iki MHP dinamiğinin arasını açtı.

Eski il başkanlarından Nihat Birinci, bu gazeteye, mevcut il başkanlığının gerekli cevabı vermemiş olmasını eleştirerek.

“Liderimize itibar suikastı haberi bizleri hayli üzmüş, sinir katsayımızı yükseltmiştir.. Öncelikle bizim beklentimiz, partimizi Trabzon'da resmi olarak temsil eden arkadaşlarımızın bu konuya el atmaları ve meydanın boş olmadığını göstermeleri idi..

Maalesef bugüne kadar bu konu ile ilgili, resmi görevde olan arkadaşlarımızın bir girişimde bulunmamaları, gerekli çalışmayı yapmamaları, benim böyle bir paylaşım yapmamı zorunlu kılmıştır.. Arkadaşlar neyi bekliyorsunuz? Biz buradayız ve hazırız….” Dedi..

Birinci’nin bu açıklamasına sosyal medya üzerinden il başkanı Bekir Sıtkı Tarım şöyle cevap verdi:

10 Kasım günü Genel Başkanımızla ilgili yerel bir gazetede çıkan ahlâksız ve asılsız bir haber ile ilgili Trabzon İL Başkanlığımızın hiç bir şey yapmadığımıza ve seyirci kaldığımıza dair sosyal medya üzerinden bir arkadaşımız bizlere hiç bir şey sormadan paylaşım yapmıştır. Hiç biri doğru değildir. Her şey yapılmış, gerekli girişimlerde bulunulmuş ve ilgili gazete tarafından tarafından tarafımıza kesinlikle mesajımızın alındığı bildirilmiştir. Parti merdivenlerinden bir kez çıkarak bizlerle yüz yüze gelme cesareti olmayan bir şahsa konuyla ilgili brifing verememişizdir.

Hiç kimse nedensiz yere hayatımıza girmedi. Bazı insanlar kusuru, zayıflığı, kıskançlığı ve ihtirası temsil etti, bazıları da yüce davamızın önceliklerini bize yaşattı. Bazı insanlardan nasıl soğuduğumun sebebini hiç bulamıyordum, meğer insan ruhunun ışığını söndüren kişiye tekrar ısınamıyormuş. Ben artık kaybetmekten korktuğum her şeyi serbest bıraktım. En güzel intikam başarıda olsa benim sizden alacağım hiç bir intikamım yoktur. Sadece başarılı bir öykünun, peşindeyimde içinde kendim yoktur. Hiç kimseyle yarışmaya gerek duymayacak kadar kendi değerimin farkında olduğum özgüvenimi çok seviyorum…”