MURAT ZORLUOĞLU’NUN HASSASİYETİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu geldiği günden itibaren yoğun bir çalışmanın içerisine girdi.  

Yoğun gündeminin arasında değişikliklerini de yapmaya gayret gösterdi. Geçtiğimiz meclis toplantısında daire başkanlıkları arasında da değişimler yaptı. İlk kez bir daireyi genel sekreter yardımcısına değil direk genel sekretere bağladı. 

Bu daire başkanlığına, “Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanlığı” adı verildi. Bu daire başkanlığının altında da tane şube müdürlüğü bulunuyor. 

Başkan Zorluoğlu, bazı daire başkanlıklarını böldü bazı şube müdürlüklerini ekledi. Hatta sağlığa önem verdiğini göstererek daire başkanlığını ismine “sağlık” ekledi. Başkan Zorluoğlu’nun birçok büyükşehir belediyesinde olan ve önemli faaliyetler üstlenen Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü kurması ve gıda üzerine çalışmalar yaptırması da bekleniyor. 

Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü kurulmalı ve öncelikli hedefi; Trabzon sınırları içerisinde üretimden tüketime kadar olan tüm süreçlerde güvenli gıda üretim ve tüketiminin sağlanması, dolayısıyla halk sağlığının korunmasına yönelik çalışmaların yapılması olmalıdır. Başkan Zorluoğlu’nun bu konulardaki hassasiyeti de biliniyor.

KİM ‘BANA MÜSAADE Mİ’ DEDİ?

Güne, büyükşehirdeki gelişmelerden başladık..Yine yeni gelişmeler ile devam edelim…

Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul, görevinden affını mı istedi?

Belediye koridorlarında dünden bu yana böyle bir gelişme var..Kul,konu ile ilgili konuşmak istemedi.. Ama, Başkana yakın kaynaklar olayı doğruladı..

Eğer Kul hakikatten görevinden affını istemiş ise mutlaka işleyişten gördüğü bir sıkıntı yüzündendir..

Kul, belediye büyükşehir olduğundan bu yana kurumda.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile bir türlü yıldızı barışmadı pasif bir genel sekreterlik yardımcılığı yaptı, bu da belediye için kayıptı..

Zorluoğlu göreve geldiğinde geçiş sürecini Kul ile yaptı…

Ancak, edindiğimiz bilgilere göre Kul’a yeni yapılanmada hak ettiği görev verilmedi gibi..

İbrahim Kul da görevlerinden affını istedi.. Kul düz mühendislik yapmak istediğini Zorluoğlu’na iletmiş..

Konuyu ilerleyen günlerde daha yakından takip edeceğiz..

Liyakatlı, bilgili,işinin ehli bir bürokrat niye görevinden affını istemiş olabilir….

Umarız bu bilgi doğru değildir..

Bu arada, Ak Parti’den milletvekili aday adayı da olan İbrahim Kul’un görevinden affını istemesinin duyulmasından sonra parti il yönetimi de durum sürpriz bir gelişme ve perde arkasının araştırılması gereken bir konu olarak gündeme alınmış durumda.

BÜYÜKŞEHİRDE DAİRE BAŞKANLARI OPERASYONU

trabzon büyükşehir ile ilgili görsel sonucuVe Murat Zorluoğlu, seçilmeden önce ve seçildikten sonra dediği gibi ‘ekibimi hazırlarken belediye içinde bir müddet gözlem yapacağım ve sonrasında liyakat ile iş becerisi, yeteneği olan insanlarla yola devam edeceğim’  söylemini kullanmıştı.

Başta hızlı birkaç operasyon yaptı sonda durdu. 

Belli ki İstanbul seçimlerini bekledi, ve operasyon için yeniden düğmeye bastı.

Birçok birimde hızlı değişiklikler olacakmış.

Bazı daire başkanları ve müdürler ile birlikte yol alamayacağına karar veren Zorluoğlu’nun görev değişiklikleri ile ilgili tebligatları da bugün yapacağı ifade ediliyor.

Alınacak isimler arasında görev yaptığı sürece işinin hakkını fazlasıyla veren önemli isimlerin olması liyakatten ziyade Zorluoğlu’nun önceki dönemin etkili isimlerini devre dışı bırakma hamlesi olarak da değerlendiriliyor. 

Kesin olmayan bilgilere göre;

Büyükşehir’de Spor Daire Başkanı Cemalettin Yazıcı aranmış nereyi istediği sorulmuş, Bilgi İşlem Daire Başkanı Mustafa Yazıcı’da aranmış, başka alanlarda görevlendirileceği ifade edilmiş sonra tekrar aranarak Pardon denilmiş başka Mustafa imiş!

TİSKİ’de ise;

İnsan Kaynakları Daire Başkanı Berrin Soygenç, Planlama Daire Başkanı Nevzat Kamiloğlu, Bilgi işlem daire başkanı Muhammet Zahit Demirtaş (Gümrükçüoğlu’nun son özel kalem müdürü)

Bilgi işlem Şube Müdürü Hasan Akçay ile 1. Bölge Müdürü Abdurrahman Okuluş ve Akçaabat Şube Müdürü Yılmaz Aktaş da başka görevlere atanmak için görevlerinden alındı.

OF NİYE ŞOKTA?

Of’da başta Ak Parti ilçe teşkilatı, Of Belediyesi kurumsal yapısı, ilçedeki muhtarlar ve STK’lar ile kanaat önderleri şaşkın…

Şaşkınlıklarını nedeni şu…

TİSKİ Genel Müdür yardımcısı Nurettin Tandoğan’ın görevinden alınması…

Bu göreve atandığından bu yana; bilgisi ile, becerisi ile, çalışkanlığı ile, özverisi ile ve en önemlisi liyakatı ile takdir toplayan Tandoğan’ın görevinden alınması ilçede şok etkisi yaratmış durumda…

Özellikle ilçe teşkilatının bu görev değişikliğine hiçbir tepki vermemesi de ilçede bayağı merak ediliyor…

Siyasetin önde gelen eski isimleri de Tandoğan’ın görevinden alınmasına kendi aralarındaki sohbetlerde bayağı ciddi tepki verdikleri de kulağımıza kadar geldi….

Nurettin Tandoğan’ın görevinden alınması ilçede şu anda ciddi bir krize yol açmış durumda…

Bakalım süreç nasıl ne yöne doğdu evrimleşecek.

CHP SÜRMÜŞTÜ?  

Belediye koridorlarında artık şu seslendiriliyor.. Ak Parti kendi evlatlarını yiyor…

Bu ifadele de en çok oturan, bu ifadenin karşılığı olan biri de Berrin Soygenç…

TİSKİ’nin eski genel müdürünün en yakın çalışma arkadaşı olan Soygenç’in görevinden alınması, bir anda çalışanları eskiye götürdü..

Soygenç, CHP'nin Trabzon Belediyesi'nin yönettiği 2004-2009 döneminde Esiroğlu'ndaki içme suyu arıtma tesisine sürgüne gönderilmişti. 

2009 yerel seçim sürecinde dönemin AK Parti'li Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın, "Sürgüne gönderdiğiniz başörtülü kızımın hesabını size soracağım" diyerek yüklendiği CHP'nin seçimi kaybetmesi ile belediyeye dönen Soygenç, daire başkanlığına kadar yükselmişti. 

Trabzon'da AK Parti'nin kurucu Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı olan Soygenç'in görevden alınması, parti tabanında şok etkisi yaşattı.

Yine aynı şekilde AK Parti’nin gençlik kollarında kuruluşundan bu yana yıllarca görev yapan her seçimde aktif olarak gece gündüz çalışan, her ne olursa olsun parti ve dava şuuru diyerek tüm zorluklara katlanıp bugünlere gelen eski Özel kalem müdürü Muhammet Zahit Demirtaş’ında daire başkanlığından alınacağı bilgisi çok sayıda partiliyi rahatsız etmiş.

Bu hamlelerle Başkan Zorluoğlu kendi ekibini kurarken çok sayıda kesimi ve en önemlisi partiyi karşısına alması büyük tartışmaların yakın olduğunun habercisi

CHP’LİLER DEVLET BAHÇELİLEŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli siyaseten rakamlar üzerinden yaptığı tespitlerle de tanınıyor.

Seçimlerde bu matematik hesapları ile gündeme oturan Bahçeli’nin bu özelliğini şimdi CHP’liler ardı…

Özellikle Trabzonlu CHP’liler bu konuyu da bayağı sahiplendi…

Mesele şu:

Ekrem İmamoğlu’nun son  seçimde aldığı toplam oyu, ilk seçimdeki Binali Yıldırım ile arasındaki farka bölünüyor…61 çıkıyor…

Bu ilginç tesadüfü de ne kadar CHP’li varsa sosyal medyasında paylaşıyor.

Genellikle şu da şu ifade kullanılarak bu paylaşım yapılıyor..

İstanbul’da iki seçim arasındaki fark bile "61Trabzon" …. 806420: 13220=61

Kadere bak..