DOLMUŞ SİSTEMİNDE HATLARDA DEĞİŞİKLİK

Bilindiği üzere dolmuşta dönüşüm, sadece araçların modern bir şekilde çağa uygun yenilenmesi ile sınırlı kaldı.

Şoför esnafında çoğunluğun istediği oldu..

Yani sistem aynı tas aynı hamam devam edecek.

Değişen sadece dolmuşun görüntü konfor güvenlik olarak yenilenmesi..

Kart sistemi yok.

Araçların azaltılması yok.

Gerçi azaldığında da taşınan yolcu sayısı yine aynı kalacaktı.

17+1 ile boşa çıkacak plakaların rantı konusunda da tarafların anlaşamadığı ileri sürülüyor..

dolmuş trabzon ile ilgili görsel sonucuBir minibüs hattının 1 milyona vardığı Trabzon’da şoför esnafı bu büyük rantı kaçırmamak için geri adım atmadı.

Eğer, dönüşüm 17+1 ile olsaydı trafik belli ölçülerde rahatlayacaktı diyenler var.. 

Minibüsler daha modern olacaktı diyenlerde.. 

Kartlı sistemle, minibüslerde parasını üstünü almayan var mı bağırtısını duymayacaktık…

Tabi ki burada vergi yükünün artacağı da önemli bir unsur. 

Yazık.

Trabzon, bugün şehir içi raylı sistemini, modern toplu taşımayı konuşması yerine böyle güdük tartışmalarla oyalanıyor. 

Bu arada dolmuş sisteminin değişimiyle ilgili Kaşüstü hastanesine ulaşım noktasında bazı hatlarda güzergah değişimi yapılacak. Bazı hatların dolmuşları farklı iki noktadan kalkacak. 

Bazılarının güzergahları uzatılacak. 

Bunlar üzerine çalışmalar sürüyor. 

BÜYÜKŞEHİR RAPORU KİMDEN ALDI?

ktü logo ile ilgili görsel sonucuTrabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından bugün yarın açıklanacak olan Trabzon’daki toplu taşıma sistemi ile ilgili şok bir idda gündeme bomba gibi düştü. 

İddia şu ki, belediye KTÜ’den konuyla ilgili rapor istendiğini belirtmişti. 

Fakat KTÜ’den resmi olarak böyle bir raporun özellikle işin uzmanı, alanı olan Ulaştırma Bölümünden bir yazı bir rapor istenmediği ortaya çıktı. 

Evet birinden bir şey istemişler isteyen de yakınından arkadaşından istemiş. 

A.V isimli hoca imiş. 

Peki bu hocanın ulaşım alanında trafik alanında bir çalışması, bir tezi var mı?

Trabzon’a geliş hikayesi, Ulaştırma bölümüne geçiş nedeni ne. 

Belediye neden kurumsal bir yazı istememiş. 

Kişiyle ilişkiden ötürü kişiye bir menfaat sağlamak mı amaçlanmış, 

Bunun karşılığında herhangi bir bedel ödemiş mi?

Ödemiş ise, trafik ile ulaşım ile ilgili konusunda yıllarını veren hocalar yerine neden bu hocadan istenmiş. 

Bakalım konuyla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye :Başkanı bir araştırma soruşturla yaptıracak mı?

KTÜ’den alınan rapor göstermelik mi, değil mi? 

Raporu kamuoyuyla ve konunun uzmanları ile de paylaşmasını bekliyoruz

USTAYI SUÇLADILAR AMA…

hakan usta trabzon ile ilgili görsel sonucuSağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ekonomik tedbir çalışmaları çerçevesinde bazı noktalarda tasarrufa gidiliyor. 

Devlet hastanelerindeki bazı döner sermaye paylarının kesilmesi noktasında Bakanlık 81 ilin Sağlık İl Müdürlükleri’ne uyarı yazısı gönderdi. Kesinti yapılacak kalemleri, birimleri söyledi. 

Trabzon Haçkalı Baba hastanesinde de yaşanan bu kesintilerle ilgili ilginç gelişmeyi orada görevli bir doktor şu şekilde anlatıyor..

Ben Haçkalıbaba devlet hastanesinde çalışan bir doktorum. Biz sağlık çalışanlarını yaralayan bir konuda desteğinizi rica etmek için rahatsız ediyorum.

2020 yıl Ocak ayı bu yıl çok yoğun geçti. Tüm personel insanüstü gayret gösterdi. Ay sonu geldiğinde, personele yapılacak ek ödemede Sağlık Müdürü Dr.Hakan Usta’nın talimatı ile (Bakanlığın talimatını uygulaması gereken birimin başında olduğu için tabi ki yazı Hakan Usta İmzası ile geldi) kesinti yapıldığını öğrendik. Hastane idaresi ile görüşmemizde hastane borçlarının kapatılmasında kullanılmak üzere 235 bin TL kesinti yapıldığı söylendi. Bu meblağ tüm sağlık personelinin alınteriydi.

13 milyon tl borcun bu meblağ ile kapatılmaya çalışılması mantık dışı bir durumdur ve Trabzon’daki tüm hastanelerde uygulanmıştır. Kaldı ki bu borç personelin borcu değil, kapatacak olan da devlet kurumlarıdır.

Bu sağlık müdürünün talimatı ile oldu. (İlgili makamlar bakanlığın talimatı olduğunu belirtti) Sağlık müdürü ile görüşülmesine rağmen geri adım atmadı. 

Bu durum tüm hastanelerde müthiş bir motivasyon kaybı, moral bozukluğuna yol açmıştır. 

Çalışma azmi kalmamıştır. Cimer, siyasiler ve sendikalar nezdinde girişimlerde bulunduk. Sizden ricamız bu konuyu araştırıp, köşenizde bu durumu paylaşarak, bizlere destek olmanızdır…”

Şimdi, böyle bir uygulama olur mu..? Hastanenin borcunu doktorların alacaklarında kesinti ile ödemek…. Taktir, kamuoyunun… Tabi konu ile ilgili olarak Sağlık il Müdürü Hakan Usta’nın değil bu talimatı veren Bakanlığın sorgulanması gerektiğini özellikle aktarmak isteriz. Çünkü ilgili makamlarla yaptığımız görüşmelerde Sağlık Bakanlığı’nın kesinti yapılması yönündeki birçok talimatının Trabzon’da en az olacak şekilde uygulandığı ve sağlık personelinin korunduğu bilgisine ulaştık. 

AK PARTİ'DE HEVESLİ KISKANÇLAR

haydar revi ile ilgili görsel sonucuAk Parti’nin bir bileni ile Meydan’ın en işlek kafesinde Türk kahvesi içerek Ak Parti Trabzon’u masaya yatırdık… 

Bir bilen dedi ki, Hakan Terzioğlu, müthiş kulis atıyor.. Selahattin Çebi de.. Ve  bu kulislerde Ak Parti teşkilatlarının CHP’yi kıskandığı ısrarla dile getiriliyor.. 

Diyorlarmış ki, bak CHP’de üç aday yarıştı.. 

Genel Merkez kimseye sen çekil demedi. 

Delegede demokratik tavrını koydu… 

AK Parti bunu niye yapamıyor diye dertleniyor… Ahhh diyor… Oysa Genel Merkez, çok adaylı il başkanlığı yarışının önünü açsa, Ak Parti daha canlı, daha etkin, daha hevesli kadroları daha cansiperane çalışıyor… 

Bir bilenin Ak Parti tabanı CHP’yi kıskanıyor tespitine çok katılmadık ama bir bilen Ak Parti’nin bütün kılcal damarlarında ne konuşuluyor veya neyin konuşulması isteniyor bunları biliyor… Belki de kendince doğrudur..

Kaçırdığı bir noktayı hatırlatalım, şu anda seçilmiş il başkanları, ilçe başkanları milletvekilleri ve bakanlarına kadar Trabzon çok güçlü bir yapıya sahip iken teşkilat paramparça. 

Bir de kongre sürecinde bir parçalanma bölünme yaşanırsa yeni partilerin de üye avına çıktığı bu günlerde büyük bir parçalanma kopma olmaz mı? Bunun de hesap edilmesi lazım. 

DERİN MHP’LİDEN DERİN MESAJ

Ülkücü hareketin Trabzon’da önemli isimlerindedir Mehmet Yılmaz… 

Davanın çok çilesini çekmiştir.. Tam devam adamıdır… Gelgitleri, zikzakları da olmamıştır.. 

MHP’nin bir dönem ilçe başkanlığını da yapmıştır… 

Geçenlerde tıpkı kendisi gibi ilkeli bir dava arkadaşı Muhammet Öztürk ile her zamanki gibi bir araya geldiler, Trabzon’u davayı ve ülkeyi konuştular…. 

Mehmet Yılmaz o buluşmadan sosyal medyasında bir fotoğraf paylaştı ve yorumunu da şöyle yaptı..”Muhammet Öztürk şapkasını giyidi sıra çizmelerinde….”

Bu mesaj MHP tabanında heyecan yaratırken bazı çevreleri de ürküttü gibi..

ŞAMPİYONLUK ÇİLEYE DÖNMESİN

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin proje geliştirme ofisinin şehri mutlu edecek iki proje üzerinde durduğunu öğrendik… 

Başkan Zorluoğlu’nun şehir merkezinde daha çok yeşil alan ve park talimatı ile hareket geçen birim, edindiğimiz bilgilere göre Avrasya Pazarı ve sebze halindeki camiinin etrafındaki depo alanlarını yeşil alan ve parka çevirmeyi masaya yatırmış… 

Bu iki proje ile ilgili olarak Büyükşehir’i taktir ediyoruz.. 

Başkan Zorluoğlu’na da teşekkür ediyoruz..

Bu arada bir konuda da hatırlatma yapalım.. TSİKİ bütün Trabzon genelinde yağmur suları ile kanalizasyon sularını ayrıştıracak bir çalışmaya başlayacak… 

Hatırlatacağımız konu şu… Trabzonspor, şampiyonluğa oynuyor.. Özellikle bu durum göz önünde bulundurularak Akyazı hattına giden, yollarda bu çalışmanın futbol sezonu hesap edilerek yapılmalı… Yok eğer maçlar oynanırken yapılırsa çok eleştiri gelir millet de eziyet çeker…