AYASOFYA’YI KURTAR ZORLUOĞLU!

Ayasofya Camii’nde yapılan restorasyon uzun zamandır Trabzon gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. 

Ayrıca sadece Trabzon’da değil tüm Türkiye’nin de gündeminde.
Restorasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılıyor yeni devlet eliyle, yerel yönetimin bir müdahili yok. 

Sosyal Medya’da çok sayıda Trabzonlu bölgenin betondan veya taş zemin yoğunluğundan kurtulması gerektiğini söylüyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu da çok sayıda Ayasofya tweetinin altına etiketliyorlar. 

Çünkü Başkan Zorluoğlu sosyal medyada çok etkin ve şehirde şu anda abi rolünde. İmkanların büyük bir kısmı elinde olduğu için de diğer siyasiler pek gündeme gelmiyor.  
Takipçiler de şehirde bir sorun olduğunda direk Başkan Zorluoğlu’na bu yolla iletiyor.


Yani Başkanın sosyal medyada aktif olmasının bir dezavantajı da diyebiliriz. 
Başkan Zorluoğlu konuyla alakalı şu ana kadar bir açıklama veya yorumda bulunmadı. 

Bu arada Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu geçtiğimiz gün meydan bölgesinde inceleme gerçekleştirdi. 

Takipçiler ve şehir merak ediyor, şehrin yöneticileri beraber Ayasofya’ya neden gitmedi veya gidecek mi?
Belli ki bu haliyle görmek onların da hoşuna gitmeyecek. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA JEST ÜZERİNE JEST

Korona salgınıyla mücadele her yerde olduğu gibi Trabzon’da da kesintisiz şekilde sürüyor. Tedbirler hiç müsamaha gösterilmeden uygulanıyor. Bu süreçte sağlık çalışanları çok yoruldu. İl Sağlık Müdürlüğü de sağlık çalışanları için imkanlarını seferber ediyor. Ayrıca farklı kurumlardan da sağlık çalışanlarına jestler geliyor. 

Bunlardan bir tanesi de Ferrero firması. Firma Nutella çikolatasını üzerine  “Minnettarız” yazısı yazarak, Sağlık İl Müdürlüğünce adeta hastaneye yatıp kalkan sağlık çalışanlarına ulaştırdı. Bu küçük hediye sosyal medyada bazı kesim tarafından eleştirilerek, “Dünyaca ünlü marka diyorlar 3-5 çikolata dağıtıyor reklamını yapıyor” ifadeleri kullanıldı. 

Görüyoruz ki bu süreçte hiç birşey yapmayanlar, bir şey yapmaya çalışanları sahte hesaplardan hedefe koyuyor. 

Nutelle 3 bin adet ürününü üzerine “Minnettarız” yazarak sağlık çalışanlarına dağıtmış onlar için farkındalık yaratmış bu açıdan bakmak gereklidir diye düşünüyoruz. Hem hesaba vurulduğunda nereyse 75 bin TL tutarında bir jest oluyor 3000 adet Nutella. 

Ayrıca farklı şehirlerdeki sağlık çalışanlarından bazıları da bize yok mu sadece Trabzon’a mı diyerek Trabzon’daki farkındalığı da paylaştı. 

Öte yandan şehrimizde yine FLO ayakkabıcılık markası, hastanelerde hizmet alanında görev yapan hizmet personellerine de 2100 çift ayakkabıyı yine sağlık il müdürlüğünce ulaştırdı. Ne diyelim ünlü markaların hediyelerini sağlık kadrosuna ulaştıran bu moral veren yardımların gelmesine vesile olan Sağlık İl müdürlüğü yetkililerini tebrik etmek gerek.

BAŞKAN SÜRMEN İSTİFASINI İSTEDİ!

Trabzonspor divan kurulunda son zamanlarda yaşanan tartışmalar kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor. 

61saat’in zaman zaman gündeme getirdiği bu tartışmalarda özellikle divan başkanı Ali Sürmen’in bir sonraki divan seçimlerinde karşısına rakip çıkması oldukça muhtemelen görünüyor.

Aldığımız kulis bilgilerine göre Başkan Ali Sürmen yönetim içerisinde farklı düşüncelere sahip olan bir üyenin yaptığı hareketlerin etik olmadığını ifade ederek istifasını istedi. 

Ali Sürmen’in yönetiminde bulunan bu ismin istifasını istemesi ise Divan Kulislerini hareketlendirdi. 

İstifası istenen yöneticinin ne tür bir yol izleyeceği ve ne cevap vereceği büyük merak konusu haline gelirken Başkan Sürmen’in tamamen ligin kaderine odaklandığı öğrenildi.

Büyük kulüplerin Divan Başkanlarıyla görüşen Sürmen’in liglerin başlamasıyla ilgili fikirlerini sunarken istifası istenen yönetim kurulu üyesinin tüzük yoluyla da ihraç edilebileceği konuşuluyor.

TURİZM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE YENİ İSİMLER 

Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu üstün gayretleri sonucu ödüllendirilerek Ankara İl Müdürlüğü görevine getirildi.

Yerine gelecek ismin kim olacağı ise merak edilmeye devam ediyor.


Son olarak Doğa Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Coşkun Erüz hocanın ismi gündeme gelmişti.


Ama siyasete çok boyun eğmeyecek biri olduğu için belli ki siyasiler bu ismi gündemine almadı. 
Bir isim daha var, çok yakında Bayburt’ta.

Turizm İl Müdürü olarak görev yapan Bekir Kurtaoğlu. Uzun yıllardır orada görevde, önemli tecrübeler edinmiş, tabi ki Bayburt Trabzon ile kıyaslanamaz ama o coğrafya ve imkansızlıklarda önemli işler başarmış. 


Alternatifler arasına girebilecek bir isim Kurtoğlu, öyle birinin öbürünün de adamı değil, heni siyaseti birbirine sokmayacak da bir isim.

Ama tabi ki yeterliliği değerlendirilmeli. 
Trabzon merkezli DOKA’da da bir isim var.

Gündemde, konuşuluyor ama net değil. Biraz buhulu şimdilik. 

DEVA PARTİSİ TRABZON SORUMLUSU BELLİ OLDU 

Türkiye’de koronavirüs gündemi nedeniyle siyaset biraz arka planda kalsa da özellikle salgın öncesi kuruluş hamlelerini yapan ve Ankara kadrolarını oluşturan Ali Babacan’ın DEVA Partisi şimdi Türkiye’nin 81 ilinde teşkilatlanması çalışmaları için var gücüyle çalışıyor. 


Parti genel merkezinden önemli isimler bölgelere ayrıldı.


Trabzon dahil olmak üzere Karadeniz bölgesi Rize AK Parti eski milletvekili Hasan Karal’a verildi. 

Hasan Karal vakit kaybetmeden Trabzon’daki bazı isimlerle irtibata geçerek Trabzon’un yapısını hangi isimlerin partiye katılabileceğine nasıl bir teşkilat oluşması gerektiğini ve ilçelerin yapısını sentezlemeye başladı. 

Mayıs ayı sonuna doğru en kötü Haziran ortalarında büyük ihtimalle Trabzon il başkanının atanacağı ve ilçelerdeki teşkilatlanma çalışmasının Trabzon il başkanı tarafından gerçekleştirileceği öğrenildi.


Trabzon da DEVA partisine geçmek için çok sayıda ismin olduğu fakat iktidardan korktukları için isimlerini açıklamadan partiye destek verdikleri gelen bilgiler arasında. 

GELECEK PARTİSİ TRABZON’A GELMEYECEK Mİ?

Öte yandan Ahmet Davutoğlu’nun gelecek Partisi’de Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarına ağırlık vermiş durumdu. 


Belli ki tüm siyasi hareketlilik koronavirüsün bitmesine endekslenmiş. 

Fakat Gelecek Partisi şimdilik Trabzon’a gelemeyecek gibi. Çünkü edindiğimiz bilgilere göre Gelecek Partisi adına Ahmet Davutoğlu’nun araya koyduğu bir aracı Trabzon’a gelmiş bazı temaslarda bulunmuş istediğini alamadan geri dönmüş.

Sonrasında bu kez telefon ile şehrin önde gelen isimlerini arayıp ‘Sizi davet etmek gibi bir niyetimiz yok ama önereceğiniz isim olur mu? diye yoklama çekmiş.

Ama kimse adının Gelecek Partisi ile anılmasını istememiş. bu nedenle Trabzon teşkilatlanması için şimdilik mola vermişler.

Eğer iyi bir isim kendilerine tavsiye edilirse şehri sürükleyebilecek o zaman tekrar harekete geçeceklermiş.