AK PARTİ’NİN BELEDİYELER İLE İLGİLİ…

Uzun bir zamandan bu yana sesi soluğu çıkmayan Ak Parti, Trabzon’un en derin ismi, biz O’na bir bilen diyoruz, dün aniden ortaya çıktı.. 

Haber merkezimize geldi.. Uzun uzun sohbet ettik.. İki konuda önemli kulis bilgileri verdi.

İlk kulis bilgisi Ak Partili belediyeler ile ilgili olarak. Bir bilen her ne kadar seçim kaybetmiş biri Ak Parti’de yerel yönetimlerden sorumlu genel başkanlık ile görevlendirilmiş olsa da Türkiye genelinde parti büyükşehir belediye başkanları ile ilgili olarak, vatandaş nezdinde tanınırlık ile hizmetlerde vatandaş memnuniyeti ile ilgili çalışmalara başlamış durumda..  

Genel Merkezin ilgili anketörleri yakında Trabzon ile ilgili ilgili olarak nabız tutacaklar, sıradan bir Trabzonlu gibi belediye koridorlarında dolanacak gözlem yapacaklarmış.

Belediye personelinin vatandaşa ilgili alakası ve hizmetlerdeki süratlilik konusu enine boyuna araştırılıp bir rapor haline getirilecekmiş…

Bakalım, Trabzon ile ilgili raporlarda ne tespitler olacak.. Merakla bekliyoruz.. 

Bir bilen raporlar geldi mi garanti verdi, ben size gerekli bilgi veririm dedi.

DANIŞMANLAR MERCEK ALTINDA…

Ak Parti’de Bilinen ve ülkenin gündemine oturan danışman krizinden sonra, bir bilen partide görevli çalışanlar ile milletvekili ve bakan danışmanlarının mercek altına alınacağını da söyledi.

Bir bilene göre parti genel merkezinde özel bir ekip kuruldu.. 

Bu ekip bütün danışmanlarla ilgili detay bir rapor hazırlayacak.. 

Özellikle kokain olayı, parti genel merkezinde bomba gibi patladı..

Vatandaş nezdinde de bu durum ile ilgili olarak genel merkeze bir hayli serzenişlerle dolu mesajlar geldi. AR-GE birimi bu araştırmayı yapacağı söyleniyor. 

Tüm danışmanların adeta töhmet altında kaldığı bu kriz nedeni ile Ak Parti, ciddi soruşturmalar yaparak, halka şeffaf açıklamalarda da bulunacakmış.. 

Bir bilen, genel merkez bakan danışmanları arasında köklü değişikliğe gidebileceği yönünde bir karar alabileceğini de söyledi..

MEĞER SEZGİN MUMCU…

Ak Parti Trabzon il başkanı Sezgin Mumcu, önceki gün parti binasının hemen karşısındaki meydan parkında ayakkabı boyacıları ile uzun bir sohbeti oldu.. 

Ve bu sohbeti, sosyal medyasında paylaşırken şu  dikkat çekici ifadeyi kullandı.. 

Dedi ki..”Biz de zamanında bu işin ekmeğini yedik..” Mumcu, çocukluk yıllarında ayakkabı boyacılığı mı yaptı..? Kendini aradık.. 

Evet, tabi çocukluğumuzda ayakkabı boyacağıyı yaptım. 

Semt pazarlarında naylon torba ile su da sattım.. 

Yani çocukluğum benim çalışarak geçti dedi… 

Böylelikle Mumcu’nun çocukluğu ile ilgili bir ayrıntıdan da haberimiz oldu..

VE UÇAK SAHİBİNİ BULDU

Trabzon havaalanında pistten çıktığı gündem bu yana ülkenin de şehrin de gündeminden düşmeyen Pegasus'a ait uçağın kaldırıldığı Yomra’da ne olacağı uzun süre tartışıldı.. 

Son günlerde ünlü pastane markası Selim uçağa talip oldu ama hani derler ya kime niyet kime kısmet gibi.. Uçak sonunda sahibini buldu.. 

Trabzonlu yatırımcılar; Temel Şükrü Yılmaz(Otomotiv sektörü) Zafer Celap(Hasbahçe Mobilya) ve Abdülkadir Bektaş(Terminal Pide) ortaklığı ile uçak bu girişime verildi.. 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 61saat’e bu doğrultuda bir açıklama yaptı. 

Dün de bu ortak grup uçağın olduğu yere giderek, incelemede bulundu.. 

Bize gelen bilgilere göre, uçak Yomra’da ünlü bir restoranın yanında bulunan  alana monte edilecek daha çok da peynirli ve kıymalı üzerine hizmet verecek..

ANKARA TSYD’YE TRABZONLU BAŞKAN…

Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara şubesi nihayet, genel kurulun yaptı. 

Dernekte uzun zamandan bu yana yaşanan genel kurul krizi çözüldü ve iki liste ile gidilen seçimlerde mesleğe Trabzon’da başlayan hemşerimiz Ercan Ata seçildi.. 

Ata Trabzon’daki başarılı meslek kariyerinden sonra Ankara’ya gitti çeşitli özel TV’lerde spor gazetecisi olarak çalıştı en son da Demirören Haber Ajansı spor temsilciliği görevini yaparken TSYD Ankara Şube başkanlığına seçildi..

 Ata 120 oyun 82’sini aldı. 

Ata’nın başkan olduğu TSYD Ankara şube yönetimi şu isimlerden oluştu:

”Mustafa Büyükışık, Adem Altan,Erhan Karadağa, Bülent Karadaş,Orhan Kemal Erkılıç, Ali Bulak Ünlü..

TAPUSU VERİLDİ AMA SATIŞ İPTAL! 

Trabzon’un Yomra ilçesinde tartışmalı petrol istasyonu arazisi yeniden satışa çıkacak. Çıkacak çıkmasına da, şu anki sahibi tarafından belediyeye 8 milyonluk bir ödeme yapıldı.

Bu ödeme ne olacak, ihaleyi başka biri alırsa ki üzerinde petrol istasyonu var! Nasıl kullanacak, petrol istasyonu olan kişiye hava parası mı verecek. O İstasyonun Maliyeti 6 milyon Tl. Ruhsatını almak da ayrı bir şey. 

Bilindiği üzere bu arazi ihaleye çıkmış AK Parti meclis Üyesi Gözde Atasoy Koç olayı yargıya taşıyıp satışı iptal ettirmişti. 

Aynı isim Büyükşehir’deki satışlara ise onay veriyor olması çelişkili bir durum. Belli ki ideolojik davranıyor bizim partimiz satarsa evet ama başta parti satarsa hayır. 

İşin ilginç yanı ise bu istasyonun satış kararının bir önceki belediye yönetimi tarafından alınmış olması. O dönem satalım diyen Ak Parti şimdi satışa karşı. Çok ilginç değil mi?