ERDOĞAN’DAN AK PARTİLİ VEKİLLERE FIRÇA 
Geçtiğimiz hafta AK Parti’nin tüm itirazlarına ve Anayasa Mahkemesi’nin daha önce iki kez verdiği iptal kararına rağmen beşinci kez TBMM’ye getirdiği Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi  muhalefet milletvekillerinin oylarıyla, AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin sayısı az çıkması dolayısıyla reddedildi. 
Yaşanan bu gelişme üzerine AK Parti itirazda bulundu ve teklif Başkanlık Divanı'na taşındı.


Oylamada Ak Parti’nin azınlıkta kalması Ankara’ya karıştırdı. 
Oylamaya Trabzon Milletvekillerinden CHP’li Ahmet Kaya ve AK Partili Salih Cora katıldı. 

Trabzon’un diğer milletvekilleri oylamada yoktu.


İşte bu nedenle AK Parti’nin azınlıkta kalması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok sinirlendiği milletvekillerine kızdığı öğrenildi. 

Daha önceleri bu tür önemli oylamalarda milletvekilleri SMS ile AK Parti gurubu tarafından bilgilendirildi. Fakat bu oylamada bilgilendirme SMS’nin gitmediği öğrenildi. 

TRABZON MİLLETVEKİLİ KAYA: ‘DARBECİ AK PARTİ’
TBMM’de AK Partili milletvekillerinin azınlıkta kaldığı ve AK Partili milletvekillerinin fırça yediği konuyla ilgili o an oylamaya katılan 2 Trabzon Milletvekilinden biri olan  CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile görüştük, bu oylamada AK Parti ve MHP’li vekil sayısının yaklaşık 40 muhalefetin ise 60 milletvekilinin olduğunu belirten Kaya, olayın düpedüz bir zorbalık olduğunu belirterek 

‘Kendileri azınlıkta kaldığı için, toplanıp tekrar oylama istediler. Yani sırf oylamada yeterli sayıda olmadıkları için oradaki vekillerin iradesini yok saydılar. 

Yeniden Oylama yapılıp yapılmamasına Başkanlık Divan'ı karar verecek dediler. Başkanlık divanında da çoğunluk AK Parti ve MHP'li olduğu için tekrar oylanması karara bağlandı. 

Böyle bir şey olamaz. Maalesef meclis iradesi yok sayıldı.

Ve bu yapılan, meclis tarihine kara bir leke olarak geçti maalesef

Ve bu yaptıkları. Yol olur diye endişe ediyoruz. Örnek olur diye endişe ediyoruz. Düpedüz zorbalık

 Zaten mecliste tepkimizi gösterdik. Sonrasında biz darbeci AK Parti ve hak hukuk adalet diye bağırdık

Grup Başkan Vekilimiz Özgür Özel ve iyi Parti Grup başkanvekili Müsavat Dervişoğlu AK Parti grubuna resmen ders verdi. Hukuk dersi, ahlak dersi verdi. Maalesef, devamı gelir diye, yol olur diye ülkemiz adına, geleceğimiz adına çok. endişelendik’ ifadelerini kullandı. 


HURDA UÇAK PİDE SALONU OLACAK 
2019 yılının Ocak ayında Pegasus firmasına ait yolcu uçağı Trabzon Havalimanına iniş yapmış, pist sonunda denize doğru yönelip pistten çıkıp denize 2 metre kala çamura saplanarak durabilmişti. 

Sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Yomra Belediyesi arasında uçak enkazını almak için büyük bir yarış başladı. 

Yomra belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu galip çıktı uçağı Yomra ilçesine taşıdı.

Fakat uçağın kapıları burnu tekerlekleri dahil her tarafı firma tarafından alındı hurda bir halde  bırakıldı. Değerlendirilmesi çok maliyetli olduğu için o dönemin başkanı uçağı pazar yerinin kenarına çekti. 

Sonrasında göreve gelen yeni belediye başkanı da yüksek maliyetle değerlendirebileceği bu uçağa belediyenin bütçe ayırmasının mantıksız olduğunu defalarca belirtti. 

Fakat eleştirilerden de kurtulamadı. 

Hurda uçak kaderine terk edildi. 

"Hurda uçak alkoliklerin uyuşturucu kullananların yeri oldu.



Hurda uçak kümese döndü…"

Gibi eleştiriler ard arda geldi. 
Ulusal medyada, Yomra bu uçakla alay konusu oldu. 

Şimdi Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık Trabzonlu iş adamlarıyla görüşerek güzel bir proje de değerlendirmek üzere uçağın kullanımını AK Partili eski il yöneticisi Temel Şükrü Yılmaz ve ortaklarına verdi.

Dört dönümlük Çay bahçesi içinde Uçak bir model olarak kullanılacak. 



Şehrimizin marka ürünlerinden Trabzon pidesinin Terminal markasıyla da orada müşterilere sunulacak.

Şimdilerde "efendim uçak pide salonu mu oldu?" yaygarası yapılıyor. 

Allah aşkına.

Birileri talip olmuş, uçağın sahibi yine belediye olmak şartıyla 4 milyonluk bir projeye ön ayak olmuş.

Sonuçta hurda olmaktan kurtulmuş ve Trabzon’a değer katacak bir şekilde değerlendiriliyor.

Daha ne olmasını bekliyordunuz ki? 


TRABZON’DA MEMURA KUMPAS MI KURDU? 
Bir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bir memur ile ilgili geçtiğimiz aylarda yaşadığı bir takım olaylar nedeniyle Ankara'ya tayini çıktığı, olayın yargıya taşındığı öğrenilmişti. 


Konuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı mahkeme tutanaklarına giren bu gelişmeye göre bir iş adamının daire sözü vererek para vaadiyle belediyedeki memura tuzak kurdurduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.  

Gerçekten çok ama çok ilginç bu kirli kumpas iddiası ile ilgili çok daha çirkin çok daha derin çok daha ayıp çok daha iğrenç bilgiler var.  

Mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz.


TRABZON’DA PROFESÖR’ÜN DEDİĞİ ÇIKIYOR
Prof. Dr. Faruk Aydın kendini bilime adamış Pandemi çıktığı günden bu yana yoğun çaba sarf eden gecesini gündüzüne katan gece gündüz demeden hafta sonu mesai mefhumu demeden bu bela ile uğraşan şehrimiz adına önemli bir bilim adamı Türkiye adına da çok önemli bir değerdir. 

Bir haber ajansına yaptığı açıklamada dünyada bulaş rakamlarını arttıran faktörler konusundaki bilimsel bir açıklamayı duyurmuş fakat ajansın haberleştirme esnasında aktarılmayan eksik bilgiler haberin Trabzon odaklı Türkiye odaklı şeklinde algılanmasına neden oldu. Aslında Prof. Aydın bundan önceki açıklamalarında esnafa en çok sahip çıkan vatandaşa en çok sahip çıkan, günah keçisinin esnaf ve vatandaş olmadığını defalarca söyleyen bir bilim insanı.  Bu ülkeye emeklerini biliyor ve takdir ediyoruz. 
 


Verdiği bilgiler Türkiye ve Trabzon odaklı algılanınca kendisine yönelik esnaftan çok sayıda eleştiri geldi bilimsel bir açıklama yapması istendi. 

Bir bilim insanının açıklaması zaten bilimseldir, tek sıkıntı haberin içinde daha detaylı grafik ve kaynakların gösterilmemesiydi. 

Bu manada bizlerde kendisiyle görüşerek uluslararası yayın organlarından yapılan yayınları ve yaygın medyada çıkan görüntüleri paylaştık. 
Bir bilim insanının esnaf ile karşı karşıya gelmesini tabi ki istemeyiz ve Aydın’ın özellikle 2 yakınını korona yüzünden kaybetmiş bir kişi olarak tamamen dünya çerçevesinde insanlarımızın sağlığı için gerçekleri doğruları dile getirdiğine eminiz. 

Zaten söylediklerindeki haklılığını, yasakların gevşetildiği dönem sonrası hızla yükselen vaka ve ölüm oranları ortaya koydu. 
Fakat esnaf gerçekten büyük bir bunalımda ve patlamak üzere. Hal böyle olunca ister istemez tepkisi de yüksek oluyor. 



MEYDAN’DAKİ ÇALIŞMALAR VE TAŞERONLAR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi şehrin kalbinde adeta açık ameliyat yapıyor.


En işlek caddeler alt yapı çalışmaları nedeniyle kapatılıyor.


Zahmetsiz rahmet olmaz. Tabii ki bu tür çalışmalara karşı çıkmamalıyız.

Gelecek adına bu tür çalışmaları her zaman destekliyoruz. Fakat burada eksik olan bir nokta var.

Çalışma yapan firma yeteri kadar süratli değil.

Çalışma yapan firmanın sadece gündüz değil geceleri de gerekiyorsa projektörlerle çalışma yapıp bu önemli caddeleri bir ay değil daha kısa sürede bitirmesi gerekiyor.

Dün meydan bölgesinde yaptığımız gözlemleme de bunu özellikle fark ettik.

Mütahit firmanın gece gündüz tüm ekipleri ile sayıları arttırarak şehrin can damarı denen noktalardaki çalışmalarını kısa sürede bitirmesi gerekir.

Tekrar ediyoruz çalışma yapılmasına bir diyeceğimiz yok.

Ama iş makinesi ve çalışan sayısı artırılmalı çalışmalar gece de devam etmeli.