Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, cumhurbaşkanı seçildikten sonra ikinci ziyaretini Azerbaycan’a gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a onur nişanı tevdi etti.
Bakü’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen törende Erdoğan’a gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı onur nişanı verildiği ifade edildi. Onur Nişanını Haydar Aliyev’in elinden alan Erdoğan onur nişanının Haydar Aliyev’den baba yadigârı olduğunu ifade ederek, “Haydar babayla birçok anlamlı başbakanlığım döneminde görüşmem olmuştu. İlham kardeşimle zaten o zaman tanışmıştım. O günden böyle bir miras var. Ve o günden bugüne böyle bir geliş var. Azerbaycan bir tarafta büyüdü, Türkiye bir tarafta büyüdü ve bugünleri gördük. Bugünleri görmeyi bizlere lütuf eden Allah’a binlerce kere hamdolsun. Ve tabi milletlerimiz güçlü bir şekilde gelişiyor. Bugün kişi başına milli gelirin 8 bin dolara doğru yürüdüğü bir Azerbaycan var. Neredeydi şimdi nereye geldi. Türkiye aynı şekilde 11 bin dolara doğru yürüyor, böyle bir Türkiye var. Tabi bunlar hep bizim iftihar vesilemiz ama bunlar bizim için yeterli değil. Biz bunu daha da ileri uca taşıyacağız. Biz de 30 bin dolarları yakalayacağız. Bu irade Azerbaycan’da var, Türkiye’de de var.
Haydar Aliyev adına verilen bu ödülü aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Erdoğan, “El ele vereceğiz, dayanışma halinde olacağız ve ben bugün gerçekten Haydar Aliyev Şeref Ödülü’yle ödüllenmekten duyduğum iftiharı, mutluluğu ifade edecek söz bulmakta zorlanıyorum. Kendisini rahmetle anıyorum ve bize bunu layık gören İlham Aliyev kardeşime de çok teşekkür ediyorum. Azerbaycan halkına çok çok teşekkür ediyorum. Birliğini, beraberliğini rabbim daim etsin diyorum” dedi.
(İHA)