Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden terör örgütü PKK ve HDP’ye sert eleştiriler yöneltti. Erdoğan, “Kürtleri ihmal eden sizsiniz, Kürtlere ihanet eden de sizsiniz” dedi.
Memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin büyümesinin ve çözüm sürecinin başarı olmasının birilerini rahatsız ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı, “Başlattığımız kardeşlik projesinin meyvelerini vermesi birilerini rahatsız ediyor. Gazetelerden internetten Türkiye’yi istikrarsızlaştıracak ne varsa bunları boca etmeye başladılar. Gezi olaylarıyla sokakları karıştırmak istediler, olmadı. Şimdi de Kobani diyerek Türkiye’deki huzura ve güven ortamına saldırmak istiyor. Türkiye’nin Kobani’yle ne alakası var. İstanbul’un, Ankara’nın, Diyarbakır’ın ne alakası var. 200 bin Kürt’ü bağrına basan bir Türkiye var. Daha ne istiyorsunuz?” diye konuştu.

“SİYASİ UZANTILAR DA BUNUN İÇİNDE”
Güneydoğu bölgesine yapılan yatırımları hatırlatan Erdoğan, isim vermeden terör örgütü PKK ve HDP’ye sert eleştiriler yöneltti. Erdoğan, “10 yıl önce şu Güneydoğu’da bir tane doğru dürüst havalimanı mı vardı? Hakkari’de havalimanı yapıyoruz, her gün müteahhidin iş makinelerini yakarlar. Tehdit ederler, durmadan müteahhit değiştiriliyor. Biz bu kadar kararlılık içerisindeyken, bunların yaptığı; bir taraftan dağa adam kaçıracaksın, yatırımları durdurmaya çalışacaksın, bir taraftan da diyeceksin ki ‘bunlar Kürtleri ihmal ediyor’. Kürtleri ihmal eden sizsiniz, Kürtlere ihanet eden de sizsiniz. Siyasi uzantılar da bunun içinde” ifadelerini kullandı.
(İHA)