Dünyayı kasıp kavuran Gangnam Style şarkısını Türkçe seslendiren ve Trabzon’un Kolbastı dansı ile birleştirdiği klibiyle video paylaşım sitelerinde izlenme rekorları kıran ‘Gangnam Mustafa’, yoğun ilgiden memnun olduğunu söyledi. İzmir’de ikamet eden ve aslen Trabzonlu olan Mustafa Dural, 15 yıllık müzik hayatına Güney Koreli PSY’nin şarkısına çektiği kliple yön verdiğini belirtti. Dural, “Aslen Trabzonluyum. Karadeniz müziklerini Avrupa soundlarını karıştırıp harmanlayarak böyle bir klip ortaya çıkardık. 6 aydır proje üzerinde çalışıyorduk. En iyisini yapmaya çalıştık. Umarım insanlar da sevmiştir. PSY ile ortak yönümüz çok. 39 yaşındayım, ben ondan büyük olduğum için sanırım o bana benziyor. Tabi bu işin biraz da espri yönü. Benzerlik tabi bir avantaj. Ama hiçbir zaman rakip olarak düşünmüyorum. Amacımız bizim Karadeniz müziklerini ‘Kolbastı’ dansını dünyaya duyurmak. Asıl amacımız buydu” diye konuştu.

Klip çekimlerinde özellikle benzerlik yönüyle turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştığını ifade eden Dural, klibin yayımlandıktan sonra izlenme rekorları kırdığından dolayı memnun olduğunu dile getirdi. Dural, “Aldığımız yorumlar hep olumlu. Biz eleştiriye de açığız. Her sanatçının hedefi var. PSY ile aynı sahneyi paylaşmak isterim. Bu benim için gurur verici olur. Nasıl ki Avrupa müziklerini Türkiye’de çok dinliyoruz, bizim yöresel zenginliklerimizi de duyurmak istiyoruz. Biz de dünyanın her yerinde dinlenebilmeliyiz. Müzik evrenseldir ve potansiyeli çok yüksektir. Önemli olan bunu güzel işlemek” dedi.
Çekimlerin Ege Bölgesi'nde yapıldığını anlatan Yapımcı Prodüktör Orhan Yaşar da, "PSY’nin klibini incelediğimde ritmiğin Kolbastı'ya benzerlik yönü dikkatimi çekti. Özellikle klipte ‘hey’ ifadesinin Mustafa Dural’ın geçmişteki bir klibinde de aynı ölçüde kullanıldığını fark ettim" şeklinde konuştu.