Bu nedenle ağız ve diş sağlığı bozulmadan önem vermeli koruyucu tedbirlerle ağız ve diş bakımı tamamlanmalıdır. Dermoailem.com sitemiz içerisinde yer alan ağız ve diş bakım ürünlerinin tamamı sağlığınız dikkate alınarak üretilmiştir.

Ağız ve diş problemlerinin yalnızca estetik değil sağlık sorunlarına da neden olunacağı biliniyor. Bu nedenle dişlerinizle yaşadığınız herhangi bir sorunda mutlaka tam donanımlı bir sağlık kurumuna ya da tecrübeli diş hekimlerine güvenmelisiniz. 

Koruyucu Diş Hekimliği

Adından da anlaşılacağı gibi koruyucu diş hekimliği uygulamasının amacı ağız ve dişlerin korunmasını sağlamak. Kişi dişlerine uzun yıllar boyunca bakmamış ve gerekli önlemleri almamışsa sağlığının bozulmasıyla karşı karşıya kalacaktır. Koruyucu diş hekimliği uygulaması ise ağız ve diş sağlığı henüz bozulmamışken gerekli önlemi alarak sorunun büyümeden çözümlenmesini sağlar.  Özellikle çocuk ve gençlerde koruyucu diş hekimliği çok önemlidir.  

Peki dişlerinizi kaliteli diş macunları ile fırçalıyorsunuz ama genetik nedenlerden, ya da istenmedik şekilde dişlerin darbelere maruz kalması neticesinde nasıl bir yol izlenmesi gerekir?

‌Kanal Tedavisi (Endodonti)

Genetik faktörlerden, bakımsızlıktan ya da travmalara bağlı olarak dişlerinizin en derin dokusu pulpa’nın zarar görmesi halinde ciddi ağrılar meydana gelebilir. Hatta pulpanın zarar görmesi halinde dişlerinizdeki canlılıkta ortadan kalkmış olacaktır. İşte böyle durumda pulpanın mutlaka temizlenmesi gerekir. Bu tedaviye endodonti yani halk arasında bilinen adıyla kanal tedavisi denilir.

‌Periodontoloji

Ağız ve diş bakımı sadece dişleri değil, diş etlerini de yakından ilgilendiriyor. Bunun için diş etlerinizin sağlıklı kalması çok önemlidir. Diş etlerindeki kanamalar bu sağlığın bozulmasının bir göstergesi olsa da dikkat edilmemesi halinde diş etlerindeki çekilmeler ve hatta diş eti hastalıkları sıkıntının boyutlarını büyütecektir. Periodontoloji diş eti hastalıklarının tanısı ve tedavisinde etkili olan alandır.

Dişlerimizin sağlığı çok önemlidir. Ağız sağlığınıza ne kadar önem verirseniz dişlerinizin sağlığını da korumuş olursunuz. Ağız ve diş bakım ürünleri dişlerinizi ve diş eterinizi koruyarak daha uzun yıllar sağlıklı kalmasını sağlayacaktır.

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.