SAMSUN (AA) - Yeni doğum yapan annelere hizmet binasında "emzirme" odası oluşturan Asarcık Kaymakamlığı, Sağlık Bakanlığınca başlatılan "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" kapsamında "Bebek Dostu Destekleyici" kurumu unvanını aldı.

Sağlık Bakanlığınca, yeni doğum yapmış annelerin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi için "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" projesi başlatıldı.

Proje kapsamında Asarcık Kaymakamlığı, eğitilmiş sağlık personeli ile gebeliklerinden itibaren anne adaylarına anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirme yaparken doğumdan hemen sonra da annelere bebeklerini emzirmeleri için bina içinde emzirme odası oluşturarak "Bebek Dostu" unvanını aldı.

Samsun Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, kaymakamlık binasında yapılan belgelendirme töreninde, anne sütünün önemi, doğru emzirme teknikleri, yeni doğan bebeğin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi ve 6'ncı aydan sonra ek gıdalarla beraber emzirmeye devam ettirilmesi konularında anneleri bilgilendirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda Asarcık Kaymakamlığının kendi bünyesinde oluşturduğu emzirme odası ve bilgilendirme eğitimlerinin belgelendirildiğini ve "Bebek Dostu Kurum" olmaya hak kazandığını belirten Oruç, "Sağlık Bakanlığınca başlatılan 'Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı' kapsamında Türkiye'nin ilk 'Bebek Dostu Destekleyici Kaymakamlığı' unvanını aldı. Unvan verilmesi sürecinden sonra üst düzey görevlilerden, bebek dostu destekleyici kurum olarak edinilen belge, veri, yazışmaların bundan böyle resmi kayıtlarının bir parçası olacağının bilincinde olup oluşturulan emzirme politikası doğrultusunda çalışmalarının sürdürülmesi ve devamlılığın sağlanması noktasında yıllık değerlendirmelerin yapılması gerektiği konusunda bilgi verilmiştir." ifadelerini kullandı.

Oruç, sağlık kuruluşlarının da bebek dostu olması konusunda ise Özel Liv Hospital, Samsun Ağız Diş Sağlığı Hastanesi ve Vezirköprü Ağız Diş Sağlığı Merkezinin de yaptıkları çalışmalar sonucunda "Bebek Dostu Sağlık Kurumu" unvanı aldığını dile getirdi.

Konuşmanın ardından Oruç, Kaymakam Fatih İzmir'e "Bebek Dostu Kurum" belgesini verdi.