Sertleşme sorununa yönelik diğer tedaviler işe yaramazsa tek parçalı penil protez kullanılır. Penil protezi uzun vadeli kullanıma imkân vererek sertleşme sorununa kalıcı bir çözüm sağlanır. Erektil disfonksiyon, tatmin edici bir cinsel ilişki için yeterli bir ereksiyonun sağlanamaması ya da devam ettirememesi durumudur. Vasküler, sinir, hormonlar veya ilaçların yan etkileri gibi organik nedenler sebep olabilir.

Ya da duygu durum bozuklukları, kaygı ve stres gibi psikojenik nedenlerden kaynaklanabilir. Ancak ameliyatsız tedaviye rağmen düzelmeyen hastalar mutluluk çubuğu naklinden fayda görülmektedir. Tek parça protezler, sert ve dayanıklı yapıları, uzun süreli kullanımları, düşük maliyeti ve kullanım kolaylığı sebebiyle uzun süredir tercih edilen tedavi yöntemi olmuştur. Hastanın ihtiyacına göre farklı türleri bulunur.

Tek Parçalı Penil Protez Çeşitleri

Malleable veya bükülebilir, tek parça protezler yıllardır kullanılmaktadır. İngilizcede malleable penile prosthesis olarak bilinir. Corpus cavernosum adı verilen, içi kanla doldurulan ve sertleşmeyi sağlamak için iki adet protez yerleştirilir. Mutluluk çubuğu olarak da bilinen tek parçalı penis protezi, hastanın anatomisine uygun çeşitli uzunluk ve çap seçenekleri sunar.

Hesaplamalar ve ölçümler bir ürolog tarafından yapılır, hastaya en uygun olan protezin boyutu seçilir ve genel anestezi altında penise implante edilir. Hidrofilik kaplamalı tek parça protez tipi de bulunur. Hidrofilik kaplama, protez yüzeyinde enfeksiyonlara neden olabilecek bakterilerin kalmasını ve büyümesini engeller ve ameliyat esnasında ya da sonrasında meydana gelecek enfeksiyonların önlenmesine destek olur.

Aynı zamanda antibiyotikleri absorbe etme özelliğine sahip hidrofilik kaplamalı bir protez modeli, birdenbire enfeksiyon durumunda antibiyotiklerin hızlı etkinliğini sağlayarak terapötik sürece katkıda bulunur. Vücut yapısı sert olmasına rağmen yumuşak uçlu tek parça protez günlük aktivitelerde daha rahat bir his sağlar.

Tek Parçalı Penil Protez Nasıl Çalışır?

135 derece bükülme açısı ile tasarlanan tek parça protez, manuel olarak kolayca ayarlanabilir ve dik konumda kullanılabilir. Kullanılmadığı zaman iç çamaşırınızda bükülebilen veya gizlenebilen protezler dışarıdan belli olmaz. Genellikle rahatlık ve kullanım kolaylığı açısından tercih edilen tek parça penis protezleri uzun süreli kullanım için yapılmaktadır. Bükülme açısı sayesinde küçük bir kesi ile penis altına kolayca yerleştirilebilen tek parça protez, diğer protez türlerine göre daha az zaman alır.

Ameliyat süresi ne kadar kısa olursa enfeksiyon riski o kadar düşük olur. Doktorlar hastalara ameliyattan sonra en az 4-6 hafta protezi kullanmamalarını tavsiye eder ancak bu işlemden sonra protez uzun süre kullanılabilir.

Malleable protezler ucuz olmasına rağmen, bazı hastalarda kalıcı bir sertleşme hissi üretebilirler. Bu sebeple bazı hastalar şişirilebilir üç parçalı protezi tercih ederler ancak ürologlar, hastanın ihtiyacını karşılamak ve muayene sırasında ereksiyon problemlerini ortadan kaldırmak için en iyi protez tipini önerirler.

Penil Protez Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Penil implant cerrahisi anestezi altında yapılan cerrahi bir işlemdir. Ameliyattan önce kişinin normal ameliyat prensiplerine göre hazırlanması gerekir. Ayrıca kişinin ameliyata uygun olup olmadığını belirlemek için ameliyat öncesi bazı testler yapılır. Şeker hastaları, antikoagülanlar ve kardiyovasküler hastalar için ameliyattan önce ayrıntılı tavsiye gerekebilir. Bu noktada doktorunuzu mevcut tıbbi durumunuz hakkında tam olarak bilgilendirmeniz çok önemlidir.

Protezler kişinin penisinin kalınlığına göre farklı boyutlarda tedarik edilmektedir. Şişirilebilir protezlerin yanı sıra kişinin penisinin büyüklüğüne göre ameliyat anında silikon, sert ya da yarı sert protezler tercih edilmektedir. Daha kesin bir ereksiyon için doktor en uygun tübülar protez kesiden sonra yerleştirilir. Maliyeti değişen penil implantı işlemi, SGK tarafından yarısı karşılanmaktadır. Fiyat aralığı protezin türüne ve gerekli yöntemine bağlıdır. Daha fazla bilgi almak Mutlulukcubugunedir.com adresini ziyaret edebilirsiniz.