MHP Trabzon İl Sekreteri Burhan Bekar yaptığı yazılı açıklamada, Karadeniz Akil İnsanlar Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez'i sert dille eleştirdi.

İşte o açıklama;

"İnsanlar istedikleri kadar kendilerine misyon yüklesinler, onlara halkın Yüklediği misyon önemlidir.

    AKP’nin PKK ile yaptığı pazarlıklar sonucu “Kan dursun, anaların gözünden yaş akmasın, barış olsun” gibi gayet masumane bir sunuşla halka zehir sunuyorlar. Ardında ki gizli niyet bu sihirli kelimelerin arkasına saklanıyor. Zehrin bala zerk edilerek verilmesi gibi, çürük elmanın şekerle kaplanarak verilmesi gibi.

    ABD, AB, Büyük İsrail Projesi, BOP hepsinin hedefi aynı. Bu coğrafyayı dönüştürmek. Ortadoğu İslam Coğrafyasında haç’ın ve siyonizmin hakimiyetini, paylaşımını sağlamak. Haçlı savaşlarından beri süren sorun ve günün şartlarına uygun yeni ordulular hazırlamak ve Türk’ü bu coğrafyadan atamayacaklarına göre dönüştürmek, etkileştirmek, zamanla etkisiz hale getirmek “Türkü islamın kılıcı” olma özelliğinde, Türk dünyasından koparmak.
   
    Milleti yavaş yavaş alıştırmak, dün sağlık bakanlığının tabelalarından TC’leri söktüler. Tepkiler olunca yeniden yerine taktılar. Devletin adına, bayrağına bile tahammül edemeyenlerle ne ortak yanımız olabilir.

    Karadeniz akil adamların başı olan ve isminin başında onun ilim adamı olduğunu gösteren Por. Dr. bulunan Sayın Yusuf şevki Hakyemez; bu akil adamlığı ne için üstlenmiştir? Hakikaten PKK terör örgütünü kuruluş gayesini, nihai hedefini incelemişmidir? PKK’nın Güneydoğudaki köyleri basıp  kundaktaki bebekleri, nineleri, dedeleri öldürme gerekçesini bilmektemidir? 

    Yine Güneydoğu anadolu’da gençleri geleceğe hazırlamak isteyen, onlara ilim irfan öğretme gayesinde olan öğretmenlerin öldürülme sebebi masumanedir de biz mi bilmiyoruz?

    Yine bu bölgeye sağlık hizmeti getirmek, insanları sağlığına kavuşturma amacını taşıyan Dr. Ebe, hemşirelerin öldürülmesini nasıl anlatacak, PKK’nın bu çirkin yönünü bize nasıl sunacak?

    Hepsini bir kenara koyduk.
    Sayın Prof. Dr. Akil adam mıdır, yoksa AKP’li  adam mıdır?
   
    Kanın durmasından yana mıdır, milleti AKP’li yapmadan yana mıdır?
              
    Evet isminin başında Prof. Dr. Olan Sayın akil adam doğru yoldadır. AKP’ye halisane oy veren, ülkesinin geleceğini düşünerek oy veren binlerce AKP’li bu çözülme, , ayrıştırma sürecini iyi değerlendirmeye başlayıp, AKP’deki çözülme başlayabilir.

    O halde Sayın Prof. Dr. Önce AKP’deki bu durumu durdurma misyonunu üstlenmeli ve yerine getirmeliydi. O da bunu yaparak AKP’nin siyaset okulunda ders vermeye başladı. Hayırlı olsun akil adam,sizi ve misyonunuzu yüce Türk Milleti tanımaya başladı."