İYİ Parti Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, Boztepe Mahallesi’ndeki bir kıraathane toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıya CHP Parti Meclisi Üyesi Av. Haluk Pekşen, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP il Başkanı Güzide Önsel Uzun ve partilerin meclis üyesi adayları katıldı.

ÜRETİMLE KALKINACAĞIZ

Burada bir konuşma yapan Aksoy, “Bahsettiğimiz projeleri gerçekleştirmemiz asla ve asla zor değildir. Bugün Almanya’da atık kompostların değerlendirme oranı yüzde 44, Yunanistan’da, Macaristan’da, Bulgaristan’da 2 yüzde 20, Türkiye ise yüzde 1 ile Bosna Hersek ile aynı sırada tablonun en sonunda. Eğer Türkiye’de ekonomik krizin nedenlerini öğrenmek istiyorsanız bu oranlara bakın. Bunun için devamlı üretimin ve dönüşüm uygulamalarının önemini vurgulamaya çalışıyoruz. Ortaya koyduğumuz projeleri uyguladığımızda Türkiye’ye örnek bir belediye oluşturacağız. Uygulayacağımız projelerden elde edeceğimiz gelirlerle 5 bin kişiye nitelikli istihdam, her mahalleye kreş ve anaokulu, öğrencilere ücretsiz ulaşım, geliri olmayan ailelere kumanya imkanı sağlayacağız. Fındık yağı fabrikası kuracağız. Akıllı çöp toplama sistemi uygulayacağız. Asfalt geri dönüşüm uygulamaları yapacağız. Muhtarlar meclisi oluşturacağız. Üretim odaklı anlayışımızla hızlı bir kalkınma sürecine gireceğiz. Bunun gibi projelerimizle Trabzon’u hak ettiği noktaya taşıyacağız ” şeklinde konuştu.

KAYGIMIZ TRABZON

Trabzon’a vadedilen bir çok konunun gerçekleştirilmediğini dile getiren Aksoy, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Artık vatandaşın beklentilerini karşılamayan bu anlayış sonlandırılmalıdır. Trabzon dünya standartlarında bir il olmak için gelişmiş dünya kentlerinin uyguladığı işleri örnek almalıdır. Bu doğrultuda yapılacak birçok iş, değerlendirilecek birçok kaynak vardır. Bizim çalıştığımız alanlar da bu kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi ile tamamen örtüşmektedir. Bizim bütün kaygımız Trabzon’dur. Trabzon için bu mücadeleye giriştik.”