Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Balta, mesajında, Kurban Bayramı'nın önemine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"İslam aleminin en önemli günlerinden biri de dayanışma ve kardeşliğin pekiştirildiği Kurban Bayramı'dır. Paylaşma ve yakınlaşmanın zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan Kurban Bayramı'na millet olarak kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban Bayramı'nın getirdiği manevi iklim vesilesiyle akraba ve komşu ziyaretleriyle sevdiklerimizle buluşacak, dargınlıklarımızı unutacak ve çocuklarımıza dini bayramımızın barındırdığı hoşgörü, sevgi ve dayanışma ruhunu aktaracağız."

ayramların birlikteliği, bütünlüğü, kardeşliği ve barışı daha da kuvvetlendirdiğini işaret eden Balta, şunları kaydetti: "Ülke olarak gereksinimimiz olan en önemli olgu da budur. Bu gün gölgesinde yaşadığımız, huzur bulduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin bu günlere ne zorluklarla geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Her dönemde olduğu gibi günümüzde de ülkemiz üzerinde oyunlar oynanmak isteniyor. Yeter ki biz bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Bu oyunların üstesinde her zaman olduğu gibi yine de geliriz. Bizler, demokrasimizle, ekonomimizle, dış politikamızla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarana kadar yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz."

Birlik ve beraberliğin artması temennisinde de bulunarak, vatandaşların Kurban Bayramı'nı tebrik eden Balta sözlerini şöyle tamamladı:” Araçlarıyla yollara çıkan tüm kardeşlerimden dikkatli olmalarını, hız sınırlarına riayet etmelerini, emniyet kemerlerini takmalarını, uykusuz direksiyon başına geçmemelerini; velhasıl trafik kurallarına harfiyen uymalarını istirham ediyorum.  Bayram sevincimizi matem havasına büründürmemek için, lütfen hepimiz üzerimize düşenleri yapalım. Kurban Bayramı'nın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyor, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ve tüm İslam Âleminin bayramını kutluyorum.”