Trabzon Karayolları’ndaki görevinden ve Jeoloji Mühendisleri Odası başkanlığından istifa eden Jeoloji Yüksek Mühendisi Semih Peker dün Ak Parti İl Binasında aday adaylığı başvurusunu yaptı. Ardından da basın açıklaması gerçekleştirdi.

Semih Peker annesi ve babası da basın toplantısına katıldı. Peker’İn konuşmasında duygulanan babası gözyaşlarına hakim olamadı.

Kalabalık bir kitleye hitap eden Peker şunları söyledi: “Hayırlı bir hizmet yolculuğuna çıkıyoruz. İnsanlarıma hizmet edebilmek için bugün Ak Parti ile birlikte yola çıkıyorum. Milletvekilliği aday adaylığı başvurumu yaptım. Bu kutlu ve mutlu günümde bana desten veren herkese teşekkür ederim.

Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. 2002 yılından itibaren AK pArti ile birlikte ülkemizde bir takım sıkıntıların çözüldüğünü gördük. Düşünün Türkiye’de bir anayasa kitapçığının atılmasıyla ekonomimiz yerle bir olmuştu. IMF denen bataklık vardı gelirdi 1 milyar dolar verirdi ama fındığın çayın fiyatını belirlerdi. 1 milyar doları da misliyle geri alırdı.

Ama şimdi AK Parti ile birlikte IMF borcu da bitti. Eskiden seçimler olurdu ama seçilmiş insanlar ülkeyi yönetmezdi. İki gazete patronu omzu kalabalıklar yönetirdi. Darbeler olurdu. Şimdi bunlar var mı yok. Darbelere de hayır diyen bir Ak Parti ile birlikteyiz. 



10 Şubat tarihinde görevlerimden istifa ederek Ak Kadro ile hizmete soyundum.

Arkadaşlar ülke gündemine baktığımızda biraz önce ifade ettiğim sorunlara hayır diyen ak parti ile yolculuğa çıktığımdan beri gururluyum mutluyum.. Ülkemize bu şekilde bakıp değerlendirdikten sonra neden siyasete girdin derseniz açıklayayım. Siyasete girme kararımı 17-25 aralıkta yapılması düşünülen ama ellerinde patlayan paralel yapıyı yıkmak için girdim. Devletin bütün hücrelerine girmiş kurucu başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın evinden telefona kadar her şeyi dinlemiş. Ülkenin gelişimini durdurmak istiyorlar. Bu paralel yapıyı karşı bende dedim ki bu enerjimle birlikte mücadele vermek için girdim. Ben bu çalışmaları dört dörtlük bir şekilde yapacağıma inanıyorum.



Trabzon’un sorunlarını iyi bilen bir kardeşinizim. Trabzon’da yapılması gereken projeleri ve nasıl yapılması gerektiği noktasında bilgi birikimim var. Bu konuları iyi bilen oda başkanlarım var. Onlardan alacağımız bilgilerle Trabzon’a bölgeye ve Türkiye’ye hizmet edeceğiz. Trabzon’un sorunlarını bilip çözüm üretmen çok önemlidir. Trabzon’un ilk başta mutlaka demiryolunun gelmesi gerekiyor. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Giresun ve Ordu ziyaretinde demiryolu hattını yapacağız demesi bize önemli bir ivme katacaktır. Önemli olan Trabzon vekilinin tuttuğunu koparan olmasıdır. Teşkilatlarla beraber iyi bir iletişim birbirimizi fişekleyerek yatırımların Trabzon’a gelmesini de milletvekilleri sağlayacaktır. Onun için vekilleri yırtıcı, koparıcı, aktif, enerjik olması lazım. Bunların da hepsi bende var Allah’a şükür. Trabzon’da istihdamı artıracak üretimi artıracak alternatiflerimiz var. Bunları inşallah önümüzdeki süreçte sizlerle paylaşacağım. Turizmi canlandırmamız lazım. Turizmde de büyük iş imkanları var. Trabzon’da ikinci havaalanı çok önemli. Bunun da takipçisi olacağız. Trabzon’daki sıkıntılarımızı biliyoruz Allah bu çıktığımız yolda hep beraber yürümeyi nasip etsin.”