Büyük başarılar elde eden Başakşehir Kulübü bulunduğu H grubunda bu akşam saatler 22.00 gösterdiğinde Almanya’da karşılaşmasına çıkacak. Medipol Başakşehir, Türkiye’yi UEFA Şampiyonlar liginde temsil ediyor. Başakşehir bulundu H grubunun ilk karşılaşmasında Almanya ekibi Leipzig takımına konuk gidiyor. RB Arena’da yapılacak karşılaşmanın saati ise 22.00. Önemli maçta görev yapacak hakem ise İspanya Futbol Federasyonundan Jesus Gil Manzano. Ayrıntlar Atakbet spor sitesinde mevcuttur. Kariyerinde ilk defa Şampiyonlar Ligi gurubunda oynayacak olan turuncu-lacivertli ekip Leipzig, Manchester United ve Paris Saint-Germain ile karşılaşacak. Başakşehir kulübünün önemli sakatlıkları bulunmakta. Kadroda yer almayacak oyuncular ise şu şekilde, Nacer Chadli, Uğur Uçar ve Okechukwu Azubuike kadroda maalesef yer almıyor.

Bundeliga’nın Kralı Leipzig

Başakşehir’in Şampiyonlar Ligi’ndeki ezeli rakibi Leipzig, geride bıraktığı 4 haftada Almanya Bundesliga Ligi’nde liderlik koltuğunda. Leipzig yaptığı, 4 karşılaşmada 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak puanını 10’a çıkardı. Yenilgisiz bir biçimde yoluna devam eden tecrübeli Alman takımı, yaptığı karşılaşmalarda 10 gol kaydetti ve kalesinde sadece 2 gol görebildi. Leipzig takımında da eksikler bulunuyor. Yapacağı Medipol Başakşehir karşılaşması öncesi, iki önemli futbolcunun sakatlığı bulunmakta. Önemli bilgiler Atakbet giriş spor sitesinde verildi. Leipzig’de takımında Marcel Sabitzer ve Konrad Laimer sakatlık sebepleriyle Medipol Başakşehir takımı ile maç oynayamayacak. Medipol Başakşehir ekibi ise büyük şampiyon lakabıyla bulunduğu ligde iyi bir başlangıç yapamadı. 

Usta çalıştırıcı Okan Buruk’un ekibi, 5 karşılaşmada 3 yenilgi, 1 beraberlik, 1 galibiyet neticesinde 4 puanla 19. Sıradaki yerinde devam ediyor.