Euro 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri nedeniyle Spor Toto Süper Lig’e verilen aranın ardından 2. hafta hafta sonu günü oynanacak maçlarla başlıyor.
Euro 2016 Avrupa Şampiyonası nedeniyle Spor Toto Süper Lig’e verilen aranın ardından lig bu hafta oynanacak maçlarla devam edecek. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan TFF Süper Kupa finalinde Melo ile Volkan Demirel arasında bir tartışma çıkmıştı. Maçın ardından Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel kulüp kanalına yaptığı açıklamadan dolayı PFDK’dan 3 resmi maçtan men cezası almıştı. Demirel, cezası nedeniyle Trabzon deplasmanında takımdaki yerini alamayacak.
Öte yandan, Galatasatay’ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a hakaret içeren bir mesajı sosyal medya üzerinden paylaştığı için PFDK’ya sevk edilmişti.

TRABZONSPOR - FENERBAHÇE
Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Karadeniz temsilcisi Trabzonspor kendi evinde Fenerbahçe ile karşılaşacak. Bordo-mavili ekip ilk hafta deplasmanda Kayseri Erciyespor ile golsüz berabere kalırken, Fenerbahçe ise Kardemir Karabükspor’u 3-2 mağlup etmişti. Karadeniz ekibi Fenerbahçe karşısında yeni sezondaki ilk galibiyetini almak isterken, Fenerbahçe de karşılaşmayı kazanarak galibiyet serisi yakalamak istiyor.

GALATASARAY - ESKİŞEHİRSPOR
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında kendi evinde Eskişehirspor ile karşılaşacak. İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli yönetimindeki sarı-kırmızılı takım, ilk hafta Bursaspor karşısında aldığı galibiyetin ardından Eskişehirspor’u da mağlup ederek puanını 6’ya çıkarmak istiyor. Ertuğrul Sağlam’ın öğrencileri de ligin ilk haftasında Torku Konyaspor karşısında galibiyet almışlardı. Sağlam yönetimindeki Eskişehirspor, bu haftada sahaya 3 puan hedefi ile çıkacak.

BEŞİKTAŞ - ÇAYKUR RİZESPOR
Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Beşiktaş, kendi evinde Çaykur Rizespor ile oynayacak. Hırvat teknik direktör Slaven Bilic yönetimindeki siyah-beyazlı takım ilk hafta Mersin İdmanyurdu karşısında oynadığı oyunla beğeni toplamıştı. Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor ise ligin ilk haftasında kendi evinde Başkent temsilcisi Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalmıştı. Bilic’in öğrencileri ligin ilk haftasında aldıkları galibiyeti tekrarlamak istiyor. Mehmet Özdilek yönetimindeki mavi-yeşilli ekip ise Beşiktaş karşısında ilk galibiyetini almayı hedefliyor.

GENÇLERBİRLİĞİ - BURSASPOR
Başkent temsilcisi Gençlerbirliği, Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında kendi evinde Bursaspor ile karşılaşacak. Mustafa Kaplan yönetimindeki Gençlerbirliği, sahaya 3 puan hedefi ile çıkacak. Şenol Güneş’in öğrencileri bu hafta Gençlerbirliği karşısında galibiyetle ayrılarak ilk puanını almak istiyor.

KARDEMİR KARABÜKSPOR - İSTANBUL BAŞAKŞEHİR
Teknik direktör Tolunay Kafkas yönetimindeki Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında kendi evinde İstanbul Başakşehir ile karşılaşacak. Mavi ateşler ligin ilk haftasında son şampiyon Fenerbahçe karşısında 3-2 mağlup olmuştu. Tolunay Kafkas yönetimindeki Kardemir Karabükspor bu hafta sahaya ilk puanlarını almak için çıkacak. Abdullah Avcı yönetimindeki İstanbul Başakşehir ise ligin ilk haftasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalmıştı. Avcı’nın öğrencileri bu hafta sahadan galip ayrılarak 3 puanla tanışmak istiyor.

TORKU KONYASPOR - BALIKESİRSPOR
Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Torku Konyaspor kendi evinde Balıkesirspor’u ağırlayacak. Teknik direktör Mesut Bakkal yönetimindeki Torku Konyaspor, ligin ilk haftasında hafta deplasmanda Eskişehirspor’a 2-1 mağlup olurken, ligin yeni ekiplerinden Balıkesirspor ise Akhisar Belediyespor’a 2-1 yenildi. Her iki takım da bu hafta sahaya ilk puanlarını almak için çıkacak.

KASIMPAŞA - MERSİN İDMANYURDU
Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında kendi evinde Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak. Gürcü teknik direktör Shota Arveladze yönetimindeki Kasımpaşa, ligin ilk haftasında İstanbul Başakşehir ile 1-1 berabere kalırken, Mersin İdmanyurdu ise kendi evinde Beşiktaş’a 1-0 mağlup olmuştu. Rıza Çalımbay’ın öğrencileri bu hafta Kasımpaşa karşısında 3 puan ile ayrılmak isterken, Kasımpaşa ise sahadan ilk galibiyetini almış olarak ayrılmak istiyor.

GAZİANTEPSPOR - KAYSERİ ERCİYESPOR
Gaizantepspor, ligin 2. haftasında kendi evinde Kayseri Erciyespor ile karşılaşacak. Okan Buruk yönetimindeki Gaziantepspor ilk hafta Sivaspor’u ikinci yarıda attığı gollerle 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Bülent Korkmaz yönetimindeki Kayseri Erciyespor ise Karadeniz temsilcisi Trabzonspor ile golsüz berabere kalmıştı. Bu hafta eski takım arkadaşları Okan Buruk ve Bülent Korkmaz teknik direktör olarak birbirleri ile karşılaşacak.

AKHİSAR BELEDİYESPOR - SİVASSPOR
Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor, kendi evinde Sivasspor ile karşılaşacak. Mustafa Reşit Akçay’ın öğrencileri ilk hafta Balıkesirspor karşısında 3 puan almışlardı. Roberto Carlos yönetimindeki Sivasspor ise Gaziantepspor karşısında ikinci yarıda yediği 2 gol ile 2-1 mağlup olmuştu. Brezilyalı teknik direktör bu hafta sahadan 3 puan almak istiyor.
(İHA)