Savuma oyuncusu Kim Min-Jae ile ilgili de açıklama yapan Pereira "Min-Jae'nin performansını sizin analiz etmeniz gerek. Bence o üst seviye bir futbolcu. Belki de çalıştıklarım arasında en iyilerden biri." ifadelerini kullandı.

"KOMİK OLAN ŞU, BAZI GAZETECİLER..."

Vitor Pereira Ayrıca "Komik olan şu, bazı gazeteciler bir oyuncuyu daha çok tutuyor ve seviyor. Ancak günün sonunda kararı ben veriyorum. Berisha'nın performansından mutluyum, diğer oyuncularımın performansından da mutluyum. Son maçta da dediğim gibi, çok iyi bir grubum var. Karakter, kişilik, kalite anlamında çok iyi futbolculardan oluşuyor. Çok fazla eurocasino çalışıyor Berisha da özgüvenini kazanmak için. Buraya geldiğinde takımla antrenman yapacak ve seviyesini artıracak vakti olmadı. Geldiği gibi sahaya çıktı. Tıpkı, Meyer, Crespo, Rossi gibi... Onlar transfer döneminin en sonunda geldiler. Özgüvenlerini kazanmaya çalışıyorlar ama ben herkesten çok mutluyum." diye konuştu.

"HERKES BENDEN DAHA İYİ BİLİYOR"

Eleştirilerle ilgili açıklama yapan Vitor Pereira "Eğer eleştirilmek istemiyorsanız başka bir iş yapmanız lazım çünkü futbol bu. İnsanlar futbolu kafelerde, barlarda, işte sürekli konuşurlar. Aslında futbolun sihri de bu. Eleştiri de futbolun sihirli yönlerinden biri. İnsanlar ne yaptığınızı, metodolojinizi bilmiyorlar ancak konuşuyorlar. Herkes teknik direktör, herkes benden daha iyi biliyor. Onların karar vermeleri, sahaya gitmeleri gerekmiyor. Sadece izleyip, eleştiriyorlar. Bu benim için iyi bir şey. Beni canlı hissettiriyor. Ben buradayım ve hayattayım ki benim hakkımda konuşuyorlar. Futbol benim tutkum ve söylenenleri de kabul etmem gerekiyor." dedi.

"AVRUPA LİGİ'Nİ KAZANMAK İSTİYORUZ MU DİYEYİM?"

UEFA Avrupa Ligi'ndeki iddialarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Pereira "Hedefimiz maçı kazanmak. Grupta birbirine çok yakın takımlar var. kalite olarak farklılıklar olsa da benzer takımlar. Bu grupta herhangi bir takımın diğerinden çok üstün olduğunu düşünmüyorum. Lider olmak için yarışan 4 takım var. Biz de elimizden geleni yapacağız 3 puan için. Avrupa Ligi'ni kazanmak istiyorum dememi mi bekliyorsunuz? Ben gerçekçi biriyim. Benim takımım savaşacak, elinden geleni yapacak. Benim için en önemli maç bir sonraki maç." açıklamasını yaptı.