29. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası’nda Türkiye, erkeklerde takım halinde şampiyon olurken, kadınlarda ise ikinciliği elde etti.
29. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası, bu akşam yapılan final maçlarıyla sona ererken, Türkiye erkeklerde 7 altın, 2 gümüş ve 13 bronz, kadınlarda da 2 altın, 5 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplamda 31 madalya kazandı.
Ahmet Cömert Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvada, erkeklerde Türk sporculardan Muhammet Ünlü 48 kiloda, Hakan Doğan 60 kiloda, Botirzhon Akhmedov 64 kiloda, Önder Şipal 69 kiloda, Samir Magomedov 81 kiloda, Seyda Keser 91 kiloda ve Ali Eren Demirezen de +91 kiloda altın madalyaya uzandı. Erkeklerde Ural Karslıoğlu 64 kiloda, Erdil Keyif de 75 kiloda gümüş madalya kazanırken, Ertuğrul Erdemir 48 kiloda, Magomed Abdulhamidov 52 kiloda, Barış Bostancı ve Rıza Güneştekin 56 kiloda, Arsen Abliev ve Aslan Mukanov 60 kiloda, Yasin Yılmaz 64 kiloda, İskender Can Varlık ve Yakup Şener 69 kiloda, Cem Karlıdağ ve Mehmet Nadir Ünal 81 kiloda, Dindar Gölcek 91 kiloda ve Erdinç Bektaş +91 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu.
Kadınlarda ise Ayşe Çağırır 48 kiloda, Gamze Başar 60 kiloda altın, Satı Burcu 57 kiloda, Gülsüm Tatar 64 kiloda, Gülten Türker 69 kiloda, Elif Güneri 81 kiloda gümüş, Emine Bosduman +81 kiloda gümüş, Melisa Köktürk 64 kiloda ve Eda Yenilmez +81 kiloda bronz madalya kazandı.
Turnuvada Türkiye, erkeklerde takım halinde birinci olurken, kadınlarda ise ikinci sırada yer aldı.

MADALYASINI ÜNAL AYSAL’DAN ALDI
Turnuvanın final müsabakalarını İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da izlerken, ödül törenin de ise dikkat çeken bir görüntü yaşandı. Turnuvada 60 kiloda birinci olan Fenerbahçe sporcusu Hakan Doğan, madalyasını Galatasaray Başkanı Aysal’ın elinden alırken, şampiyon boksörün de Aysal’ın elini öpmesi dikkat çekti. Aysal, Fenerbahçeli sporcunun elini öpmesiyle ilgili olarak ise her sporcunun evladı gibi olduğunu ifade etti.
(İHA)