Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Hakan Demir, yeni sezon çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Hakan Demir’in resmi site aracılığıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

NEŞELİ BİR KAMP GEÇİRDİK

“Takımı toplayıp çalışmaya başladıktan sonra tam kadro olarak birkaç gün Trabzon’da antrenman yaptık. İklim şartlarının kamp için çok uygun olması buna bağlı olarak nem oranının çok düşük olması, konaklama şartlarının iyi olması ve yönetimimizin destekleriyle tarafımıza salon tahsis edilmesi nedeniyle kamp yeri olarak Erzurum’u tercih ettik. Yaptığımız 8 günlük kampın ardından da doğru bir tercih yaptığımızı gördük. Yüksek irtifada, kısa bir süre de olsa oyuncularımız önemli kazanımlar elde etti. Neşeli ve etkili bir kamp geçirdik. Oyuncularımın isteklerinden ve performansından memnunum. Kendim ve teknik ekibim de dahil olmak üzere takım olarak daha kısa sürede kaynaşma fırsatı yakaladık.

EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK

Kamptaki tek eksiğimiz, geçtiğimiz sezon sonunda ameliyat olan oyuncumuz Tutku Açık’ın, bu ameliyat için kontrole gitmesi oldu. Tutku, eksikliğini hissettiğimiz oyuncu oldu. Geri kalan oyuncularımız ise kısa sürede birbirine adapte oldu. Süre kısa gibi gözükse de ortaya koyduğumuz istekli çalışma ile temeli sağlam atıyoruz.

Önümüzde, 11-13 Eylül tarihleri arasında Bursa’da oynayacağımız Cevat Soydaş Turnuvası var. Ligimiz ekiplerinden Tofaş ve Almanya Ligi ekiplerinden Artland Dragons ile karşılaşacağız. Bu takımlarla karşılaştıktan sonra neticemize göre 3. maçımızı oynayacağız. Lig öncesi turnuvalar, özellikle eksiklerimizi görme açısından çok önemli. Maç oynayarak ilerlememizi hızlandırmaya çalışacağız. Kolay maçlar oynamayacağız. Ama tecrübeli oyuncularımız var.

Bu turnuva sonrası yine kısa bir süre Trabzon’da çalıştıktan sonra 18-20 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da Acıbadem Cup turnuvasına katılacağız. Bu turnuvada da, ligin en geniş kadrolarından birine sahip olan Anadolu Efes, ligimizin tecrübeli ekiplerinden Edirne Basket ve ligimizin yeni ekibi İstanbul BŞB. takımları karşısında kendimizi sınama şansımız olacak.

KISITLI ZAMANDA ÇOK ŞEY YAPTIK

Kısıtlı zaman neticesinde İstanbul’daki turnuvanın ardından İzmir’e hareket edip burada da 25-27 Eylül tarihleri arasında oynanacak olan Pınar Cup’a katılacağız. Bu turnuvada da ligimiz ekiplerinden Pınar Karşıyaka, Karadağ'dan Buducnost Voli ve Belçika'dan Spirou Belgacom takımlarıyla karşılaşıp Türkiye Kupası öncesi hazır hale geleceğiz.  

Türkiye Kupası maçları, sezon öncesi ilk resmi maçlarımız olacak. Türkiye Kupası’na ve lige en iyi şekilde hazır olmak istiyoruz. Ayrıca, EuroChallenge Cup’a katılmayı bekleyen heyecanlı bir camiamız var. 3 kulvarı da en iyi şekilde götüreceğimize inanıyorum. Bizlerin olduğu gibi bazı oyuncularımızın da ciddi Avrupa deneyimi var. Bu durum, farkımızı ortaya koyacaktır.

Yarıştığımız kulvarlarda en iyiyi hedefliyoruz. İniş çıkışlarımız olsa da hedeflerimizden vazgeçmeyeceğiz. Yürüdüğümüz yolda geri adım atmayacağız. Geçmişe takılıp kalmayacağız. Bu çok önemli sezonumuzda taraftarımız, camiamız ve takımımız bir bütün olarak hareket ederse, hayal ettiklerimizi  yakalayacağız.

Yeni sezon şimdiden hayırlı olsun. Tüm Trabzonsporlulara sağlıklı ve başarılı bir sezon dilerim. “