TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'de ilk 4 haftada 3 mağlubiyet, 1 galibiyet alarak 42 sezonun en kötü başlangıcını yapan Trabzonspor'a yerel basın ve taraftar tepki gösterdi.

Karadeniz'de Günebakış Gazetesi dünkü Alanyaspor yenilgisinin ardından "Fiyasko" başlığını atarken, "Herkes 'sabır' diyor ama Trabzonspor yerlerde sürünüyor." ifadesine yer verdi. Kuzey Ekspres Gazetesi de teknik direktör Ersun Yanal'a yüklenerek, "Yanal fırtınası beklerken yalan rüzgarı, kabus geri döndü." başlıklarını kullandı.

Karadeniz Gazetesi, 'Rezaletin ikinci perdesi'' başlığıyla maç haberlerine yer verirken "Yönetim değişti, hoca değişti, takım değişti ama kaderimiz değişmedi" yorumunda bulundu.

Karadeniz'de İlkhaber Gazetesi, "Trabzonspor, Akdeniz'de boğuldu. Bir türlü ayağa kalkamıyor", Sonnokta Gazetesi "USTAm nereye gidERSUN", "Bu gidişat ne başkan bırakır ne de hoca", Taka Gazetesi "Hedef yok, oyun yok, acı çok!", Trabzon'un Sesi Gazetesi ise "Sabır taşı olsa çatlar" başlıklarına yer verdi.


-Taraftarlardan açıklama


Trabzonspor'un taraftar gruplarından 'Vira', bordo mavili takımın üst üste aldığı mağlubiyetlerin ardından açıklama yaptı.

Vira taraftar grubunun sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Trabzonspor'un ekonomik anlamda iyi yönetilmesi gerektiği kadar sportif anlamda da iyi yönetilmek zorunda olduğu belirterek, "Trabzonspor'un sportif anlamdaki kötü gidişi, daha kötüsü hiç umut vermeyen görüntüsü, geride kabus gibi yönetilen bir süreci bırakan, her anlamda dibe vurmuş bir kulübün taraftarı olarak bizleri ciddi anlamda kaygılandırmaktadır. Geçtiğimiz sezonun son haftalarında yüzümüzü kızartan farklı sonuçları yaşarken yeni sezonda her şey daha iyi olacak diye gösterdiğimiz sabrı bugün de beklemek bu camianın büyüklüğüne yakışmaz." denildi.