Beşiktaş’ın yeni transferleri Demba Ba, Jose Sosa, Cenk Tosun, Gökhan Töre ve Ramon Motta BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde Başkan Fikret Orman’ın katıldığı törende basın mensuplarıyla buluştu.
İmza töreni öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, transfer çalışmalarında Beşiktaş’ın menfaatlerini korumak için yoğun uğraş verdiklerini belirterek, “Yeni transferlerimizin imza töreni için buradayız. Ben ve arkadaşlarım Beşiktaş’ın menfaatlerini gözeterek transferler yaptık. Beşiktaş’ın bir lirasını kendi bir liramızdan üstün görerek davrandık. Transferler uzun sürdü, bunun sebebi Beşiktaş’ın menfaatlerini düşünmekti” dedi.

“ÖNEMLİ MARKALARLA SPONSORLUK ANLAŞMALARI İMZALADIK”
Sponsorluklar ve stat inşaatında çok mesafe katettiklerini belirten Orman, “Önemli markalarla sponsorluk anlaşmaları imzaladık. Voleybol takımımızın sponsorunu önümüzdeki hafta açıklayacağız. Bütün branşlarımıza sponsor kazandırmış olacağız. Bütün branşlarda Beşiktaş’ın sponsorlarla mücadele edecek olması tarihimizde bir ilktir. Stadımız günden güne yükseliyor. Futbol Takımımız yeni sezona galibiyetle başladı. Sezonun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Amacımız bu sezon şampiyon olmak. Camia ve taraftarlarımız olarak şampiyonluk istiyoruz” diye konuştu.

“BEŞİKTAŞ FORMASINI TAŞIMAK ÇOK ÖNEMLİDİR”
Yeni transferlerin 3-4 yıl siyah-beyazlı formaya hizmet edeceklerini vurgulayan Fikret Orman, “Beşiktaş formasını taşımak çok önemlidir. Umarım sakatlıksız bir sezon geçirirler. Bu formanın kıymetini bileceklerine inanıyorum. Demba Ba transferi zor bir süreçti. Uzun görüşmeler yaptık. Chelsea CEO’su transferde çok yardımcı oldu. İnandığımız bir oyuncu. Faydalı olacağını düşünüyoruz. Karakteri ve duruşuyla Beşiktaş çizgisine ahlakına uygun olduğuna tamamen emimiz” açıklamasında bulundu

“ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ OYNAMIŞ BİR ARKADAŞIMIZ”
Jose Sosa’nın, kariyerinin belli olduğunu ifade eden Orman, “Şampiyonlar Ligi finali oynamış bir arkadaşımız. Kendisiyle uzun süren görüşmeler yaptık. Takıma kazandırdığımız için sevinçliyiz” ifadelerini kullandı.

“PERFORMANSINA İNANDIĞIMIZ İÇİN TRANSFER ETTİK”
Ramon Motta’nın, kadroda olan bir oyuncu olduğunu söyleyen Orman, “Onunla sözleşme imzalamaktan mutluyuz. Performansına inandığımız için transfer ettik. Formunu sürdüreceğine inanıyorum” diye konuştu.

“CENK ÇOK İYİ BİR BEŞİKTAŞLI”
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Cenk Tosun’un anne ve babasına teşekkür ederek, “Büyük bir baskı altında kaldılar ama iyi bir Beşiktaşlılık duruşu sergilediler. Cenk, bizimle sözleşme imzaladıktan sonra eski takımında sonuna kadar mücadele etti. Cenk çok iyi bir Beşiktaşlı. Bizi mutlu eden bir transfer oldu” dedi.

“24 KİŞİLİK BİR KADROMUZ VAR”
Gökhan Töre transferi için epey uğraştıklarını dile getiren Orman, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Bonservis sorunları vardı. Onu çözmek zor oldu. Tataristan Cumhurbaşkanı, Rubin Kazan’ın Türk temsilcisi Yaşar Özcan, Hüseyin Acaroğlu ve Arif Çelik bizlere çok yardımcı oldular. Onlara da emekleri için teşekkür ediyorum. Linnes ilgilendiğimiz bir oyuncuydu. Molde kulübü liginde şampiyonluğa oynadığı için güç kaybetmek istemediler. Ahmet Nur Çebi görüşmeleri yürüttü. 8 maçlık bir süre kaldı liglerinde. Epey yol almıştık transferde ama olmadı. 24 kişilik bir kadromuz var. Bu oyuncular tüm kulvarlarda oynayabilecek güce ve seviyeye sahip.”

“BEŞİKTAŞ AHLAKINA VE BU FORMANIN BÜYÜKLÜĞÜNE YAKIŞIR ŞEKİLDE HAREKET EDECEKLERİNE İNANCIM TAM”
Yeni sezonun hayırlı olmasını dileyen Fikret Orman, “Transfer çalışmalarında en önemli kriterimiz Beşiktaş ahlakına yakışır oyuncular bulmaktı. Yeni oyuncularımızın Beşiktaş ahlakına ve bu formanın büyüklüğüne yakışır şekilde hareket edeceklerine inancım tam. Transferlerin gerçekleşmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

JOSE SOSA: “BÜYÜK BİR TAKIMA GELDİĞİMİN FARKINDAYIM”
Beşiktaş’ta olduğu için çok mutlu olduğunu belirten yeni transfer Jose Sosa, “Buraya büyük bir istekle geldim. Büyük bir takıma geldiğimin farkındayım. Alışma sürecini en kısa sürede atlatıp takım için elimden geleni fazlasıyla yapmak istiyorum. Atletico Madrid beni istiyordu ama tercihimi Beşiktaş’tan yana kullandım. Arda Turan’ın takım, şehir ve insanlar hakkında söyledikleri karar vermemi kolaylaştırdı. Futbola on numara pozisyonunda başladım ama daha sonra kanatlarda oynamayı da öğrendim” dedi.

DEMBA BA: “BEŞİKTAŞ’TA OLMAK BÜYÜK BİR ONUR”
Beşiktaş’ta olmanın çok büyük bir onur olduğunu vurgulayan Demba Ba, “Hep birlikte keyifli günler geçireceğimize inanıyorum. Takım için arkadaşlarımla değerli şeyler kazanacağız. Burada bulunmayı çok istiyordum. 4-5 yıldır oynadığım maç ve attığım golleri bakarak kronik sakat olup olmadığım anlaşılabilir. Modern futbol da gol atmak kadar takım savunmasını yapmak çok önemli. Önemli olan hücumda sayı değil niteliktir” ifadelerini kullandı.

RAMON MOTTA: “UZUN YILLAR BEŞİKTAŞ’A HİZMET ETMEK İSTİYORUM”
Beşiktaş’a geldiğinden beri siyah-beyazlı kulüpte kalmak istediğimi dile getiren Ramon Motta, “Uzun yıllarda bu kulübe hizmet etmek istiyorum. Beşiktaş’ta kendimi çok iyi hissediyorum. Takım içinde arkadaşlık üst düzeyde. Bu sene şampiyon olacağımıza inanıyorum. İyi futbol oynuyoruz artık şampiyon olma zamanı geldi” diye konuştu.

GÖKHAN TÖRE: “BEŞİKTAŞ’TA KALDIĞIM İÇİN SEVİNÇLİYİM”
Tüm Beşiktaş camiasına teşekkür eden Gökhan Töre, “Transferimin gerçekleşmesinde emeği bulunanlara teşekkür ediyorum. Başkanımız, ikinci başkanımız ve teknik direktörümüz bu transferin olmasını çok istediler. Taraftarlarımızı tüm dünya tanıyor. Bana da sevgilerini her fırsatta dile getiriyorlar. Buraya döneceğimi her zaman biliyordum. Transfer döneminin başından beri burada olmak istiyordum” şeklinde konuştu.

CENK TOSUN: “ŞAMPİYONLUKLAR YAŞAMAYA GELDİM”
Beşiktaş formasını giyeceği için mutlu olduğunu belirten Cenk Tosun, “Bana şans veren başkanımız, ikinci başkanımız ve teknik direktörümüze çok teşekkür ediyorum. Buraya şampiyonluklar kazanmaya kupalar kaldırmaya geldim. Taraftarlarımızdan ilk geldiğim günden beri güzel mesajlar alıyorum. Onlar bizim itici gücümüz. Süleyman Seba sezonunda bir şampiyonluk kazanmak için bizim için daha anlamlı olacak. Taraftarlarımız sezon boyunca bize çok destek olacak” açıklamasında bulundu.
(İHA)