Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz hafta evinde Galatasaray’a 1-0 mağlup olan Trabzonspor, dün de Osmanlıspor’a 3-1 mağlup olarak sıkıntılı bir döneme girdi. Bordo-mavililer son 2 haftada 6 puan kaybederek zirve yarışında yara aldı.
Spor Toto Süper Lig’in ilk 4 haftasında Bursaspor, Beşiktaş ve Kayserispor galibiyetleri alan Akhisar Belediyespor ile berabere kalarak yenilgisiz bir dönem geçiren Trabzonspor, son 2 haftada aldığı Galatasaray ve Osmanlıspor mağlubiyetleriyle duraklama dönemine girdi. Ligin başında yakaladığı havadan uzak bir görüntü sergileyen bordo-mavililerde üst üste alınan mağlubiyetlerin şaşkınlığı yaşanıyor. Osmanlıspor’un 10 kişi kalmasının ardından ortaya konan futbol ve alınan mağlubiyet şampiyonluk hesapları yapan Karadeniz ekibinde hayal kırıklığının yaşanmasına neden oldu.

FATURA SHOTA’YA KESİLDİ
Trabzonspor’un Osmanlıspor karşısında aldığı yenilginin faturası teknik direktör Shota Arveladze’ye kesildi. Bordo-mavili takımın 1-0 yenik durumdayken rakibin 10 kişi kalmasının ardından yenilen 2 golde ortaya konan futbolu ve yapılan oyuncu değişikliklerini eleştiren taraftarlar, sosyal medya hesaplarından Gürcü teknik adama ve futbolculara yüklendiler. Shota, ligde geçen hafta sahalarında oynadıkları Galatasaray maçına göre ilk 11’de 4 değişikliğe gitti. Gürcü teknik adam, sakatlıkları bulunan Constant ve Okay Yokuşlu’yu kadroya almazken, Özer Hurmacı ve N’Doye’yi ise kulübede oturttu. Bordo-mavililerde Alper Uludağ, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici ve Cardozo, Osmanlıspor karşısında ilk on birde forma giydiler.

ONUR TARTIŞMASI
Trabzonspor Kaptanı kaleci Onur’un son dönemlerdeki performansı ve tutumu tartışılmaya başlandı. Galatasaray maçının ardından Osmanlıspor maçında da golleri kalesinde gören milli kalecinin oldukça moralsiz olduğu belirtildi. Zaman zaman taraftarlarla da tartışma içine giren Onur’un geçtiğimiz hafta da Galatasaray maçında yediği hatalı gol sonrası taraftarların yanına giderek, "Takım aslanlar gibi oynadı. Tek hatalı olan bendim. Öldürelim mi kendimizi? Keselim mi? Benim yüzümden yenildik. Olmayınca olmuyor" ifadelerini kullanmıştı. Kaleci Onur’un son haftalarda yediği hatalı goller ve taraftarlara karşı olan tutumu ise tartışılmaya başlanırken, teknik direktör Shota Arveladze’nin önümüzdeki hafta kalede değişikliğe gidebileceği dillendirilmeye başlandı.

HACIOSMANOĞLU RAPOR İSTEDİ
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Osmanlıspor karşısında alınan 3-1 mağlubiyetin nedenlerini, sportif direktör Süleyman Hurma’dan istedi. Alınan yenilginin şaşkınlığını yaşayan Hacıosmanoğlu’nun, ilk olarak Hurma ile telefonda görüştüğü ardından da detaylı bir rapor istediği öğrenildi. Takım içinde yaşanan sorunların önüne geçilmesini isteyen Hacıosmanoğlu, sorun yapan varsa gereğinin yapılmasını istediği öğrenildi.

SORUN PARA MI
Öte yandan Trabzonspor’un Osmanlıspor karşısında aldığı 3-1’lık yenilginin nedenleri arasında futbolcuların zamanında hak edişlerini alamadığı şeklindeki yorumların dillendirilmesine neden oldu. Takımın 1 hafta içerisinde değişim yaşaması ve futbolcuların beklentilerin altında kalması ekonomik nedenleri de gündeme taşıdı. Özellikle camianın ileri gelen eski yöneticilerinin bu yönde yorumlar yapması da kulübün içinde bulunduğu maddi sorunların tartışılmasına yol açtı.
(İHA)