Standart bilgisayarlarda kullanılan power supply 300–600 Watt güce sahiptir. Bilgisayara gelen bir elektrik 220 Watt’ır dolayısıyla güç kaynağı bilgisayarın ihtiyacı olan 6–12 arasındaki Watt değerini dönüştürür.
Enerji konusunda hassas olan bilgisayarlar geliştikçe power supply sistemleri de gelişmiştir. Örneğin eskiden power supply sistemleri yazılım ile kontrol edilmezken bugün gelişen teknoloji sayesinde bu sistemlerde artık işletim sistemleri ile kontrol edilebilir hale gelmiştir. 

Power Supply Ne İşe Yarar?
Power supply’in amacı bilgisayarın ihtiyaç duyduğu enerjinin sağlanmasıdır. Ancak bunu yaparken aynı zamanda kendisi de ısınır ve soğutulması gerekir. Bu nedenle çalışırken bilgisayarın fanı devreye girer. Power supply, işlemci ve RAM yuvasına yakın olan bir yerdedir. Dolayısıyla power supply üzerindeki fan çalışır ve soğutma işlemi yapılırken bilgisayarın içerisindeki sıcak hava da emilerek dışarıya atılır. Özellikle sunucu power supply için konuşacak olursak çok fazla ısınır, bunun için soğutma fanlarının çok güçlü olması gerekir. Aksi takdirde donanımsal birtakım sorunlar oluşur.
Şu an birçok bilgisayarda kullanılan power supply modeli ATX’dir. Bu sistemde kontrol dijitaldir ve bilgisayar açıldıktan hemen sonra çalışmaya başlar. Bilgisayar kapatılmak istendiğinde ise farklı komut seçeneklerine sahip olduğundan özelleştirilebilir. Firmamız ikinci el server ürünleri konusunda tüm ihtiyaçlarınıza uygun çözümler sağlayacaktır.

Güç Kaynağı Nasıl Çalışır?
Power supplylerin çalışabilmesi için anakart üzerinden gelen bir çalışma sinyaline ihtiyaç vardır. Bilgisayarın açma düğmesine basılmasıyla birlikte anakartın üzerindeki kablolar power supply’ e sinyal gönderimi sağlar ve bu sinyal ulaştıktan sonra power supply çalışmaya başlar. Bu şekilde bilgisayarın ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisi sağlanmış olur ve bilgisayar çalışır.

Güç Kaynakları Nerelerde Kullanılır?

  • Bilgisayar pilleri
  • Ekran kartlarının ihtiyacı olan enerjinin sağlanması,
  • Bilgisayarın sürekli açık kalması hali,
  • Sunucular,
  • Birden çok bilgisayar kullanımının gerektiği yerler

https://ikincielaliyoruz.com adresinden ihtiyacınız olan her türlü 2. el bilgisayar ürünlerin alım sarımını yapabilirsiniz.