Kullanıcılarının kendi oyunlarını tasarlamasının yanı sıra diğer kullanıcıların oluşturmuş oldukları farklı oyun türlerini oynamalarına da imkan veren Roblox, devasa büyüklükte birçok oyunculu çevrim içi oyun ve oyun oluşturma sistemi olarak kabul ediliyor. Geleneksel yarış ve rol yapma oyunlarından, simülasyonlara ve engelleri aşma gibi pek çok farklı çeşidi içinde barındıran, kullanıcılar tarafından oluşturulmuş oyunlara ve sanal dünyalara ev sahipliği yapan Roblox’un aylık 100 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğu biliniyor. 

Roblox oyuncuları, tescilli bir oyun oluşturma motoru olan Roblox Studio’yu kullanarak kendi oyunlarını oluşturabiliyorlar. Roblox’daki oyunlar nesne yönelimli programlama sistemi altında bulunmakta olan Lua programlama dili kullanılarak kodlanıyor. Roblox kullanıcıları, bir kerelik satın alımlar ile sahip olabildikleri oyun geçişlerini ve geliştirici ürünlerini kullanarak mikro işlemler oluşturabiliyorlar. Bunun yanı sıra oyunlarında bulunan çeşitli ürünler aracılığı ile kazandıkları Robux’ları da gerçek para birimine dönüştürebiliyorlar. Ancak, bu satın alma işlemlerinden elde edilmekte olan gelirin belirlenmiş bir yüzdesi, geliştirici ile Roblox Corporation arasında bölünüyor. 

Roblox indirmek ve dünyaca popüler bu oyunu oynamak isteyen oyuncular Tablet Adam web sitesi üzerinde yaptıkları aramada Roblox indir butonuna ulaşabiliyor ve oyunu indirip kurulumunu hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Roblox, oyun platformunda yer almakta olan oyunların oynanışlarının yanı sıra bu platform üzerinde oyuncuların kendi oyunlarını oluşturabilmelerine imkan vermesi nedeni ile de çocukların yaratıcı düşünceye sevk edilmesinde ve işbirliği yapma yetilerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynuyor. Roblox oyuncuları, Robux denilen oyun içi paraları kullanarak sanal öğeler alabiliyor, satabiliyor ve oluşturabiliyorlar. Tablet Adam web sitesinde yer alan Roblox Robux hilesi sayesinde oyuncular, oyunda kullanabilecekleri sınırsız Robux oyun parasına sahip olabiliyorlar. Roblox robux hilesi yalnızca Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olup oyuncular tarafından PC’de kullanılamıyor. 

Roblox’u Tablet Adam Web Sitesinden Hızlı Ve Kolay Bir Şekilde İndirebilirsiniz

Roblox; oyuncuların keşif, makale oluşturma, makale geliştirme, kaynak toplama, dövüş oyunları ve mini oyunlar gibi farklı özellikleri ve etkinlikleri içinde bulabileceği üç boyutlu pek çok farklı dünyayı keşfetmesine imkan tanıyor. Oyuncuların yaratmış olduğu dünyaların türüne göre bu özellikler değişiklik gösterebiliyor. Bunun yanı sıra her oyuncu; kendi karakterini ya da avatarını tamamen kendi beğenisine bağlı olmak üzere çeşitli unsurlarla özelleştirebiliyor. Bu unsurların en önde gelen örneklerinden biri olarak kabul edilen kostümler ve benzeri öğeler Robux denilen oyun paraları aracılığı ile satın alınabiliyor. Roblox çevrim içi bir oyun olduğu için oyuncular, dünyanın herhangi bir yerindeki başka oyuncular ile de etkileşime girebiliyorlar. Bunun yanı sıra Roblox oyuncuları; bir oyuncu olarak trendi gruplarını oluşturabiliyor ya da bir başka gruba katılma isteğinde bulunabilecekleri topluluklar halinde gruplandırılabiliyorlar. 

Oyuncular Roblox Studio denilen harici uygulama sayesinde oyundaki dünyalarını tamamen özgür bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. En çok istediklerinin detaylı bir şekilde ortaya koyulmasını sağlayacak farklı renklerde ve şekillerde bloklar kullanabiliyor ve istedikleri herhangi bir yeri inşa edebiliyorlar. Bu özelliğe ek olarak, oyun içerisinde yeni dünyalar oluşturmak isteyen oyuncular, belirli dünyalar için daha fazla kalıplama aletine sahip olmalarını sağlayan harici eklentileri kullanmayı da tercih edebiliyorlar. Oyuncuların hayallerindeki inanılmaz dünyaları ve sıra dışı oyunları yaratmalarını sağlayacak olan yapı modellerini ve serbest kod nesnelerini bulabilecekleri kütüphaneler de bulunmakta olup bunlardan da yararlanabiliyorlar. Roblox sayesinde dünya genelindeki tüm oyuncular, kendi sanal dünyalarını yaratabilmelerinin yanı sıra bunu diğer oyuncular ile de paylaşabiliyor. Dünyada en çok kullanıcıya sahip olan oyunlardan biri olarak bilinen Roblox’ta yer alan oyunların oynanmasında farklılıklar görülebiliyor. Sistem üzerinden kullanıcıların oluşturmuş olduğu sanal oyunların her birinin birbirinden farklı oynama şekli bulunuyor. 

Aslında Roblox için tek bir oyun değil tamamı dünya genelindeki devasa bir oyuncu topluluğu tarafından oluşturulan 50 milyondan fazla oyundan oluşan bir koleksiyon tanımlamasını yapmak daha doğru görünüyor. Hem çocuklar hem yetişkinler bilgisayarlarında, oyun konsollarında, akıllı telefonlarında ve tabletlerinde Roblox oynamanın keyfine varabiliyorlar. Arkadaş ekleme ve oyun esnasında arkadaşlarla sohbet etme özelliği de oyun oynarken sosyalleşmek isteyen kullanıcıların Roblox oynamayı tercih etmelerindeki önemli etkenlerden biri olarak kabul ediliyor. Tüm bu özellikleri sayesinde 2006 yılında piyasaya sürülen Roblox, o tarihten bu yana büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Roblox’un dünya genelindeki popülaritesinin, biraz da önceki nesillere göre fiziksel dünyadaki etkinliklerinde ciddi kısıtlamalar içerisinde yaşamak zorunda kalan çocukların istedikleri dünyayı sanal alemde bile olsa yaratmasına izin vermesinden kaynaklandığı düşünülüyor. Roblox Studio yazılımını indiren tüm kullanıcılar kendi oyununu oluşturabiliyor. Pek çok kullanıcı yalnızca arkadaşları ile oynayabilecekleri basit bir oyun oluşturmakla yetinse de bazı kullanıcılar çok daha karmaşık oyunlar gerçekleştirerek oyun içi satın alımlardan para kazanmaya da başlayabiliyorlar. Tablet Adam sitesini ziyaret ederek daha fazla bilgi alabilirsiniz.