Anne adayının hamilelik kapsamında gebelik öncesi kilo alma durumu da önemli bir faktör olmaktadır. Buna örnek verecek olursak zayıf bir yapıya sahip olan anne adayının alacağı kilo 15 iken, şişman bir yapıya sahip olan anne adayının ise 5 kilo alarak sağlıklı bir bebek dünyaya getirebileceğini söyleyebiliriz. Bunun aksine normalinde üzerinde olacak şekilde gaz ile kilo alım durumlarında yiyeceklerin aşırı derecede sağlayacağı kalori alımları ve vücutta oluşan tuz ile su tutularak işaret edilmektedir.

Kıbrıs tüp bebek tedavisi hizmeti veren Tüp Bebek Doktoru Halil İbrahim Tekin ve ekibi bu konuda bizlere önemli, değerli bilgiler vermişlerdir. Bunları derleyip sizlere sunuyoruz.

Uzmanlara Göre Hamilelikte Kilo Almamak için Yapılması Gerekenler

Beyaz ekmek ve beyaz makarnalardan uzak durarak, tam buğdaylı diye sınıflandırılan ekmeği ve kepekli makarnaları tüketmeye başlayın.

Kendinize özel hazırlayacağınız salatalara az yağ kullanımı sağlayın, bununla birlikte patates ve hamburger yerine barbunya, fasulye veya isteğe bağlı olarak nohut tüketimi yapın.

Tatlılar aşırı şeker içerdiğinden ötürü bebeğinize zarar verebilir, bunun yerine dilimlenmiş şekilde meyveler tüketerek sağlığınıza da önem gösterebilirsiniz.

Kalsiyum oranı yüksek, tatlandırıcı eklenmemiş ve diğer besin öğeleriyle de zenginleştirilen meyve sularını tercih ederek bebeğinizin sağlığını ön planda tutun.

Kaymaksız yoğurt, süt veya az yağlı peynirler gibi az yağlı süt ürünlerini tercih edin.

Şeker, kek, cips ve kurabiye gibi abur-cubur sınıfına dahil olan tüm yiyeceklerden uzak durun ve asla tüketmeyin.

Tüketeceğiniz tüm yemeklere fazla yağ koymaktan kaçının.

Restoranlar arasında eve servis yapanları tercih ederek bu mekanlardan çorba, sebze, salata ve diğer faydalı yemeklerden tüketin. Fast-food gibi mekan yiyeceklerinden ise olabildiğince uzak durun.

Izgara, fırın ya da haşlanmış az yağlı yemekleri tercih etmenizde oldukça fayda göreceksiniz.

Önemli: Yukarıda aktarılan bilgiler kişiden kişiye farklı tepkiler gösterebilir veya kişinin sağlık durumuna göre uygunlanmaması gerektirebilir. Bu sebeple uygulamadan önce mutlaka bir doktora danışın.