Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Marmaracık beldesinde, geçtiğimiz yıl bir apartmanın 6'ncı katında çanta içinde ölüme terk edilen bebeğin anne ve babası bulundu. Anne ve baba, bebeği almak istemediklerini söyledi.

Olay, 26 Aralık 2012 tarihinde Marmaracık beldesinde bulunan Marmara Evleri'nde yaşandı. İddiaya göre, apartmanın 6. katına bırakılan yeni doğmuş bebek, apartman asansörünü tamire giden tamirci tarafından bulundu. Bebeğin ağlama sesini duyan tamirci Y.M., bebeği apartmanın 6'ncı katında çanta içinde bularak hemen polise ve 112'ye haber verdi. Yeni doğmuş bebek ambulansla Özel Reyap Hastanesi yeni doğan ünitesinde tedavi altına alınırken, jandarma olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

ANNE VE BABA BULUNDU

Olayın ardından Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Bölük Komutanlığı'na bağlı olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından bebeğin anne ve babasına 1 yılın ardından ulaşıldı. Apartman sakinlerinin ifadesi üzerine apartmanın 3'üncü katında oturan G.A.’yı şüpheli olarak belirleyen jandarma ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine G.A. ve eşi H.A.’dan kan örnekleri alarak DNA testi yaptırdı. Yapılan DNA sonucu ile bebeğin annesinin G.A., babanın ise H.A. olduğu ortaya çıktı.

HAMİLE OLDUĞUNU EŞİNDEN 9 AY BOYUNCA GİZLEMİŞ

Durumun aileye haber verilmesi üzerine aile çocuğu almak istemediklerini söyledi. Anne G.A.'nın ifadesinde, hamile kaldığını eşinden 9 ay boyunca gizlediğini, doğumu evde tek başına yaptığını, bakacak güçleri olmadığı için bebeği çantaya koyarak apartmana bıraktığını söylediği iddia edildi.

HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

DNA sonuçlarının ortaya çıkması ile gözaltına alınan anne ve babaya Çorlu Sulh Ceza Mahkemesi'ne 'aile ferdine kötü muamele' suçundan 2 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.