Malatya’da eşini balık avında kullanılan zıpkınla döverek ve işkence yaparak öldüren şahıs tutuklanarak cezaevine konuldu. Katil zanlısının, bir süre önce yaralama suçundan girdiği cezaevinden denetimli serbestlik kapsamında çıktığı belirtildi.
Olay, merkez Şehit Fevzi Mahallesi Rıza Sokağı No: 12’de meydana gelmiş ve iddiaya göre, bir süre önce cezaevinden denetimli serbestlik sonucu tahliye edilen C.Ş. (33) adlı şahsın, önceki gün gece evine geç gitme sebebi ile eşi Z.Ş. ile (29) tartıştığı, eşinin “Eve neden geç geldin” sözleri üzerine sinirlenerek önce eşinin kafasını duvara vurduğu, ardından ise balık avında kullanılan zıpkınla dövdüğü ileri sürülmüştü.
Olay yerine çağrılan 112 acil servis ambulansı ile evin banyosunda baygın vaziyette bulunarak Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 3 çocuk annesi Zehra Ş., tedavi altında iken hayatını kaybetti.
Malatya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi sonucunda 3 çocuk annesi kadının cenazesi Yeşiltepe’deki şehir mezarlığında toprağa verildi.
Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerince yapılan çalışma sonrasında cinayet zanlısı C.Ş. yakalanarak gözaltına alındı.
Asayiş Şubesindeki sorgusunda suçunu itiraf eden katil zanlısı C.Ş., savcıya verdiği ifadeden sonra tutuklanması talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme ise katil zanlısı hakkında cinayet suçundan tutuklama kararı verdi.
Adliye çıkışında katil zanlısı, “Pişman mısın” sorusuna yanıt vermedi.
(İHA)