Fatih’te görme engelli yaşlı adamı döverek gasp eden şüphelilerden biri gözaltına alındı.

Ankara’dan İstanbul’a tedavi için gelen gözleri görmeyen 70 yaşındaki Osman Bilgin, Fatih Unkapanı'nda gece saatlerinde hırsızların saldırısına uğramıştı. Ara bir sokakta yaşlı adamı sıkıştıran hırsızlar görme engelli Bilgin’in cebindeki parasını aldıktan sonra darp etmişlerdi.

Fatih Asayiş Büro ekipleri güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek kimliğini tespit ettikleri bir şüpheliyi akşam saatlerinde gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheli Nevzat I., Fatih Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Zanlıyı sorguya alan polis ekipleri diğer şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Kendisini gasp ederek darp hırsızın kısa sürede yakalanmasından sonra karakola getirilen yaşlı adam şüpheliden şikayetçi olduğunu belirtti.

Çapa’da tanıştığı kişilerin kalacak yer vaad etiğini belirten Osman Bilgin, “Bana küçük pazara gidelim orada ucuz otel var dediler. Beni küçük pazara götürdüler. Birkaç otele baktık yer bulamadılar. Sonra bir baktım ki beni ceplerimi kurcalıyorlar. Beni sokak arasına götürdüler. Bana hadi paraları ver dediler. Ben dedim ki 170 lira param var. Yok dediler sende çok para var ben yok desem de inandıramadım. Sonrasında beni yere attılar çamurların içerisinde sürüklediler. Her tarafım çamur içerisinde kaldı. Bende imdat diye bağırdım” dedi.

Osman Bilgin, kendisini polise bir taksicinin getirdiğini belirterek, “Polisler bana şikayetçi misin diye sordu. Ben şimdi şikayetçi olmazsam başkasına da yaparlar dedim ve şikayetçi oldum. Beni yatacak yer bulma bahanesi ile kandırdılar. Benim gözlerim geçirdiğim trafik kazasından dolayı görmüyor. Benim tek isteğim paramı versinler ben gideceğim. Beni Ankara’ya gönderin ben başka bir şey istemiyorum” şeklinde konuştu.

Polis diğer zanlıların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.