Emniyet mensuplarına yönelik başlatılan’ Paralel Yapı’ operasyonunda mahkemeye sevk edilen 8 polisten 3’ü tutuklanırken, 5 kişi serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 5 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.
Serbest kalan polisler, avukatlarıyla birlikte adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Avukat Murat Erdoğan tutuklanan polislerin er ya da geç dışarı çıkacağına inandığını belirterek, " Belirli bir plan program dahilinde aynı sebeplerle yine son gruptaki arkadaşlardan bir kısım tutuklamalar söz konusu geri kalanlardan 8 kişiden 3 kişi tutuklama 5 kişi ise adli kontrol ile beraber serbest bırakılma kararı verilmiştir. Gerekçe yok. Tutuklanan ile serbest kalan arasında hiçbir fark yok tutuklanan ne için tutuklandı, serbest bırakılan ne için serbest bırakıldı bunu mevcut sorgu zarfından anlamamız mümkün olamıyor maalesef. Buradan da şunu anlıyoruz, yapılan süreç, yürütülen süreç hukuki bir süreç olmaktan ziyade belirli bir hedefleri olan bir proje dahilinde yürütülmekte. Ne yazık ki bu süreç içinde bazı arkadaşlarımız tutuklanarak hürriyetleri tahkir edilmiş durumda. Ancak onlarında Türk adalet sistemi içerisinde er ya da geç adaletin tecellisiyle beraber, dışarı çıkacağına olacağına inancım tamdır" dedi.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Eski Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ise "Mahkememizin takdiri gereği tutuksuz yargılanmamıza karar verildi. Tutuksuz yargılanma, sevenlerimizi, ailelerimizi sevindirdiği gibi bizi aynı şekilde sevindirmedi diyebiliriz. Çünkü ne tutuklansak üzülecektik, ne serbest kaldığımız için sevinebildik. Çünkü cezaevine gönderdiğimiz arkadaşları ülkemiz yeterince tanıma şansı olmadı bu zamana kadar. Bundan sonra inşallah onları layıkıyla tanıyacaktır. Hepsi birbirinden değerli, onurlu, şerefli, bu vatan için yıllarını vermiş, gece gündüz çalışmış değerli mesai arkadaşlarım maalesef ceza evindeler. Ben onlar için de adaletin er geç tecelli edip, hepsinin özgürlüklerine ailelerine kavuşup yine bu vatan için en iyi şekilde hizmet edeceklerine bu fırsatın kendilerine tanınacağını ümit ediyorum. 4 gün kadar gözaltında kaldık. Bu süreç içerisinde, çeşitli suçlamalarla suçlandık ama mahkemenin kararı bu yönde tecelli etti. Bu bizim suçsuz olduğumuz ceza evine giren arkadaşlarımızın suçlu olduğu anlamında kesinlikle algılanmamalıdır." ifadelerini kullandı.

TUTUKLU POLİSLERİN MESAJLARI DA OKUNDU
Açıklamanın ardından Topçu, operasyon kapsamında tutuklanan polislerin yazdığı mesajları da okudu.
İlk mesajda Baş komiser Habip Kunt, " Biz polisler şunu biliriz ki, bir mahallenin hırsızı o mahallede hırsızlık yapmaz, ülkemizi soyup soğana çevirenler, milletimizden çalanlar bu ülkenin bu mahallenin çocuğu olamazlar, onları bilmem ama biz hormonsuz köylü, bu vatanın öz evlatlarıyız" şeklinde yazarken, Emniyet Amiri İbrahim Şener ise, " Ne bir haram yedi, ne bir cana kıydı. Ekmek gibi temiz su gibi ak. Hiç kimse duymadan hükümler giydi. Yiğidim aslanım burada yatıyor. Yiğitler metriste yatıyor" diye yazdı. Eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı’ da " Vatana ve millete ihanet ettiysek bizi assınlar" şeklinde mesaj verdi. Açıklamaların ardından polisler aileleriyle hasret giderdikten sonra adliye binasından ayrıldı.
(İHA)