Bursa’da polisin yılbaşı öncesi gerçekleştirdiği 3 ayrı operasyonda toplam 96 kilo esrar ve 2 kilo Bonzai ile onlarca şişe kaçak içki ele geçirildi. Gözaltına alınan 10 kişiden 8’i tutuklanırken, polis, yeni yılda vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaklaşan yıl başı öncesi kaçak içki ve uyuşturucu imalathanelerini bastı. İlk olarak merkez Yıldırım ilçesi Davutdede Mahallesi'nde bir iş yerini basan ekipler 7 kilo 180 gram esrar, 2 kilo 165 gram bonzai ile birlikte 3 kişiyi gözaltına aldı. Ardından bir ihbar üzerine harekete geçen ekipler, Kestel Kavşağı'nda şüpheli bir aracı durdurdu. Araçta ele geçirilen 89 kilo 120 gram esrar ile ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

Bu arada yaklaşan yılbaşı öncesi KOM ekipleri kaçak içki imalathanesini de bastı. Bir kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda 54 şişe viski, 33 şişe votka, bin 510 şişe boş viski şişesi, 6 bidon içerisinde 100 litre etil alkol ve şişelemede kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Her 3 ayrı operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 8’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Emniyet yetkilileri, yaklaşan yılbaşı öncesi vatandaşların özellikle kaçak içki hususunda dikkatli olmasını istedi.